zerocool je napisao:
Ajde ovako Vuce. Sta smo mi dobili sa nakon ligom krajem 90tih, koje smo mi to igracine izbacili? Ono 2002 su ostvarili igraci iz starog sistema, znaci nikakve veze sa ovom nasom ligom nisu imali, sem mozda par vodonosa, ali nista znacajno. A igraci koji su stasali u to vrijeme nase lige su pokazali sve nakon 2002, kad nismo ama bas nista uradili sa reprezentacijom. A i Partizan (a i sad Zvezda), je znacajnije rezultate poceo postizati tek nakon nekoliko godina u ABA ligi, pa i F4 vam je dosao tek nakon 6-7? koliko vec godina u ABA ligi, znaci ona je zasluzna za taj F4, a ne Srpska liga.. I ovo sto je Zvezda uradila u protekle 2 sezone je zbog ABA lige, ova sad reprezentacija, pa i ona sto je uzela srebro je proizvod igraca iz ABA lige, itd, itd.. Ne mozes napredovati protiv Tamisa, ne mozes napredovati protiv levata, kad nekog nabijas 40 razlike (3-4 u fudbalu), nemas potrebe da se trudis i da pokusavas probiti svoj limit, ali kad gubis i igras protiv ekipa slicnog kvaliteta onda imas razlog da to radis.
Зеро, ми смо имали квалитетну домаћу лигу. И ту је поента цијеле приче. Ок, ти и ја ћемо купити кока колу, умјесто витаминке, али она није наша. Она је купљена.
Сјетићеш се да смо ми своје највеће репрезентативне успјехе остварили управо крајем 90-тих и почетком 21-ог вијека. То мислим да се на теми сви слажу.Истина мишљење од пар њих и није битно, јер су на тему залутали. Истина, ми који пратимо кошарку не смијемо тврдити да највеће успјехе не би остварили у оном периоду санкција.... Подсјећања ради.
1996. - Олимпијско сребро. (једина олимпијска медаља од распада)
1998.,2002. - Шампион свијета (никада послије)
1995.,1997. 2001. - Европска злата (никада послије)
1992. - Партизан шампион Европе. Звезда пар година касније губи финале од Меша. Остали српски клубови у евро такмичењима увијек далеко ишли. Истина тада је било такмичења више, али и више квалитетнијих националних такмичења него данас. О медаљама млађих категорија је сувишно и причати. Има их данас, али не у толикој мјери.
Вратимо се на клупски ниво.
Које смо играчине избацили? Заборавићу неке сигурно. Занемарићу и ванземаљце до 1995. године.
- Лончар, Бркић, Берић, Томашевић, Дробњак, Луковски, Чубрило, Ракочевић, Болић, Кузмановић, Топић, Станојевић, Шћепановић, Булатовић, Радоњић, Обрадовић, Милојевић, Бенчић, Вујанић, Крстић, Видачић,Радмановић, Авдаловић, Пековић....
Не бих се сложио да су биле водоноше. Истина, тада смо већ имали прекаљене асове који су били кошаркашки генијалци па није била толика потреба за домаћом снагом. Истина, испоставиће се касније, а тога се и сам сјећаш, да је захваљујући лошој атмосфери и подјели државе и репрезентација била на великом губитку за враћањем култа. Не требам те подсјећати на шта је личио ЕП 2005 и на друштва спонзоруша у тренутку када смо имали евро дрим тим који није био тим.
Немој себе подцјењивати са том причом о Ф4, иако знам велики број Гробара који дијеле твоје мишљење.

Ми смо играли Ф4 и били шампиони Европе и прије Регионалне. Не заборави колико мало нас је дијелило крајем деведесетих од финала.... Систем је Партизану донио тај Ф4, никако конкуренција. Јел да је конкуренција била главни адут, Партизан би 2007. године (кад је Јадранска била квалитетнија) стигао до Ф4.
Исто тако и Звезда, систем и истина значајан новац. И то опет није већи успјех од оног финала са Мешом. Зар не?
Што се осталог тиче, да се не понављам. Не можеш против Тамиша, ФМП-а (још и понајмање), Константина, Црнокосе, осталих вјештачких производа који су искористили убијање националне лиге и постали "фактор" учесник. Могао си против Хемофарма, Ива Зорке, Боровице, Металца, Слоге, Здравља, Слободе, Војводине. Могао, док је лига била лига, док је постојао систем, квалитетан КСС и КЛС, док је било центара....