Nisam znao gde drugo da postavim ovu temu.A mislim da bi moglo nekoga zanimati.Ovako.
Ovo je ponuda za posao svima onima koji zele da se bave jednim ozbiljnim poslom kao sto je kontrola letenja.Svake godine se organizuje kurs koji traje 9 mjeseci i "regrutuju" se mladi,sposobni ljudi koji zele da se bave ovim poslom.Kurs je otvoren od strane centra za oblasnu kontrolu letenja iz Holandije(Maastricht).Oni koji su malo upuceni u ovo ce znati o cemu pricam.Kurs se odrzava u Luxembourgu.INSTITUT OF AIR NAVIGATION SERVICES.Predavanja su naravno na engleskom.Necu reci da je lagan kurs(jer nije) ali ja mislim da se moze.Ovo je prva godina da se studenti iz Bosne mogu prijavljivati.I na kraju najvaznije.SVI troskovi su PLACENI od strane Eurocontrola(Evropska organizacija za kontrolu letenja).I prevoz,i testiranja i naravno stipendija nije mala.Cak sto vise...Jedini uslov je da ne odustanete kad krenete(onda postoji sudsko gonjenje) ali ako vas izbace nista niste duzni.I uslov je da poslije dobijanja licence(citav proces traje malo vise od 2 godine)onda morate da radite u tom centru kao kontrolori nekoliko godina,sto i nije mnogo s obzirom da su plate enormno visoke cak i za njihove standarde.
Ako nekoga interesuje vise neka posjeti ovaj link
http://www.eurocontrol.int/ians/public/ ... epage.html
-job oportunities.Imate prijavu i objasnjenje svega ali ako vas interesuje malo vise slobodno me kontaktirajte.Pomoci cu kako god mogu.