banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 31  Sledeća

Da li smatrate da policija prečesto i previše koristi silu bez opravdanja?
Da 62%  62%  [ 87 ]
Ne 38%  38%  [ 53 ]
Ukupno glasova : 140
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Policija/Milicija
PostPoslato: 27 Jun 2016, 09:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
V@nja je napisao:
Citiraj:
Da ti policajci imaju dva grama mozga

Ne bi bili policajci :D

http://www.mintpressnews.com/can-someon ... op/192106/

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 09:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
Klajv_Biksbi je napisao:
Углавном немају ни грам. Зато фино покажи личну и искулирај.

Slazem se, pokazes licnu i ne trazis vraga :). Ali u ovom slucaju nisu bas cista posla. Poznajem doticnog advokata licno i to je ufur, kako je vec neko napisao, da se ne moze rijecima opisati i siguran sam da nije bas bilo kako je on opisao i da je izostavio par stvari, kako je Brabus napisao.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 09:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Vise manje ste u pravu. Samo kulturno i nebi trebalo biti problema sa policijom kakvo kurcenje???

Svojevremeno trebao sam na sluzbeni put ranom zorom i sluzbeno auto dotjeram kuci i ko za inat tu noc mi pokusaju obiti auto tako sto su razbili suvozacevo staklo i preturali po kaseti. Posto sam odmah znao da krivca nece naci pokusao sam prijaviti policiji da mi je neko obio auto oni telefonom mi tad odgovore da ce doci ujutro. Kako sam ja morao na put bez odlaganja obisao sam tad policiju u nekadasnjem kab-u iliti basti sljezove boje. Samo sam htio da evidentiraju provalu i jbg dok sam cekao da neko izadje i uslika auto izlazi policajac iz kancelarije evidentno pijan i pocinje da podjebava i provocira tipa sta me gledas sta hoces......iz cista mira nista mu uradio nisam samo sto sam gledao u njega........posto je vec bilo svanulo i zakasnio sam na put onako izivciran odem kuci obucem uniformu i pozovem burazera i jos dvojicu ratnih kolega i odem na isto mjesto u policiju.......kad smo usli tamo odmah je druga prica bila.....onda se moze i zapisnik napisati .....sta god ti treba samo reci.......ovaj pijani policajac se otrijeznio ......sve moze kad mu banes u kancelariju nenajavljen.....
Naravno ne ponosim se ovim sto sam uradio ......i davno je to bilo i proslo.....ne bih to ponovio nikad vise......
Sad samo kulturica i ozbiljusa....i nemas problema.....

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
PFC1970 je napisao:
Klajv_Biksbi je napisao:

Slazem se, pokazes licnu i ne trazis vraga :). Ali u ovom slucaju nisu bas cista posla. Poznajem doticnog advokata licno i to je ufur, kako je vec neko napisao, da se ne moze rijecima opisati i siguran sam da nije bas bilo kako je on opisao i da je izostavio par stvari, kako je Brabus napisao.

Pa zar je normalno da ga prebiju? Svezi mu lisice, u kola i vozi na treznjenje u stanicu. A on neka laje ako ima para da placa kazne.

I tu se sva prica zavrsava. Ovim pristupom se pravi samo dalji potencijalni licni okrsaj izmedju prebijonog, komandira i zandara koji su prebijali.

Lajes, dobijes lisice, prenocis i platis kaznu. Cist racun, duga ljubav.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 09:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
The_new_Statesman je napisao:
PFC1970 je napisao:
Klajv_Biksbi je napisao:

Pa zar je normalno da ga prebiju? Svezi mu lisice, u kola i vozi na treznjenje u stanicu. A on neka laje ako ima para da placa kazne.

I tu se sva prica zavrsava. Ovim pristupom se pravi samo dalji potencijalni licni okrsaj izmedju prebijonog, komandira i zandara koji su prebijali.

Lajes, dobijes lisice, prenocis i platis kaznu. Cist racun, duga ljubav.

Slazem se u potpunosti i sve cisto nista im ne moze kakav god advokat bio :). Nisam htio reci da je trebao batine doboti vec samo da je covjek stvarno ufuran bas i vjerovatno se bez potrebe kurcio i izigravao pametnjakovica

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ama ufuranost je njegov licni problem i policajac je tu da se postavi i postupi profesionalno. Dakle, to mu je posao koji ne smije spustati na nivo licnog. Nije to rasprava oko medje.

Slusas, sve ok. Ne slusas i mlatis rukama upozorenje, drugi put lisice i smjestaj.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 09:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Naravno da nije normalno da te neko prebije, ali vi kao da ste se juce rodili pa ocekujete da se nasa policija ponasa kao gospoda sa beckog dvora :?
Treba to rijesiti, naravno. Treba policija prestati da glumi i porotu i sudiju i krvnika, ali raditi to u pola 2-2 ujutro u polupijanom stanju .. nije tu ni vrijeme ni mjesto.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 09:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
Na stranu ovaj, ali meni nije jasno zasto se zbog dva dzointa dize specijala? Sta ima specijalna policija traziti u odnosu na obicne gradjane? To treba da odradjuju obicni prasinari, a ako postoji povecani rizik, neka specijale kao podrska. Ali van objekta i bez kontakta sa gradjanima.

Njihov nivo su terorizam, organizovane pljacke, otmice, demonstracije i sve ostalo sto utice na siru bezbjednost.
Jurenje dzointa je sramota sto se tice upotrebe takvih jedinica. Kako su krenuli, jos ce specijala zaduziti alkometre. Nije im valjda to namjena.

Mislim da se to zove RealPolitik.Sustina je da morajy proci nekaznjeno I da se zna o razlozima dolaska.Mi bi trebali nesto kao posipanje pepelom I da ovako nekako komentarisemo 'a gledaj ti njih tu se sepure,mi to gledamo mjesecima I niko nista'
Jest tacno da je 'asimetricna' kolicina sile,ali ta posast je izgleda brzo rastuca grana te ekonomije
Bottom line nema ih jos mjesecima

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 09:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Naravno da nije normalno da te neko prebije, ali vi kao da ste se juce rodili pa ocekujete da se nasa policija ponasa kao gospoda sa beckog dvora :?
Treba to rijesiti, naravno. Treba policija prestati da glumi i porotu i sudiju i krvnika, ali raditi to u pola 2-2 ujutro u polupijanom stanju .. nije tu ni vrijeme ni mjesto.

Nisam rekao da budu kulturni, vec da moraju napraviti otklon od licnog. Nije ima taj posao sto rade cacevina.
Sta ako danas sutra nalete na nekog ko zna nekog i popuse otkaze jer su se razmahali?

Zato je dobro za sve da postoje procedure koje se postuju.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 09:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Je l' uče njih išta u toj školi za policajce? Gledam ponašanje onog policajca u Francuskoj od prije par sedmica. Zapalili im auto, policajci izašli i jednog lik tuče, a policajac se samo brani, a mogao je fino pendrek izvaditi ili pištolj, znam da bi naši sigurno. Lika još uvijek nisu našli ali ako ga nađu ne gine mu fino zatvora, policajcu su ruke čiste i još je i orden dobio. Ovi naši samo averziju prema sebi stvaraju.

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 10:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I to si u pravu, policajac mora znati da iza njega stoji sistem.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
V@nja je napisao:

Nisam rekao da budu kulturni, vec da moraju napraviti otklon od licnog. Nije ima taj posao sto rade cacevina.
Sta ako danas sutra nalete na nekog ko zna nekog i popuse otkaze jer su se razmahali?

Zato je dobro za sve da postoje procedure koje se postuju.

Apsolutno si ti u pravu
Samo sto sve te procedure i postoje u teoriji .. to sto se u praksi ne postuju je druga stvar

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 10:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E jebi ga onda... Ako ovaj advokat stvar istjera do suda, sa druge strane ce imati drzavnog pravobranioca koji ce valjda zastupati policiju.

Nisam im onda pametan.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Većina policajaca reaguje, ti ćeš meni sa' ću ti jebat majku, ako im se suprostaviš, tj. ukažeš na grešku. Tako je to kod nas.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 10:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I tako na naleti na nekoga ko ima dovoljno mogucnosti (novca) da mu sredi otkaz. Pa neka poslije lipari u Sektoru za cetiri stoje.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Što se ne dešava ni na nivou promila.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 10:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 19:05
Znam i ja Milana. Momak ne laže, to što za sebe misli da je najbolji advokat je posebna priča, al kakve to ima veze sa uljudnošću...
Svi ste za to da vam radnice na šalteru persiraju, kondukteri, vozači, kao nisam ja sa tobom ovce čuvao....
Kad čovjek to zatraži od policije,onda je ufuran i budala. Čovjek je insistirao na redu i kulturi, to je razlog da te neko prebije?
Ako odbije dati ličnu, pa te pljusne aj mogu i razumjeti da prekrše pravila pa ga namlacaju, al za ovo...?
ONI SE PROSTO MORAJU ponašati po pravilima, za to su plaćeni, ako ih stalno branimo, šta će biti sa onim poštenim i kulturnim policajcima, kakvu poruku njima poslati?

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Whotanoob je napisao:
Što se ne dešava ni na nivou promila.

Pa bilo je par slucajeva kada su izvinjavali i ljubili stope samo da ne ide dalje. Mozda ce i ovaj slucaj zavrsiti tako u kafani za stolom. Mada bi ovo bila odlicna reklama za advokata ako ih dobije na sudu.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 11:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 19:05
znajući njega, on će ovo dočekati na volej...
Skočiće mu rejting do Čizmovića :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2016, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jasno je da ce se pokusati uplusati cim se postarao da izadje u Nezavisnim.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]