banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 11:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249 ... 372  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crna hronika
PostPoslato: 11 Jul 2016, 09:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
ovo ne kontam

Spoiler:
Бањалука - Мирхад Махмутагић (33) из Бањалуке казао је у бањалучком Окружном суду да га је полиција брутално претукла, због чега је признао да је с Анђелком Чавловићем починио 17 крађа, иако то није тачно.

Он је казао да је починио неке крађе, али не све за које га терете и нагласио да у вршењу кривичних дјела с њим није учествовао оптужени Чавловић. Њих двојицу тужилаштво терети да су починили 17 крађа, у којима су однијели накит, новац и другу робу у вриједности око 177.570 марака.

- У полицији су ме држали од 21 до три часа. Тражили су да потпишем да сам заједно с Чавловићем починио 17 провала. На крају сам то потписао, иако то није тако. Сигурно нисам провалио и опљачкао накит из стана Саше Чудића, за шта ме терете - казао је Махмутагић.

Његовим свједочењем завршен је доказни поступак у овом случају, након чега су одбрана и тужилаштво изнијели завршне ријечи. Тужилац Тања Мрђа затражила је од Судског вијећа да оптужене осуди, јер сматра да докази потврђују да су починили кривична дјела за која их терете.

Чавловићев адвокат Марица Ћулум затражила је да он буде ослобођен, јер нема доказа. Махмутагићев бранилац Милица Цвијановић је истакла да је истрага урађена лоше и да тужилац ничим није доказао вриједност украдених ствари и накита које наводи у оптужници.

Према оптужници Махмутагић и Чавловић су од јула до децембра 2009. године провалили у 17 станова на подручју Бањалуке. Њима се, између осталог, на терет ставља да су из стана бившег народног посланика и директора једне од осигуравајућих кућа Саше Чудића украли накит вриједан 70.000 марака. Предсједник Судског вијећа Весна Станковић-Ћосовић изрицање пресуде заказала је за данас.

rekao bih da me ovo podsjeca na staru uzrecicu `dodaj jos jednu nulu` (moguce zbog osiguranja) a murija krkanska ocigledno im se nije radilo do kraja smjene 6-7 neg` `ajmo mi zavrsit 3 sata ranije da mogu na poker aparate kao sto to obicno i radi nocna smjena.
Ne branim ovog lika sto negira pohod na najveci plijen,nego poenta je
-a) do 10 000 km steta = 6mj-5god gobije
-b) 10 000 - 50 000 = 1-8god robije
-c) 50 000+ = 5+ god robije (5-15)
Mog`o bi se kladit da nece dobiti vise od 2-3 god.Jedino ako ugled zrtve bude presudna stavka

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2016, 12:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... adzic.html

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2016, 16:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Spoiler:
ISTOČNA ILIDŽA – Policija u Istočnoj Ilidži uhapsila je V.B, nastanjenog u Sarajevo, zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. Kako “Nezavisne” saznaju, policije je u ponedjeljak oko 21.40 časova u Ulici Ive Andrića u Istočnij Ilidži uočili golf 4 u kome su se nalazila dva nepoznata lica, za koja je postojala sumnja da se bave prodajom droge. Operativnim nadzorom uočeno je da je jedno lice prišlo vozilu, kratko se zadržalo i udaljilo se sa lica mjesta. Nedugo zatim, kod vozila su došla još četiri nepoznata muškarca, nakon čega su im prišli policajci i legitimisanjem utvrdili da se na mjestu vozača u vozilu nalazi V.B. kod koga je pronađeno sedam pvc paketića sa sadržajem suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „marihuanu“, dok se na mjestu suvozača nalazila sedamnaestogodišnja maloljetnica koja je pozvana u službene prostorije policijske stanice. U prisustvu roditelja - staratelja izvršen je pretres maloljetnice i tom prilikom pronađena su dva pvc paketića sa sadržajem pomenute materije. Osim navedenih lica pored vozila su se nalazili i B.N., M.M., P.K, svi iz Istočne Ilidže, te B.G. nastanjen u Kantonu Sarajevo. “O navedenom je obavješten dežurni tužilac koji je policijskim službenicima naložio da preduzmu potrebne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvjetljavanju pomenutog događaja”, navode u CJB Istočno Sarajevo.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... anu/378573

Spoiler:
Бањалука, Требиње - У међународној акцији "Транзит" полиција Републике Српске јуче је на подручју Бањалуке и Требиња заплијенила 11 килограма сканка и ухапсила десет осумњичених за шверц дроге.

Према незваничним информацијама, у Требињу су приведени Миљан Копривица и Спасоја Буха, док је на подручју Бањалуке ухапшено осам особа чија имена нису саопштена. Полиција је током хапшења код Копривице пронашла доказе који га терете за шверц дроге, док код Бухе није ништа пронађено.

Извор близак истрази је казао да се сумња да је ухапшена група у протеклом периоду прокријумчарила 100 килограма дроге.

У МУП-у РС и Тужилаштву БиХ, по чијем налогу је и изведен "Транзит", казали су да идентитет ухапшених и детаље не могу да саопште док акција не буде завршена и док се осумњичени не испитају. Навели су да је акцијом обухваћено десет особа, али би тај број могао бити и већи.

Извор близак истрази је рекао да су неке особе које су биле под лупом истражних органа побјегле из БиХ и да се за њима трага.

У Тужилаштву БиХ су нагласили да је акцијом "Транзит" разбијена дилерска мрежа која је кријумчарила сканк из Црне Горе у БиХ.

- Акција је усмјерена на откривање и разбијање дилерске мреже која већ дуже вријеме дјелује на подручју Требиња и Бањалуке. Они су углавном кријумчарили сканк из Црне Горе у БиХ. Дрогу су потом продавали већем броју зависника у поменутим градовима - саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Додаје се да је, према њиховом сазнању, дрога коју су осумњичени кријумчарили продавана чак школарцима и малољетницима.

Портпарол МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић истакла је да је истрага у оквиру акције "Транзит" почела прије неколико мјесеци у сарадњи са Тужилаштвом БиХ.

- Истрагу спроводи Јединица за организовани криминалитет Управе криминалистичке полиције МУП-а РС. Осумњичени који су ухапшени у овој акцији већ дуже вријеме су се континуирано бавили шверцом наркотика. Све их теретимо за организовани криминал - казала је Миљановићева.

Већина ухапшених наводно су одраније познати полицији по чињењу кривичних дјела. Ухапшени Копривица и Буха већ имају оптужницу због шверца дроге. Њих двојицу бањалучко Окружно тужилаштво је оптужило за шверц пет и по килограма марихуане. Копривица је након подизања оптужнице са бањалучким Окружним тужилаштвом закључио споразум о признању кривице и пристао на три године затвора. Према оптужници, Копривица је од њему познате особе набавио пет и по килограма марихуане и са Бухом договорио да је он продаје зависницима. Откривени су и ухапшени 7. марта на паркингу хотела "Босна" у Бањалуци приликом примопредаје дроге. Буху оптужница, осим због овог случаја, терети и да је током путовања од Требиња до Бањалуке давао марихуану Г. Х., С. И. и М. Ђ. Они су дрогу конзумирали у његовом аутомобилу.

Претреси
Током акције полиција је претресла десет локација на подручју Требиња и Бањалуке.

- Осим дроге, током претреса је заплијењена већа количина новца, дигиталних вага и СИМ картица за мобилне телефоне - казала је портпарол МУП-а РС Мирна Миљановић и додала да с циљем заштите истраге не може изнијети више детаља.

Незванично сазнајемо да су, између осталих, претресене куће осумњичених Миљана Копривице и Спасоје Бухе у Требињу.

K`o da su gledali vremensku prognozu :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2016, 18:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Spoiler:
BANJALUKA - Policija je na području grada Banjaluka tokom proteklog vikenda izvršila pet racija u objektima "Mistik", "La Berna", "Pekam pab", "Poslednja šansa" i "Nektar pab" i uhapsila osam lica, rečeno je u Centru javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović navela je da su racije izvršene 15. i 16. jula, kada je kontrolisano 243 lica i 27 vozila, te da je pronađena određena količina droge, teleskopske i drvene palice i drugi predmeti koji su pogodni za izvršenje krivičnih djela.

Pronađeno je 0,66 grama kokaina, 0,73 grama spida i 14,75 grama marihuane.

Pripadnici CJB Banjaluka preduzeli su i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisani prekršaji po Zakonu o javnom redu i miru kao što su vrijeđanje, tuča i fizički napad.

Policija će i u narednom periodu nastaviti sa sličnim aktivnostima sa ciljem zaštite građana i njihove imovine.

pouka o pravnom lijeku: ne idite na drugu obalu Vrbasa jer murija pravi sacekusu kod groblja (sva sreca pa ne zaustacljaju bicikle)

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2016, 15:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Upravo reče reporterka na BN-u :lol: :lol: :lol:
Citiraj:
Lice koje je izvršilo samoubistvo pobjeglo je mercedesovim džipom u za sada nepoznatom pravcu

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2016, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ja taman htio da napišem nešto slično i razmišljam da li sam dobro čuo ili me Sunce opalilo.
U prolazu na BN radio čuo nešto kao

osumnjičeni za samoubistvo je u bjekstvu
i pomislio to nisu istine :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja želim da njima plaćam pretplatu.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2016, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Sposoban čovjek :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2016, 10:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kod Spije nemiri:

http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... ske/379705

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2016, 10:20 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Dakle, u Lijevcu nemiri...

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2016, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Braća Vržina su pokazali da im seja nije repa bez korjena.Yebali su mu mamicu za sva vremena.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2016, 11:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Može li neko pojašnjenje, ovo sa nezavisnih sam pročitao dva puta i sad tek ne kontam šta se desilo. :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2016, 13:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dejan Vučetić je brutalno pretuklao svoju suprugu koju je nakon toga njen otac (Stojčić) odvezao svojoj kući.Sledeću noć Dejan je napao na Stojčićevu kuću sa puškom,demolirao pomoćne objekte i dio kuće u kojoj žive Stojčići,sve ukućane istjerao napolje.
Slučaj nije prijavljen policiji a svjedoci kažu da je krša bilo par traktorskih prikolica.
Sledeću noć u svoje ruke su slučaj preuzela braća (od tetke) Vržine i njen brat Mirko koji su Vučetića potražili na Bl pijaci.Tamo su zatekli Vučetićevog oca kojeg su propisno pretukli dok je Dejan pobjegao kući.Ostatak priče šta je bilo kad su sa pijace došli pred Vučetićevu kuću manje-više znate.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2016, 13:26 
selo veselo

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2016, 13:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
tako se to radi :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2016, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema više starih dobrih vremena kad se sve riješavalo kulturno,šamarom.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2016, 13:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Sad kulturno sačmarom rješavaju.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2016, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

to je moglo u tvoje vrijeme, danasnji klinci koji su odrasli u cestitu i postenu balavurdiju razumiju samo jezik sile

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2016, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kako nezvanično saznajemo, radi se o komplikovanim povredama, ali dijete nije životno ugroženo

Djevojčica T. N. (13) teško je povrijeđena juče u Beogradu, kada je na nju naleteo automobil dok je jurila Pokemone.

Detalje saobraćajne nesreće juče nije bilo moguće saznati, ali je kompletno zdravstveno osoblje hitnih službi u Beogradu govorilo o ovom slučaju.

Inače, u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj potvrđeno je da je djevojčica smještena na odjeljenje hirurške intenzivne njege.

Prema prvim informacijama, radi se o komplikovanim povredama, ali dijete nije životno ugroženo.

Ona je ne gledajući gdje ide, istrčala na kolovoz da uhvati omiljenog lika iz crtaća, kada je na nju naleteo automobil koji ju je pokosio.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2016, 11:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

citav dan lupao glavom od zid :roll: :roll:

Spoiler:
BANJALUKA - Banjalučkoj policiji prijavljeno je da je pacijent Feiza Š. (50) pokušao da izvršio samoubistvo na Hirurgiji Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci, potvrđeno je "Nezavisnim". Izvor "Nezavisnih" iz CJB Banjaluka ističe da je taj pacinjent 23. jula izašao neprimjetno iz svoje sobe, otišao u čajnu kuhinju, uzeo nož i nanio sebi povredu u predjelu vrata. Prethodno je taj pacijent, kako ističe naš izvor, isti dan ušao u toalet, gdje je udarao glavom o zid. "Da to radi, zatekla ga je sestra, te ga je vratila u sobu, ali je on potom otišao u čajnu kuhinju i našao nož i povrijedio se", pojašnjava naš izvor. Taj pacijent je, ističe sagovornik "Nezavisnih", u UKC RS primljen 14. jula, i to zbog opekotina. "Nakon što je sebi nanio povrede, on je prebačen na Odjeljenje intenzivne njege, a zatim na Psihijatriju", naglašava naš izvor. Cijeli ovaj slučaj banjalučkoj policiji prijavljen je 23. jula u 11.55 časova.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... rat/380227

jew street,hm kakvu li ce kaznu da dobije :evil3: :evil3:

Spoiler:
BANJALUKA - Devetnaestogodišnji B.M. iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je u Jevrejskoj ulici u ovom gradu stolicom oštetio izlog banke. "Nezavisnim" je potvrđeno da su ga Policijski službenici banjalučke Policijske stanice Centar uhapsili prekjuče, a terete ga da je izvršio krivično djelo oštećenje tuđe stvari. "Nakon završene kriminalističke obrade lice je otpušteno na slobodu, a po kompletiranju predmeta slijedi podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu", saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... uke/380219

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2016, 09:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sta ce njemu 10 redbull_ova?Nije valjda ono sto mislim (stimulativne supstance)
Al` ovo je najjace kad kaze odbio medicinsku pomoc,a znamo zasto je trebao...
Spoiler:
Бањалука - Немања Умјеновић (25) из Бањалуке осумњичен је да је након што је полупао стаклени излог у кафићу на бензинској пумпи "Тиоил бенз" у бањалучком насељу Лауш аутомобилом покушао ударити полицајца који га је заустављао.

Истражиоци су дошли до нових детаља инцидента који се догодио у сриједу око три часа. Све је почело када је Умјеновић дошао у кафић и од конобара тражио десет лименки "ред була". Пошто је радно вријеме било при крају, конобар му није дао тражено пиће, након чега је младић почео да галами и лупа стакла у кафићу. Када је искалио бијес, Умјеновић је отишао из кафића, а случај је пријављен полицији.

- Полицијска патрола је уочила осумњиченог у аутомобилу и покушала да га заустави. Међутим, он је возилом кренуо на полицајца, који се бацио у страну и избјегао удар. Умјеновић је потом наставио да бјежи - објаснио је извор близак истрази.

Избјегавајући насилног Умјеновића, полицајац је задобио повреду, а помоћ му је указана у Универзитетском клиничком центру РС.

У Центру јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале осумњиченог, казали су да је послије покушаја да удари полицајца Умјеновић пронађен и ухапшен.

- Осумњичени је одбио алкотестирање и указивање медицинске помоћи. Након саслушања пуштен је да се брани са слободе. Против њега ће бити поднесен извјештај Окружном тужилаштву због оштећења туђе ствари и спречавања службеног лица у вршењу дужности - казали су у бањалучкој полицији.

Умјеновић је одраније познат по извршењу кривичних дјела. Њега и Срђана Мацановића је 2010. године током туче ножем убо Винко Богојевић. Годину касније Умјеновић је поново освануо на новинским странама када је покушао да опљачка пословницу Хипо Алпе Адрија банке у Бањалуци, а у тој намјери спријечио га је радник обезбјеђења. Умјеновић је хапшен и због посједовања дроге.

Напад на полицију

Полицајци су често на мети напада, а недавно је у Сарајеву ухапшен Мирослав Пајић (28) након што је бјежећи украденим БМЊ-ом покушао да прегази полицајце који су га заустављали.

Пајић је у налету закачио полицајце и лакше их повриједио. Полиција је у самоодбрани пуцала на аутомобил, Пајић им је побјегао, али је убрзо ухваћен у другом дијелу града.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249 ... 372  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]