Lisa_Simpson je napisao:
Ja nisam neki ljubitelj mesa sa raznja, al zato volim roshtilj. Po ovome shto je rekao Mr.X, niko ne bi trebao jesti meso... Mislim, prezderavanje je u svakom sluchaju nezdravo. Ja sam odskora pochela malo paziti na ishranu i izbjegavati hljeb. Ali, meso ne treba potuno izbaciti jer ima bjelanchevina. Ne znam da li si ti potpuni vegetarijanac Mr.X ili jedesh mlijechne proizvode?
Ja samo ne jedem "mrtvu zivotinju" a sve ostalo je OK zaista, ne zato sto stvarno mislim da ces umrjeti ako ga jedes hahaha nikako, ali iz licne preferencije ne jedem zivotinju prvo jer nemogu je ubiti i previse sam osjecajan prema zivotinjama uopsteno, jednostavnije da kazem- samo ne zelim da jedem flesh!
Ok, postoji vrste mesa koja su zdrava, ja nisam rekao da su sva mesa ne zdrava samo zato sto sam ja vegeterijanac, vec sam rekao da je ne zdravo se trpati zivotinjskim fatom kao sto je svinjsko meso ili ovcije itd,i to konstantno , meso koje je puno fata i koje klogira arterije, siguran sam da znash ovo jer iz tvojih postova sam primjetio da imash sasvim dovoljno znanja na ovim poljima.
I ja isto izbjegavam hljeb, postoje vegeterijanska vrts ahrane koju isto izbjegavam kao vrste sireva kranbert ili somerset bri sir koji nisu bas dobri konzumirani u velikim kolicinama.
Moja dnevna ishrana je prilicno jednostavna, pareno povrce je istinski tako zdrava svjeza i fantasticna hrana to je nevjerovatno, servirano sa vegeterijanskim recimo piletinom tj, vegeterijanski stil piletinom mislim ( uopste nije piletina a izgleda kao da je) zvano Quorn i onda oni prave sve vrste produkata koje izgledaju kao recimo kobasice i slicno a NIJE MESO i nije Mrtvo meso...E to je ono sto je meni zaista bitno , da nije meso!!!!
Onda ostoje mnoge vrste specijaliteta koje ja i moja partnerka uzivamo praviti nakon umornog poslovnog dana i onda uz casu dobrog vina uzivati u veceri,,,, hey lisa sad sam vec gladan sve j etvoja krivica!!!!