Nitro je napisao:
U sustini covjek treba da razlikuje ko su i sta su:
- prijatelji
- drugovi
- kolege
E ovo je kljucno...i kad to znas nemas problema.
Mada uvijek postoje ljudi koji su spremni da ti podmecu stupice bilo zbog sujete, ljubomore, frustracije...no mislim da ne treba puno energije trositi na iste, niti se spustanti na njihov nivo. Mislim da je takvim saradnicima najbolje uzvratiti sledecom terapijom: ignorisanjem i kulturnom distancom...
(jer ako nekomo pokazes da uspijeva da te iznervira..on ide josh dalje..zato treba obrnuti logiku

)
To je tako svagdje..bilo da je drzavna firma/privatna, fax, ljudi su takvi...no kad ti imash svoj privatni biznis /obrt e tada biras svoje saradnike

e to je josh najbolja terapija
A nemam namjeru da se mijesham i izazivam replike (Ezan/nikson), ali mislim da se ne treba mijesati u interne organizacije drugih firmi/preduzeca/predstavnistava ako su ti isti uspjesni, ozbiljni i imaju svoju organizaciju rada i metode koje doprinose dobit na pravi nacin. Nevezano sad da li je to niksonova firma ili necija druga...govorim uopsteno.
Mislim da je najmanje bitno gdje neko pije kafu i razmjenjuje strucna iskustva ..
Mnogo bolje je kad postoje normalni medjuljudski odnosi i kreativna sloboda nego klishe i sterilnost. To ne dozvoljavaju sve profesije ali ima ih za koje je neophodno da postoji gore navedeno ...
Naravnoo izostavljajuci krajnosti

mada to ne treba pominjati ako su u pitanju visoko kvalifikovani i obrazovani ljudi i koji ozbiljno pristupaju svom pozivu
Dok recimo mnogim privatnim firmama nedostaje discipline, sjedi se po kafanama, radnici idu ranije kuci,sve traljavo, ali i te iste gazde su ili u dugovima ili su im firme pokrice ilisu NK pa nemaju veze sa poslovnim vodjstvom itd.. to su te dve krajnosti. Naravno da tu trebaju ti radnicki rezimi ...