Nemoj slusati Karla. On je ostao u vremenu prije svoje pauze u igranju.
Is7 je bolji od Mausa i od Type5, to je definitivno. Sve ostalo... is7 moze imati svoje momente, vrhunske partije, ako ga potrefi MM i mapa. Ali u prosjeku, mnogo bolje partije ces imati u e5 pogotovo, 113 takodje, fv215b u rukama odlicnog igraca... u rukama budale, ne moze parirati budali u is7...
e100 je malo specifican za igru, ali za random mozda i bolji, mada 1-1 sa is7 vjerovatno ne... a o 50b da ne pricamo. t57 je sve manje zastupljen, ali to ti i nije "hevi" linija.
Uzasan top za X, prednji oklop ti probijaju HEATovi "srednjih" tenkova bez problema. Ona maksimalna brzina sto pise je teska laz, tenk je dosta trom. Ne njemacko/japanski trom, ali trom. Brz si jedino nizbrdo.
Okretnost, tja.
Kupola se moze probiti sa "premium" municijom TDova ko iole ima pojma o tome, srecom ne znaju mnogi. Na lako, ali moze. Sve iznad 350.
Sa WTauf PZ IV APCRom sam probijao jedno 10ak puta, HEATovi od 390-420 to otvaraju ko konzervu sardina.
Inferioran je e5 u 1-1 kako god okrenes, zbog DPMa, depresije i premium municije.
Mala kupola mu je poboljsanja do iznemoglosti, oko 250. sa APom na is7 jako tesko se probija, trebas imati srece. Moras i za to APCR staviti.
Nisam igrao e5 liniju, is7 linija je odlicna, is7 je odlican tenk, ali daleko od najboljeg.
e5 sam odigrao 15ak partija, laksi je dosta od is7.
Ako se ogranici pucanje HEATa, bice druga prica, do tada...
Ja b ti rekao da igras e5.
Linija ko linija ti je sporija od ISove, ali mislim da ce ti biti dosta lakse igrati.
t29 je definitivno bolja sedmica od ISa, IS3 je vjerovatno i najbolja osmica, no t32 je odlican tenk.
t-10 je nesto izmedju srednjeg, buldozera i teskog tenka. Samo igras tamo gdje igraju mediumi i tares sirotinju.
Napisao bih i par pozitivnih stvari o m103, ali ne smijem, cita i Lucifer forum.
a za X sam vec rekao.
Evo ti samo jedan primjer forumskog nekog glasanja:
http://forum.worldoftanks.eu/index.php? ... scription/Istina, prvi ToTT je uzeo is7 mislim, ali tu ljudi gledaju koja im je linija bolja i vaznija za "grindanje". Drugi je uzeo e5.
Najveci problem is7 su inferioran top u odnosu na ostale desetke i inferioran DPM. To su ogromni minusi.
Cak i ako ides "hitac za hitac", gdje tvojih 490dmg dolazi do izrazaja (sem protiv e100), opet malen HP te zeza.
uopste ne racunam ove dvije vrece za nabijanje, japansku i njemacku.