“Alias”, Jennifer Garner, vraća se kao ELEKTRA, smtronosni spoj ljupkosti i moći sa mističnom veštinom znanom kao kimagure: ograničena sposobnost da se vidi buidućnost. Ona nosi bolno breme i živi samo za svoj sledeći zadatak.
Elektrin poslednji posao tera je da donese odluku koja može promeniti ceo njen život, ili je uništiti.
Kao posledica mučne prošlosti i sopstvene misteriozne smrti, Elektra (Jennifer Garner) je uskrsnula. Mada ju je sensei (učitelj) odlično trenirao u disciplini nindjucu, nije mogla da uguši bes posle brutalnog ubistva svojih roditelja. Elektri je bilo neophodno da se osveti kako bi pronašla svoj egzil. Postala je plaćeni ubica – najbolja u svom poslu. Ali za ženu kao što je Elektra, ubijanje nije način života.
Da bi spasila sebe, Elektri je bilo potrebno nešto više od razloga za ubijanje. Njoj su potrebni razlozi da živi. To je pronašla u svojoj poslednjoj meti – Abby, 13-ogodišnjoj devojčici u kojoj je pronašla sebe, kao i Abbynom ocu, Marku (Goran Višnjić). U svojoj očajničkoj borbi da ih spase, Elektra je tražila nešto što nije ni znala da traži: iskupljenje.
Tokom tog puta Elektra se suočavala sa armijom neprijatelja i napadača natprirodnih moći, sa plaćenim ubicama koji nose obeležja svog života da bi se zaštitili od demona koji je poznat kao Typhoid Mary. Njeni aduti su verni sai, složeni luk i iznad svega mistične moći poznate kao kimagure.
O REDITELJU
Reditelj je Rob Bowman (‘The x-files movie’, ‘Reign of fire’) i na njega su dosta uticali filmovi koji nose azijske elemente: ‘Pritajeni tigar skriveni zmaj’, ‘Hidden dragon’, ‘Kill Bill’ i ‘Heroj’. ‘Elektra’ je akcioni film borilačkih veština. Sa neverovatnim scenama borilačkih veština i jednom od najboljih i najpopularnijih glumica koja igra prelepog, ali opasnog plaćenog ubicu – mistična, epska avantura ‘Elektra’ obećava uspeh.
O GLUMCIMA
Goran Višnjić je skrenio pažnju Hollzwooda na sebe kada je igrao u filmu “Welcome to Sarajevo” režisera Michael Winterbottoma, a zatim je zaigrao kao Dr Luka Kovac u seriji “ER”. Igrao je u psihološkom trileru “Close Your Eyes”, svoj glas je pozajmio Sotu u animiranom hitu “Ice Age”. Ostali njegovi filmovi: “Committed” sa Heather Graham, “Practical Magic” sa Nicole Kidman i Sandrom Bullock, “Peacemaker” sa George Clooneyijem.
Film "Elektra" svoju premijeru je imao 14. januara u Americi, a u Evropu stiže u martu i aprilu.
Sinoc odgledah film taj na DVD-u (super snimak, ne onaj fol

).
Film mi je odlican! Efekti su ok, zvucna podloga takodje, kao i sam film.
J. Garner je kao i obicno odlicno odglumila zadani lik, iako bih rekao malo da scene placa i njeznosti bas i ne uklapaju u onakav lik.
Sve u svemu, normalo da se meni dopada svaki film od J.G. pa tako i ovaj posebno!
Pogledajte ako niste!
Moja ocjena (a sad koliko mogu biti objektivan...

):
10/10