BeckaSkola je napisao:
I Rockeru, veteranu, tvoje iskreno misljenje, cemu smo blizi.. nestanku Bosne ili RS?

Nekad, tokom rata, bas u vrijeme kad je bio onaj referendum za Vens-Ovenov plan ili nesto slicno, mi na polozaju se spremamo za glasanje. Svakom od nas dokurcio rat, naravno, ali ipak glasamo protiv tog plana.
I kaze jedan moj vojnik, prijeratni drvosjeca u GG Postojna - a sta bi sad Alija kad bi se mi svi predali ? Ne bi nas valjda sve pobio ?
Dakle, to pitanje je i tada bilo aktuelno, kao sto je i danas. Sta ce biti sa nama ako nestane Srpske ?
Kratkorocno - nista.
Dugorocno - istrebljenje.
Nadam se da nema potrebe detaljnije objasnjavati zbog cega istrebljenje, ali mislim da vrijedi reci nekoliko stvari u korist borbe za Srpsku i neminovnu nezavisnost.
Prvo, trenutno uredjenje BiH i odnos snaga su na strani muslimana. Ukoliko ovakvo stanje potraje sledecih 20 godina, nas ce u Srpskoj ostati maksimalno 700.000, a jos manje ako kojim slucajem Srbija udje u EU i neoprezno nam svima podijeli pasose.
Zakljucak - trenutno uredjenje treba promijeniti u nekoj mjeri koja nam omogucava slobodu da Srpskom upravljamo onako kako mislimo da je za nas Srbe najbolje, te da se zastitimo od masovne imigracije arapskih muslimana koja je vec pocela.
Drugo, srpski patriotizam je satanizovan, sa etiketom fasizma i vrlo tesko upotrebljiv u politickom diskursu. Petokolonasi i izdajnici vrebaju omladinu, a bogami i starije, medijski prostor je zagusen i pretrpan strahovito jakom antisrpskom kampanjom. Cak i, uslovno receno, nas medijski prostor. Krajnji cilj te kampanje je istrebljenje Srba iz Srpske.
Zakljucak - Osvijestiti se. Ujediniti se. Dici glavu "iz kontejnera". Shvatiti da je opasnost realna, a ne produkt imaginacije i politikanstka patka. Izolovati izdajnike, defetiste i provokatore.
Trece, i najvaznije - shvatiti da samo nezavisnost Srpske, ili neka vrlo labava konfederacija unutar BiH garantuje opstanak nama Srbima. Sadasnje uredjenje ce nas istrijebiti ekonomski, djeca ce nam odrastati uz konstantno bombardovanje mrznjom i uz prakticno nepodnosljiv psiholoski pritisak (koji vec ostavlja tragove na nasem drustvu).
I da odgovorim konacno na tvoje pitanje - mi uopste nemamo izbor, mi smo prisiljeni boriti se. Ili da nas uguse polako, sto ce se sigurno desiti ukoliko nasjednemo na lazi o suzivotu i blagostanju ukoliko "pristanemo na ustupke", ili da konacno dignemo glas i pokusamo izboriti pravo da o sebi odlucujemo bez tudjeg uplitanja.
SDA je uvijek bila i ostace islamisticka stranka, stranka koja progoni cak i sekularno raspolozene Bosnjake i bez milosti ih razapinje. Svako ko i na trenutak povjeruje da je sa njima moguce graditi bilo kakvu buducnost je potpuni retard.
Retardirani retard.
I naravno da sam apsolutno siguran da cemo se rijesiti i "bosne" i SDA. Nezavisnost je samo pitanje datuma.