banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 17:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 09:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
Ne znam zašto tebi (i većini Bošnjaka) smeta što je Kusturica u vrijeme rata otišao iz Sarajeva i živio i radio u Srbiji, kao srpski autor.

:lol:
pitam se i ja ?????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 10:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2005, 23:42
Kusturica je veliki covek, pa covek je jednostavno svestan svojih korena i predaka, i shvatio je da je casno priznati da je Srbin i da su njegovi predci bili Srbi pravoslavne vere, a kasnije su primili islam, pa su postali Srbi muhamedanske vere, ali su i dalje Srbi.

To isto je znao i javno priznao i Mesa Selimovic, kao i mnogi drugi muslimani iz Bosne....samo takvih casnih ljudi sada ima sve manje.....eto sta svakojaka propaganda uradi od ljudi...ucini da namerno ili slucajno zaborave ko su i sta su, i ko su im bili predci....gde ces veceg proklestva i kazne od toga.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Merhaba je napisao:
Nema ih puno ovdje koji mogu blizu mog nivoa :wink:

Srecom...
Jesi li gledao u nedjelju prenos memorijalne akademija "Trazim pomilovanje", u cast 60. godina probijanja logorasa iz Jasenovca... Jasenovacka fabrika smrti je sahranila mnogo vise ljudi nego Kusturica, pa nju nigdje ne spominjes, a kazes za sebe da si pravdoljubiv... Hajde, malo raspisi se i o tome, da vidimo koliko ti nacija i vjera ne smetaju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Merhaba je napisao:
O cemu ti bolan mlatis?Merhaba nije napisao niti jedne svoje rijeci samo sam prebacio tekst.Stvarno vam je taj Merhaba trn u oku. :wink:

Ali Merhaba stalno postavlja teme sa nacionalistickim predznakom u kojima se, gle cuda, stalno pljuje po Srbima, onome sto je srpsko i hriscansko...
I Merhaba nikako da napise sta mu je zasmetalo u Kustinim filmovima, to jest, gdje je nasao te inkriminisuce detalje koji govore o propagiranju nacionalizma u Kustinim ostvarenjima???
Mislima, da ih ima, vec bi ti to iznio, jedva bi docekao... Ovako... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Merhaba je napisao:
Pokušajte se prisjetiti: njegova zvijezda vrhunac dostiže u vrijeme najvećih zločina nad njegovim sunarodnicima, a blijedi sa završetkom rata u rodnoj mu Bosni. Kada je rat završen, kada su sa TV ekrana protjerani samozvani vojni analitičari, vračare i političari koji su presnažno povjerovali kako su "Krajina i Bosna naše", iz medija je nestao i Emir Kusturica. Budući da su mu od prvoga, Sidranovog Sjećaš li se Doli Bel, filmovi bili svaki lošiji od prethodnog, te budući da više nikome nije trebao Bošnjak koji tvrdi kako su Srbi u pravu što zatiru islam u Bosni, Kusturica je bio manje atraktivan za medije.

Ali, kakve to veze ima s njim, covjece??? Kakvu ti vezu vidis izmedju zlocina i vrhunca Kusturicine karijere??? Gdja to on zatire islam, sta lupas??? Daj, odgovori bar na jedno od mojih posatvljenih pitanja, nemoj se stalno sakrivati iza tudjih rijeci i misljenja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EZAN je napisao:
pitam se i ja ?????

Samo se ti pitaj, mozda i nadjes odgovor... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 14:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
:lol: , ma ja i ne trazim odgovor.
Znam da cete ga vi "naci" umjesto mene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 16:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Citiraj:
Budući da je mrtvoga oca proglasio Srbinom koji je klanjao, a sebe, Emira, "pravoslavnim hrišćaninom", bilo mu je lako da odabere "svoje" u ratu u Bosni. Prepoznao ih je u Karadžiću i Mladiću

Osoba koja ovako nesto doslovice izjavi je definitivno smrad... ali sumnjam da je Emir svoje odabrao u i prepoznao u Karadzicu i Mladicu, a ovo gore o ocu napisano nema veze sa umom kakav jeste Emir.

Sranja i gluposti.

Emir ne lupa bezveze, zna ko je sta je odakle je i od koga potice, to sto se on vratio na vjeru pradjedovsku je njegova stvar, i nije on jedini..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 17:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Nekima ovdje Merhaba dodje k'o penicilin :D (Merhaba, mijenjaj nick!).

Sad malo o temi: zaista ne znam sta se toliko raspravljate oko toga da li je Kusturica rekao da je Srbin ili Musliman, zar je to toliko vazno? Recimo, sta bi bilo sutra kad bi Karadzic rekao moj pra pra djed je bio Muslima/Turcin? Moguce zar ne? I sta to mijenja? Kusta je dobar reditelj a da li se izjasnjava ovako ili onako - sta se to nas tice?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2005, 18:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
Dok je vas koji se palite na ovake postove bice i merhabe. Ovaj forum mu je jedina zabava u zivotu, pogledajte samo koliko postova dnevno postavi, po*erem ti se na zivot u evropi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
del_capo je napisao:
Dok je vas koji se palite na ovake postove bice i merhabe

Tako je

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 00:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Vader je napisao:
del_capo je napisao:
Dok je vas koji se palite na ovake postove bice i merhabe

Tako je

Zar ti kao moderato ne trebas biti neutralan?Ali nema veze slazem se i ja da ce uvijek biti Merhaba i Selam :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 09:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Merhaba je napisao:
Zar ti kao moderator ne trebas biti neutralan?

Otkud ti to?!?

Moderatori imaju i iznose svoje stavove kao i svi ostali.

A moj stav je da se ovde u zadnje vrijeme puno mlati prazna slama, i sa tvoje strane i sa strane onih koji se pale na tvoje postove pa ti odgovaraju. I one teme o bosanskom jeziku, o bošnjacima-bosancima, muslimanima, pravoslavcima u BiH kao Srbima i slične, to su neviđene ispraznosti i gluposti. Trošite predragocjeno vrijeme na gluposti, krupne stvari se odvijaju u pozadini i njihovo ispoljavanje se približava brzinom munje, a onda će biti kasno za mnoge (ustvari ako se ne varam za mnoge je možda već sad kasno). Kad ljudi dobiju svijesnost o svemu tome (ne preko medija ni na sličan način već ta svjesnost bude izlivena na njih i u njih) onda će svima biti jasno šta su i kakvi su bili, šta su radili a šta su trebali raditi, i svi će sami sebi davati pluseve i minuse za sve šta su radili tokom stotina i hiljada godina, i svi će sami povući crtu na kraju, i svi će sami prebrojati svoje pluseve i minuse, i sami će znati gdje treba da se svrstaju, i svima će tada sve biti jasno, tada će se ostvariti riječi Isusa Hrista: "u taj Dan me ništa nećete pitati"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 15:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Vader je napisao:
Merhaba je napisao:
Zar ti kao moderator ne trebas biti neutralan?

Otkud ti to?!?

Moderatori imaju i iznose svoje stavove kao i svi ostali.

A moj stav je da se ovde u zadnje vrijeme puno mlati prazna slama, i sa tvoje strane i sa strane onih koji se pale na tvoje postove pa ti odgovaraju. I one teme o bosanskom jeziku, o bošnjacima-bosancima, muslimanima, pravoslavcima u BiH kao Srbima i slične, to su neviđene ispraznosti i gluposti. Trošite predragocjeno vrijeme na gluposti, krupne stvari se odvijaju u pozadini i njihovo ispoljavanje se približava brzinom munje, a onda će biti kasno za mnoge (ustvari ako se ne varam za mnoge je možda već sad kasno). Kad ljudi dobiju svijesnost o svemu tome (ne preko medija ni na sličan način već ta svjesnost bude izlivena na njih i u njih) onda će svima biti jasno šta su i kakvi su bili, šta su radili a šta su trebali raditi, i svi će sami sebi davati pluseve i minuse za sve šta su radili tokom stotina i hiljada godina, i svi će sami povući crtu na kraju, i svi će sami prebrojati svoje pluseve i minuse, i sami će znati gdje treba da se svrstaju, i svima će tada sve biti jasno, tada će se ostvariti riječi Isusa Hrista: "u taj Dan me ništa nećete pitati"

Чујем по Бања Луци да си СЕКТАШ а која ти је та Секта

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Jedan stariji Kustin intervju:
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=301601

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 21:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Feb 2005, 00:02
O tome kakav je Kusturica covijek svijet prica.Nije bas omiljen,a o tom ko je nacionalno nastrojen;Merhaba ili ostali na forumu je jasno kao dan. Pa zar niste primjetili koliki ste nacionalisti? :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]