Ево да се и ја овдје мало укљућим у коменатрисање,пратио сам шта сте писали на овој теми. Како неки овдје не схватају да је регионална лига спас за фудбал на овим просторима. Па погледајте само на шта нам личе лиге,играмо по ливадама,на теренима пуних рупа. Када киша падна играчи послије 15 минута замазани блатом до ушију,а квалитет фудбала једна велика нула.А трибине нам наравно празне јер нико не жели да гледа мртав фудбал. Када неко од наших тимова оде у квалификације за ЛШ иле ЛЕ тимово испадају у 1,2 или плафон трећем колу.Ајде Партизан и Динамо они задњих пар година успију да уђу у групну фазу ЛШ или ЛЕ,али у групи не могу ништа да направе.Зашто,зато што играју против слабих екипа у домаћем првенству (ово се исто одности и на остале екипе.Партизан и Динамо сам узео само као примјер зато што су они прошле сезоне играли групне фазе европских такмичења) Ево даћу вам један примјер рецимо Војводина сада уђе у групну фазу ЛЕ и у четвртак игра 1 коло групне фазе протви рецимо Ливерпула у Ливерпулу,а онда игра у недељу утакмицу против Радника из Сурдулице у Сурдулици,разлика небо и земља.Или Динамо прође у групну фазу ЛШ и у уторак игра против Барсе на кам ноу,а у суботу играју против Интера из Запрашића. Регионалном лигом добијамо квалитет фудбала,добијају се бољи спонзори,већа ТВ права,сигурно мјесто у Еуро такмичењима плус још могу се пласирати кроз квлафикакације и што је најбитније поново пуне стадионе. Што се тиче навијача то је најмањи проблем.Поштре се закони,забране се долазак гостујућих навијача као у Грчкој и Добро. Било би фино гледати Зведу против Динама на пуној Маракани или Партизан против Хајдука у Београди и сл. Лига са 12 екипа је одличан систем,значи 22 тешке утакмице у сезони.Када завршиш рег.лигу фино се прикљућиш домаћој лиги као у кошарци.Знате када би звезда играла топ 8 или Цедевита топ 16 знате када би Звезда побјеђивала једног Реала,Барсу и остале екипе да није АБА лиге НИКАДА.да играју са Чачком и осталим екипама из Србије.Регионална лига је спас за фудбал са ових простора.
_________________ Гдје год био, гдје год игр'o, Бока ти си наш, вољеће те Лешинари, ти то добро знаш.
Poslednji put menjao ББЛ dana 11 Avg 2016, 17:30, izmenjena samo jedanput
|