banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 14:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Mulholand Drive
PostPoslato: 06 Nov 2004, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ne znam da li je ovdje bilo rijeci o ovom filmu,al voljela bih cuti sta ostali misle o njemu :) Meni je odlican...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2004, 02:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
ajd onda reci sta je smisao tog filma jer meni nije jasno a mislim da nisam jedina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2004, 02:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Pogledacu ja sutra pa cu ti ispricati :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2004, 13:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
Zanimljiv film, ali trebas ga odledati jedno 100 puta da skontas smisao, iskreno gledala sam ga prije godinu ( a mozda i vise) pa se ne sijecam scena vise. :oops:

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2004, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa,ja sam ga gledala samo jednom,imam neko svoje rjesenje,ne mora znaciti da je to bilo to,al film mi je ipak super jer je totalno neobican i svaka scena mi je interesantna...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2004, 18:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Gledao sam do pola, a onda sam zaspao... nakon budjenja vise nisam imao zelju da nastavljam... jel' ono bi onaj bolesni Lynch (kako god da se pisalo)?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2004, 22:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
jeste David Lynch

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2004, 00:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
najlakse da se zapravo shvati prica je ovaj: da se film pocne gledati od scene u klubu silencio, pa kada se dodje do kraja, da se film pogleda od pocetka do te scene. ovo ce biti vrlo logicno nakon objasnjenja, a ako ne zelite procitati objasnjenje, pogledajte film sami na ovaj nacin i uzivajte u tome sto cete sami, ako vec niste dosad, pokusati povezati ovaj film.
dio nakon scene u silenciu i nakon scene u kojoj kauboj budi plavusu (da ne bi bilo zbrke sa imenima zasad je zovem plavusa), to je kako je film komponovan njegov drugi dio, ali cu ga sad nazvati realnoscu. znaci, to je stvarnost ili realitet kako god. ono sto se zapravo dogodilo. tu imamo plavusu koja se zove dajana selvin. ona je glumica, ne bas narocito talentovana, dosla je u holivud da ostvari svoje snove, imala je tetku koja se bavila nekim poslom u filmskoj industriji i koja joj je ostavilo nesto novca. dajana se nekako spetljava sa slavnom glumicom kamilom rouds. njih dvije su ljubavnice i kamila pomaze dajani da ova udje u nekoliko njenih filmova, u kojima kamila igra glavne uloge. dajana se posebno sjeca filma prica o silviji nort ciji je reziser bob braun. dajana je mnogo zeljela glavnu ulogu, ali ju je dobila kamila. vremenom, kamila pocinje varati dajanu i ova postaje mnogo ljubomorna. kamila ulazi u vezu s reziserom adamom keserom. dajanina ljubomora dozivljava vrhunac kada kamila objavljuje da ce s vjencati s adamom. nakon toga, dajana narucuje u kafeu vinikis ubistvo kamile rouds. kao znak da je posao obavljen, placeni ubica ce u njenom stanu ostaviti plavi kljuc. da bi zavarala policiju za koju sumnja da ce je proganjati, dajana odlucuje da zamjeni bungalov u kome zivi sa bugalvom svoje komsinice. ipak, to joj ne uspjeva, jer ta komsinica joj kaze da su je opet trazila ona dva detektiva. dajana polako pocinje da ludi, sjeca se kamile, nakon sto vidi plavi kljuc ostavljen kao znak daje kamila mrtva, pojavljuju se njeni demoni, neki baba i deda, i ona vristeci dolazi do svog kreveta. iz ladice vadi pistolj pored koga se nalazi neka plava kutija i ubija se. to je kao realnost.
ono sto dolazi nakon toga, a sto je nama dano na pocetku je smrt ili san, zavisi sta milslite da vise odgovara, iako sam ja za opciju smrti. cini mi se logicnija. sve ono sto je postojalo u realnosti, dajana transformise i nacin na koji to transformise je ono sto je zanimljivo. linc se ovdje poigrava nacinima na koje psihologija i psihoanaliza objasnjavaju snove. dakle, ovaj dio ce biti kao alternativna realnost.
dajana sebi daje ime beti, ime nespretne konobarice kojoj su ispali neki tanjiri u trenutku dok je dajana ugovarala ubistvo kamile. kamili daje ime rita po riti hejvort. u nacinu na koji mjenja imena vidimo kako je dajana vidjela njihovu vezu (sve je ovo kako je dajana vidjela, kako je u njenoj glavi nakon sto je izvrsila samoubistvo). u toj vezi kamila je bila glamurozna rita hejvort, nedostizna ljepota, holivud, a dajana nespretna seljancica. ovaj odnos dajana pokusava u snu/smrti obrnuti. kamila/rita je sada inferiorna, dajana je postavlja u takvu poziciju da ova zavisi od dajane/beti dok je u stvarnosti bilo suprotno. rita se ne sjeca nicega, nemocna je kao mala beba, da nema beti ne bi mogla prezivjeti. beti je superiorna, onda stiti ritu od upada stranaca. ona se brine za nju. tim je dajana popravila odnos koji je izmedju njih postojao do u stvarnosti, izmedju dajane i kamile. zatim, adam keser. covjek koji je u stvarnosti bio uspjesan reziser, koji je bio bogat (dobio je onaj bazen od prosle zene, htio je sudiji kupiti rols rojs), koji je dajani uzeo njenu ljubav i s obzirom koliko je dajana bila zavisna od kamile, mozda i njen zivot. zato dajana u snu/smrti u potpunosti mjenja adamovu poziciju, postavlja ga u situaciju u kojoj se ona nalazi. sada on vise nema kontrolo nad svojim filmom, to vise nije njegov film. nije vise bogat, nego je bankrotirao. oduzima mu njegov zenu, njegovu ljubav, tako da ni na taj nacin ostecen. oduzima mu njegovo samopouzdanje, jer ga kauboj ponizava, ponizava njegovu inteligenciju na koju je adam izgleda ponosan. to je sto se tice kamile i adama. sama dajanu svoje alterego beti stavlja u situaciju koja se samo pozeljeti moze. dakle, njena tetka joj nije ostavila samo nesto para, nego divan stan i dobre veze koje je odvode na audiciju. ona vise nije da nema talenta, nego ocarava one koji vide kako ona glumi, pa cak i rezisera boba brauna, covjeka koji je u stvarnosti rezirao pricu o silviji nort i koji nije o njoj mislio mnogo dobro. sto se tice ljubavi, rita je ta koja se prva obraca beti, koja joj prva govori da je lijepa i koja krece da je poljubi. dakle i tako je sve sredila. a i prica o silviji nort, taj film koji je dajani toliko tesko pao, u snu/smrti je sveden na saradu. to je taj osnovni ljubavni trougao, dajana, kamila i adam koji dajana preobrece, preobrce njihove pozicije. dajana je sada beti koja je snazna, kamila ona koja je slaba, adam onaj koji je visak. ostali likovi su stvoreni tako sto se u odredjenim trenucima pojavljuju u stvarnosti i ona dajana ih razvija, razvija njihove licnosti u prici koju gradi u snu/smrti. to je sve njen prica. isto kao sa likovima, tako i sa predmetima. primjeri: koko, adamova majka, kojoj dajana i bas nije bila simpaticna, sada je gazdarica koja se sprijatelji sa beti i daje joj savjete. demoni koji su opsjedali dajanu, sad su divni starci koji joj zele dobrodoslicu u grad snova, los andjeles (beti nazaove los andjeles na jednom mjestu dream place, snoliko mjesto ili mjesto snova). sasvim obicni plavi kljuc koji je oznacavao kamilinu smrt sada je trouglasti !!! kljuc koji otvara tajnstvenu plavu kutiju koja se pojavila uz pistolj kojim se dajan ubila. sada prelazim na neke interpretacij koje su krajnje proizvoljne, nisu kao ovo sto je dosad bilo, sto je zapravo prevodjenje strukture filma na obican jezik. prije nego sto dodjem do interpretacije napisacu jos nesto. linc nam otezava gledanja oba filma. oba djela su posmatrana iz dajanine perspektive. drugi dio realitet nam je dat kroz strukturu koja je bliska toku svijesti, dakle dajanina prisjecanja data su asocijativno, njene fantazija da se kamila vratila, da je opet ziva i da stoji pored nje, sve je to pomjesano i zato jos teze za objediniti. a prvi dio je dakle nesto kao njen san. osnovna nit tog sna je ona o kamili. svaki put kada kamila zaspi, dajana uvodi novu pricu koju ce poslije razvijati. tako da se svaki put kada kamila zaspi, dajana, kao pripovjedac, zna da je ova na sigurnom i da se moze posvetiti pravljenju nove price, nove fikcije. kad se sve te price umnoze, one ce ici paralelno. a sad te interpretacije. na neki nacin, dajan se u snu/smrti ponasao kao bog, kao perverzni bog. ona stvara taj svijet, on djeli pravdu onima koji joj nisu simpaticni - adamu, a one koji su joj simpaticni stedi. ovo je zapravo kao neka nezrela fantazija na temu sta bih radio kad bih bio bog. dajana sebe stavlja u sjajnu poziciju, a druge omalovazava, kao da im govori evo vam za bol koju ste mi nanijeli. na taj nacin svi mafijasi su njena svita koja izvrsava njena naredjenja, a kauboj mi mogao biti nesto kao sveti duh. otvoren je prostor za hriscanska tumacenja. naravno, sve bi to bilo divno, da dajana nije covjek, nego bog. ali ona je ipak covjek. tako da imamo tezu kako ljudi sanjaju ili stvaraju uopste alternativne stvarnosti - prvo dolazi njihov superego koji
je svjestan odnosa moci i postavlja nove odnose koji ce nadomjestiti nezadovoljavajuce odnose iz stvarnosti. onda dolazi id. ega nema, jer da je ego uspio uravnoteziti superego i id, ne bismo ni sanjali, ne bismo ni pravili alternativnu stvarnost. znaci dolazi id, sa svim nasim mizernim porivima kojih se ne mozemo osloboditi. to je ona nasa ljudska priroda. a sta je id u filmu, id koji moze razoriti i nase najljepse snove. mislim da je id ono cudoviste iz vinikiza. to cudoviste ne glumi muskarac, nego zena. i samo to sto se nalazi u zabacenoj ulici dakle u dubini podsvjesti ga povezuje s idom. to cudoviste je u krpama i prljavo je, kao da je dobaceno, jer dajana odbacuje svoj id, svoje podsvjesno. sto se njen san vise razvija, vise se i rusi taj idealni svijet. na kraju id drzi u svojoj ruci plavu kutiju, kutiju u kojoj se nalaze dajanina stvarnost, stvarnost koju je pokusala odbaciti. na kraju, dajana nije mogla pobjeci od sebe, od onog sto jeste. film se zatvara u krug. dvodimenzionalne slike na pravom pocetku filma, slike dajane i kamile su i na kraju. zelena deka i rozi jastuk na koje pada kamera na pocetku su deka i jastuk na koje dajana pada na karju filma kada se ubije. to valjda znaci da samoubistvo ne nudi izlaz, nego bas postavlja konacnu prepreku. dajana ostaje sa sjecanjima na ono sto je lose u njenom zivotu, ali bez mogucnosti da to popravi, da ispravi. da je ziva mogla bi nesto uraditi, ali je sada osudjena da se stalno vrti po isto krugu. ovo je ono najstrasnije. takodje, film pokazuje uzaludnost konstruisanja alternativnih stvarnosti, ono sto je u tome zastrasujuce. to je to.
zelio bih jos nesto reci. izgubljeni autoput ili hotel izgubljenih dusa ili lost highway je film koji je mnogo zatvoreniji od bulevara zvijezda ili mulholland drivea, ali koji cini mi se ne privlaci toliko paznje. izgubljeni autoput ne nudi kljuceve pomocu kojih mozemo otkriti o cemu se zapravu tu radi. neke stvari u izgubljenom autoputu se mogu shvatiti tek kada se pogleda bulevar zvijezda koji je snimljen nekih pet godina poslije. bulevar zvijezda dok odgonetamo pricu i to je zaista ogroman, zaista odlican film, ali cini mi se da izgubljeni autoput nudi vece bogstavo simbola koji su povezani sa istom osnovom - ljubomorom. ljubomora je ono sto veze bulevar zviezda i izgubljeni autoput. oba ta filma su neka od najsnaznijih prikaza ljubomore. zato, pogledajte i izgubljeni autoput ako vec niste. taj film je jos veci. taj film je jos vise otvorene za razlicite interpretacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2005, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Auh. Kid_A svaka cast. Iako sam povezala stvari sad kad sam procitala ovo sve je sjelo kako treba :lol:

Mada mi jos uvijek nije jasno sta predstavlja scena u Silencio? Zasti Betty i Rita placu?

Ti kazes da je prvi dio smrt. Mislim da to vise predstavlja ono sto je Dajen zadnje pomislila prije nego sto joj je metak prosvirao mozak lol Znaci zivot kakvim ga je ona zamisljala.

Anivej Lynch je genijalac bolesni.

Ako imas Lost highway da mi narezes javi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 01:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
Zanimljivo da film ima tako duboko znacenje. Nisam procitao ovo gore, al' cu to obavezno uraditi kad pogledam film.

Naomi Watts = :blob6: (hot)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Lisa_Simpson je napisao:
Pa,ja sam ga gledala samo jednom,imam neko svoje rjesenje,ne mora znaciti da je to bilo to,al film mi je ipak super jer je totalno neobican i svaka scena mi je interesantna...

aj ne seri lisa, film je glup ko k.....
pogotovo ako ga odgledas samo jednom. i nema teoretske sanse da ga skontas iz prve.
poslije filma, zalila sam samu sebe sto potrosi tri sata svog zivota...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam za vrijeme filma kontala "sto ja ovo gledam". Otvarala i zatvarala usta :D Pogotovo na prijelazu sa "prvog dijela" na "drugi". Tad sam stvarno pomislila:"Ma daaaaj Lych goni se u...."

Ali kad sam odgledala sve sjela sam, razmislila i prokontala kakvu sam filmcinu odgledala! Nisam mogla spavati od uzbudjenja :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 16:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
I_am je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:

pogotovo ako ga odgledas samo jednom. i nema teoretske sanse da ga skontas iz prve.
Svi koji ne kontaju neki film, kazu da je glup. Razmisli ko je glup - reziser, koji je napravio remek djelo ili gledaoci, koji nisu u stanju napregnuti mozdane vijuge da dokuce poentu filma? Nemoj tako olako neki film nazivati glupim, jer je David Lynch cijenjeni reziser, koji pravi uglavnom nekomercijalne filmove, koji nisu namijenjeni siroj narodnoj masi, a poznato je da je sira narodna masa vecinom lijena, da ne kazem priglupa, da se potrudi shvatiti film.

Inace, M. Drive je fenomenalan film sa zaista fascinatno odradjenom psihoanalizom karaktera.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:
I_am je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:

Svi koji ne kontaju neki film, kazu da je glup. Razmisli ko je glup - reziser, koji je napravio remek djelo ili gledaoci, koji nisu u stanju napregnuti mozdane vijuge da dokuce poentu filma? Nemoj tako olako neki film nazivati glupim, jer je David Lynch cijenjeni reziser, koji pravi uglavnom nekomercijalne filmove, koji nisu namijenjeni siroj narodnoj masi, a poznato je da je sira narodna masa vecinom lijena, da ne kazem priglupa, da se potrudi shvatiti film.

Inace, M. Drive je fenomenalan film sa zaista fascinatno odradjenom psihoanalizom karaktera.

Slazem se. I_am, ti ne seri... Kakav je ovo rjechnik?! Ako ti se film ne svidja, tvoja stvar.. Meni je super, odavno mi se neki film nije toliko svidio... Ako ga nisi skontala, pogledaj vishe puta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2005, 04:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Digresija je napisao:
I_am je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:

ja tebe ne kontam. znaci, ako je film napravio david lynch mora da bude dobar??? i remek djelo???
i da mi je samo vidjeti osobu koja je iz prve skontala film, a da joj prethodno neko nije objsnio u cemu je caka ( ko je vise puta odgledao film )???
naravno da smo svi znali da ima " caka " nakon gledanja filma, pa smo svi odjednom pametni??? ha ha, evo nasmija me.......
ne radi se o tome da ja kritikujem film, dobar je ili los, meni je bezvezan. a ko sam ja??? ah, pa poznati filmski kriticar, veze s vezom..
vec me nerviraju ljudi tipa, " jao film je odlican ", " tako je drugaciji ", "napravio ga je david lynch - super je" itd..... a ovamo blage veze. samo da bi zadivili ljude oko sebe, kako su oni divni, inteligentni, ti veliki poznavaoci............ totalno drugaciji od ostalih, imaju svoj svijet, tako su cool...........itd
evo valjam se od smijeha ovdje.........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2005, 10:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
scena u silenciu. dakle, prvo nam dolazi onaj voditelj i kaze: sve je iluzija. ali mi, gledaoci, to jos uvijek ne shvatamo. onda dodje onaj s trubom i svira, svira, a to je zapravo snimak. mi jos uvijek ne shvatamo. onda dodje rebeka del rio i pjeva orbisonovu crying na spanskom i shvatimo da je to play back i opet ne shvatamo. to su signali koji nam kazuju da je sve sto se dotada desilo iluzija, nije stvarno i sad ce se raspasti. nakon ove scene zapravo dolazi do rusenje onoga sto smo dotada uzeli kao stvarno. beti i dijana placu zato sto - to je kao trenutrak duboke samospoznaje, kako kad zaista, ali zaista shvatis da ces umrjeti ili da te osoba za koju si mislio da te voli, zapravo ne voli. oni rijetki trenuci kada ti postane jasno gdje si ti i gdje su drugi i sta je sve ono sto se nalazi oko tebe. beti tada shvata da je to zapravo njen san i cim neko shvati da je u snu, san se raspada. samo mjesto - pozoriste nam naglasava da je rijec o iluziji, o predstavljanju necega sto zapravo nije tu. i tu imas onu gospodju koja izgovara silencio i ona je zena. ona kao moze biti reziser koji upravlja svime. imas nju, beti i onu zenu iza vinkisa. e sad, sto se tice onog smrt. nisam o tome mnogo pisao, zato sto je ovdje trazeno da se prvenstveno objasni prica bulevara zvjezda. ali da, u osnovi su one stvari koje je frxy rekla. dakle, stvari na koje osoba pomisli u posljednji trenucima svjesnosti prije umiranja. neki ljudi su pokusavali dokazati da je sve to san. ne slazem se s tim. za one koji su gledali plavi barsun. to recimo moze biti san. imate na pocetku jedno uvo koje je otkinuto i kamera zumira to uvo. onda se desi sve sto se desi i na kraju imate isto zumiranje (zoom out) uveta glavnog lika koji spava na stolici. dakle, to je kao san, a u bulevaru zvjezda nikako nije san, nego smrt. ali ovdje postoji kao ta zanimljiva teza. ona se ubila da bi pobjegla od svoj stvarnosti koja je proganja, od stvari koje je uradila i koje su grozne. sad, on u tim trenucima prestaje dok gubi svjest i umire izmislja zivot kakv bi zeljela da ima, a koji se na kraju raspadne. ali sta dolazi nakon tog kraja? pravi kraj price je zapravo u sredini, u klubu silencio. sta se desava poslije? ide se iz pocetka. kraj i pocetak filma su isti, krug je zatvoren i sve to. ali ovdje je postavljena teza da osoba nakon sto se ubije, ponavlja, kao pokvarena ploca, jednu te istu pricu koje se ne moze osloboditi. ona tu pricu ne moze poraviti, jer je mrtva, a ima samo sjecanja na zivot koji je grozan. dakle, ostaje sa istom pricom, istim nesretnim krajem zauvijek. ovo je, na taj nacin, ulitamativni film protiv samoubistva. ljudi zele da se oslobode patnje, a na kraju, kad se ubiju, ostaju s tom patnjom bez izbora - niti mogu bilo sta promjeniti, niti je se mogu osloboditi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2005, 11:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
I_am je napisao:
ja tebe ne kontam. znaci, ako je film napravio david lynch mora da bude dobar??? i remek djelo???
i da mi je samo vidjeti osobu koja je iz prve skontala film, a da joj prethodno neko nije objsnio u cemu je caka ( ko je vise puta odgledao film )???
naravno da smo svi znali da ima " caka " nakon gledanja filma, pa smo svi odjednom pametni??? ha ha, evo nasmija me.......
ne radi se o tome da ja kritikujem film, dobar je ili los, meni je bezvezan. a ko sam ja??? ah, pa poznati filmski kriticar, veze s vezom..
vec me nerviraju ljudi tipa, " jao film je odlican ", " tako je drugaciji ", "napravio ga je david lynch - super je" itd..... a ovamo blage veze. samo da bi zadivili ljude oko sebe, kako su oni divni, inteligentni, ti veliki poznavaoci............ totalno drugaciji od ostalih, imaju svoj svijet, tako su cool...........itd
evo valjam se od smijeha ovdje.........
Ako nesto ne kontas, to nije razlog da vrijedjas nekog ili nesto.
Ne mora znaciti da je svaki Lynchov film remek djelo, jer pogotovo njegova djela nisu neki komercijalni blockbusteri, ali tip pravi zaista dobre filmove - to je cinjenica. Ni filmovi Pedra Almodovara nisu komercijalni blockbusteri, ali su mi daleko drazi njegovi filmovi sa takodje odlicno razradjenom psihoanalizom pojedinih karaktera, nego mnogi, mnogi holivudski komercijalni "hitovi".

Ja ne pisem nesto da bih zadivio tebe ili nekog drugog, niti se striktno oslanjam na komentare drugih etabliranih filmskih kriticara u smislu njihovog koristenja kao reference svog misljenja. Odgledao sam dosta filmova da mogu sam komentarisati film.

No, nisi ti tema. ;)

Meni je jos nesto specificno u filmu M. Drive - muzika. Ne znam da li ste primijetili, ali dodatno docaravanje atmosfere sa nekom prikladnom muzikom/melodijom u pozadini - fali u mnogo scena (kadrova). Smatrate li da je dobro ovako sto je background sound (muzika) izostavljena ili bi bilo bolje sa nekom diskretnom melodijicom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2005, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni su bolji filmovi bez muzike, ali mi je super kad neko pjeva u filmu, kao npr. ona scena u pozorishtu... Takav fazon mi se svidja i kod Fride gdje ona pjeva u vishe navrata...
Shto se tiche Lyncha, pa ja smatram da je on odlichan reziser i njegovi filmovi su zaista drugachiji od drugih... Ja sam samo rekla da mi se film svidja, ne znam ni da li sam pominjala Lyncha. A to shto je I_am rekla, da neki ljudi prichaju da je film super ako je neobichan, a da ga nisu skontali, to je chista glupost... Ne bi mi se svidio da ga nisam skontala, bash kao shto se ne svidja ni njoj i smatra da je glup... Ne mozesh reci da je film glup, ako ga TI nisi skontala...
Kako reche Digresija, Almodovar takodje nije komercijalan reditelj, ali su mi njegovi filmovi jedni od najboljih koje sam ikad pogledala, pored Chudesne sudbine Amelije Pulen... Svako voli razlichite filmove, ali se ne moze pljuvati po tudjim ukusima i vrijedjati ih... Mislim, stvarno... :roll: :roll: :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]