banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 17:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Apr 2005, 22:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
http://www.bl-bioskop.com/pirati.php

Komentari?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2005, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Komentar je da cu zbog tih antipiratskih akcija izgubit posao a to mi nije ni malo drago :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 02:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
A koji ti je posao? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 12:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
cek malo pa Hitchhikers guide nije jos izasao zar ne ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 12:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
BSE je napisao:
cek malo pa Hitchhikers guide nije jos izasao zar ne ?

ja koliko znam izlazi tek 29og aprila. jedva cekam :)

ako neko zna kad se guide ocekuje u bl, nek javi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 21:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Ako plate nove filmove,zasto da dopuste pirateriju?Podrzavam.
Ako se jos nisu udostojili prikazati Million dollar baby sta ocekuju nego da gledam piratsko izdanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Mislim da je slogan "Smrt pirateriji, zivio film" i najmanju ruku neprimeren... da ne upotrebim neku mnogo tezu rec... sramota...

Ne petljam se u relaciju piraterija-legalno, nego to posmatram sa nekakvog ljudskog stanovista... zasto onda nisu rekli "zaradi 1000 KM donesi uvo ili saku mrtvog prodavca piratskih izdanja" ... idioti ... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 23:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
ha,ha da,da kao ono :"ma ne Karadjica budalo vec film,film"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:

Radim u video klubu, i mogu sa sigurnoscu da tvrdim da ako zazivi taj antipiraterijski fazon video klubovi nece postojat.
Koliko sam upucen video klubovi u hrvatskoj propadaju, gdje je kud i kamo bolji standard.
Ovde kod nas da bi covjek sebi mogao da obezbijedi oficijalnu rentalnu verziju filma mora da da 30-40 km po filmu.A ako uzmes da je cijena izdavanja jednog dva-a 1.5 km taj lik jedan dvd mora rentat 25-30 puta da bi izbio samo cijenu koju je za njega platio a da ne govorim o zaradi.A pored toga to moze bit samo film koji je prosao kino distribuciju tj. film koji je vec svako ziv pogledao.Sve to protiv piraterije bi bilo ok da smo mi neka zemlja sa nekim standardom al medjutim ova drzava svake godine sve vise i vise propada...

Ovako sad ne mogu vise ni muziku nac.Sta mislite kad bi jedan city records ili neka druga izdavacka kuca distribuirala na ovo trziste npr. apocalypticu, staind, audioslave, incubus ili tako neke bendove za koje gomila ljudi nije ni cula.A skidanje muzike preko neta spada u domen naucne fantastike buduci da vecina ljudi i dalje koristi dial-up vezu.

Sve u svemu cijeli taj fazon protiv piraterije je sranje.Trebalo bi to uvest al definitivno su nasli pogresno vrijeme za tako nesto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2005, 07:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2002, 18:50
Pa jednom je moraloi to da se desi, a to sto nama ne odgovara u ovome trenutku, nije nase da o tome odlucujemo. Vjerovatno je neko nasao nacin da zgrne ogromne pare od svega toga, a to sto se sada u bl ne moze naci muzickih cd to njega uopste ne zanima on je digao koje milionce i boli njega. Ali u svakom slucaju to se moralo desiti kad tad.
U svakom slucaju piraterije je bilo i uvjek ce je biti, to niko ne moze da ukine. 8) :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2005, 23:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Kad procitah 'ZARADI 1000 KM !', rek'o sta je sad?! :-?
Cinkarenje video klubova!
Zato ja u onom mom novom video klubu 'Oskar 2005' vec 10 dana ne mogu da vratim film, pise 'objekat u pripremi'. :roll:

"SMRT PIRATERIJI, ŽIVIO FILM !"
...ovaj, ocete reci: "Smrt videotekama i jeftinijim filmovima, za skoro isti kvalitet [ne svih] i uzivanje gledanja kod kuce; zivila kina i paprene cijene kokica u kinu (ne samo kokica) i cekanja filmova po 3 mjeseca od premijere!"??? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 08:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Kao sto rece FLASH, cinkarenje video/divix/dvd klubova is not my cup of tea. Mislim da svako ko bude cinkario video klubove u kojima dize filmove jeste nelojalan i licemer u najmanju ruku.
Jedino mi nije jasno kako to da su zatvoreni samo odredjeni cd-shop-ovi a ostali i dalje brlate lovu?? Izgleda da je vlada nasla novi nacin reketiranja. A onda se Dostojevski pita da li je Raskoljnjikov trebao da ubije babu. Pih.

:-? :D 8) :roll: 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 09:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2002, 01:00
Freak_on_a_leasH je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:

Koliko sam upucen video klubovi u hrvatskoj propadaju, gdje je kud i kamo bolji standard.

Ovde kod nas da bi covjek sebi mogao da obezbijedi oficijalnu rentalnu verziju filma mora da da 30-40 km po filmu.A ako uzmes da je cijena izdavanja jednog dva-a 1.5 km taj lik jedan dvd mora rentat 25-30 puta da bi izbio samo cijenu koju je za njega platio a da ne govorim o zaradi.

Video klubovi u Hrvackoj propadaju zato sto distributeri neopravdano podizu cijene videograma, sto uzrokuje da samo veliki klubovi mogu preziviti.

Da bi kupio rental verziju dvd filma potrebno je izvojiti od 45 do 85 km.

I jos da se nadovezem u vezi akcije protiv piraterije.
BL film puca u prazno jer znaju da kroz 10 - 15 dana u BL dolazi tim obucenih istraznih sudija koji ce obilaziti video klubove u potrazi za pirackim kopijama. Treba napomenuti da zakon o avtorskim pravima je izmjenjen i vise nije preksajni nego krivicni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
BL film puca u prazno jer znaju da kroz 10 - 15 dana u BL dolazi tim obucenih istraznih sudija koji ce obilaziti video klubove u potrazi za pirackim kopijama.

Joj, vise od tih obucenih, strucnih, najnaj, opasnih i ostalih sto nam dolaze da nam nesto urade cu dobiti cir... niko ovom narodu nije uterao nista i nigde, pa nam ni oni nece uterati tu antipirateriju...

Eno vam BG... rasturili su SKC "berzu", al' piraterija se moze naci bez vecih problema...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 10:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Flash donekle se slazem sa tobom i Utopijom da bi ovakav potez (prijava pirata) bila donekle licemjerna .. ali si rekao par stvari koje mi stvarno nikako ne idu u glavu.

Pod 1 - Kvalitet filmova (pogotovo ovih najnovijih) nije ni blizu onome u iz kina .. Meni licno takav piratski snimak iz kina upropasti gledanje filma.

Pod 2 - Paprene cijene. Karta 3KM. Sve ostalo mozes kupiti kod jednog od onih u parkicu .. Znas ko ce te vratiti zbog toga? Niko .. Mada objektivno, cijene u kinu nisu nista vece od onih u svakom BL kaficu, tako da ni to ne mogu okarakterisati kao nesto posebno skupo. Mislim da se ipak moze 1 ili 2 puta sedmicno izdvojiti 5-6KM po odlasku. Uostalom .. ne moras svaki put ni jesti kokice ;)

Pod 3 - Kasnjenje filmova - Ni tu se ne slazem. 80% filmova u BL (koja je moramo priznati odma blizu supka svijeta) dodje u roku od 20-ak po svjetskoj premijeri sto je i vise nego dobro. Naravno ima izuzetaka koji zakasne po nekoliko mjeseci ili cak nikad ne stignu, ali Boze moj .. uzevsi u obzir u kakvom je stanju sve kod nas, BL bioskopi su jedna od stvari koja radi na poprilicno zavidnom nivou.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 12:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2002, 01:00
Citiraj:
Joj, vise od tih obucenih, strucnih, najnaj, opasnih i ostalih sto nam dolaze da nam nesto urade cu dobiti cir... niko ovom narodu nije uterao nista i nigde, pa nam ni oni nece uterati tu antipirateriju...

Ovi inspektori su stvarno obuceni posto sam imao priliku pricati sa nekima. Ljudi znaju sta rade.

Inace piraterija se nemoze ugasiti. EU trazi da se spusti na nivo od 37%, a distributeri traze od drzave da se zatvore nelegalni klubovi i razni standovi po ulicama i pijaci sto je potpuno razuman zahtjev.
Uvjek ce biti filmova/programa/muzike za nabaviti ispod stola.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo da vam kazem ljudi da pirat vise nije ono sto je nekad bio (los snimak iz kina).Npr gledao sam sin city na piratskom snimku iz kina koji ne mozes ni skontat da je iz kina koliko je dobar (digitalne kamere cuda cine).Druga stvar pirat uopste ne mora bit snimak iz kina vec moze bit original snimak koji se nekim cudom skine sa neta i to cak i prije svjetske premijere.

A ovaj fazon protiv piraterije je garant pokrenuo neki lik koji ce zgrnut opasnu lovu za to.Da smo mi barem neka normalna drzava pa ajde de al ovako je stvarno bezze i pocinjat nesto tako.Ironija u svemu tome je sto oni 100% koriste piratski softwere da bi obradjivali podatke o ljudima koji se bave piraterijom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Upravo tako... potrebno je da se ispuni niz preduslova da bi se piraterija tako "ostro" mogla ukidati... a nikakava sila ne moze iskoreniti pirateriju, moze je samo prikriti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 23:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Znam sve to V@anja (hvala sto me prosvijetli :D ).
Posto sam brzo odreagovao, a bilo je i malo kasno :) nisam bas sve tacno rekao... :)

Znam za to o piratskom snimku, ali neki su OK. Uostalom, kada dizem u video klubu, nikad ne uzimam one sto su TEK dosli (uzimam one sto jos nisu dosli :D ), vec uzimam one stare 3 mjeseca npr.
Evo zasto ono govorim o starosti... Jedan primjer:
Elektra-Je li taj film bio u kinima?! Koliko mi se cini, nije. A u Americi je prikazan jos u januaru, ja ga pogledao prije mjesec [nesto manje].
Inace, uvijek hvalim BL kina po brzini dolaska filmova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 23:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
E stvarno...Kafici rade do 12, video klubovi pred zatvaranjem...pa kako covjek da se malo opusti i uziva u ovoj Banjaluci?!
Bruka... :-?

Poslednji put menjao dasha dana 25 Apr 2005, 11:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]