banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 13:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Sin City
PostPoslato: 04 Apr 2005, 21:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
Odlicno, odlicno! Mnogi koji su citali strip (Frank Miller's Sin City) kazu da je netacno predstavljena Nancy, zato sto je u stripu stalno bila gola golcata, a u filmu se nijednom nije skinula. Ja nisam citao strip, tako da ne znam, al' je film fenomenalan.

Vrh

Tema posta: Re: Sin City
PostPoslato: 04 Apr 2005, 21:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
DeadOne je napisao:
Odlicno, odlicno! Mnogi koji su citali strip (Frank Miller's Sin City) kazu da je netacno predstavljena Nancy, zato sto je u stripu stalno bila gola golcata, a u filmu se nijednom nije skinula. Ja nisam citao strip, tako da ne znam, al' je film fenomenalan.

ja sam isto cuo da je film strava , da bas ima scena ( narucito u vezi crkve :)
o popovima kanibalima i tako...
evo trazim sa dc++ ali ga jos nema na netu, kako si ti uspio pogledati film, jesi to u USA?

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Zna li se ista o dolasku ovog filma u BL ?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 22:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2003, 09:00
ne zna se nishta :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2005, 21:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

film je vec dospio na 84 mjesto na http://www.imdb.com sto je za nepovjerovati. ima da obiljezi ovu godinu sigurno, slike iz filma su odlicne ( puno nekog crno bijelog kontrasta )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 02:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
A o chemu se tu radi? Ja sam samo chula za strip, a nemam pojma shta je... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 07:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Radi se o ekranizaciji serije stripova Franka Millera. Film će se najviše bazirati na tri crtana romana: Sin City, The Big Fat Kill i That Yellow Bastard te Babe Wore Red kolekcije kratkih priča.
Rodriguz je privolio Millera ( koji ne voli da Hollywood gura nos u njegov opus ) na suradnju time što je u vlastitoj produkciji snimio kratki film sa Josh Hartnettom i Marley Shelton u kojem je prikazao kakav mu je stilski pristup. Štoviše Rodriguz se ispisao iz DGA ( Američki sindikat redatelja ) da bi mogao Millera potpisati kao koredatelja. Naime, DGA ima kruto pravilo 'jedan film = jedan redatelj'.

Rodriguezov stilski pristup je zanimljiv – film je cijeli snimljen ispred plavog ekrana. Jednio 'pravo' su, naravno, glumci i neki nužni rekviziti. Ostatak ( poput pozadine ) će biti ubačeno pomoću kompjutera, tj. CGI-a.
Ovaj pristup je odabrao zbog toga što želi čim vjernije na veliko platno prenesti stil Millerovog stripa temeljenog na jakim kontrastima crnih i bijelih ploha ( bez međutonova ) sa ponekim efektnim ubacivanjem crvene ili žute boje. Stilski je to izbor koji najbolje odgovara sadržaju stripa/filma napravljenog u tradiciji hard boiled noir krimića.

Ono kaj me posebice iznenadilo je glumačka eskadrila koja se prilijepila na projekt. Tu su: Bruce Willis, Mickey Rourke, Benicio Del Toro, Michael Madsen, Josh Hartnett, Clive Owen, Nick Stahl, Elijah Wood, Michael Clarke Duncan… Od ženskinja: Rosario Dawson, Brittany Murphy, Jessica Alba, Maria Bello…

Valjda im se sviđa Rodriguezova samouvjerenost i neovisnost. Čovjek sam snima filmove, montira ih, sklada glazbu… cijelu postprodukciju doslovce radi u svojoj garaži.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 07:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 11:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Can't wait ;)

Sto se tice tog snimanja ispred plavog ekrana, iskreno se nadam da ce biti bolje odradjeno nego u Sky capitain and the world of tommorow .. tu je bio neki tip blur efekta koji je zamarao oci vec nakon 10-15 minuta gledanja. Glumacka ekipa je odlicna .. pogotovo zenski dio ;)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta: Re: Sin City
PostPoslato: 06 Apr 2005, 19:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

drigi je napisao:
DeadOne je napisao:
jesi to u USA?

Jesam. Ovo je prvi film vec neko vrijeme da mi se cinio vrijednim guranja na dan otvaranja, i nisam se prevario. Odlicno!

V@nja je napisao:
Sto se tice tog snimanja ispred plavog ekrana, iskreno se nadam da ce biti bolje odradjeno nego u Sky capitain and the world of tommorow

Ne znam kako je Sky Captain uradjen, al' ovo je fenomenalno. Ja sam vrlo impresioniran, je cijeli film ima neki stripski feel. :D

V@nja je napisao:
Glumacka ekipa je odlicna .. pogotovo zenski dio ;)

Ako mislis na Sin City, potpuno si u pravu! Ne samo da su prelijepe, vec licno smatram i da su sve odlicne glumice...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da .. mislim na Sin City ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 19:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E pad onda si u pravu.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2005, 01:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2003, 23:13
Dolazim u iskusenje da trknem do dvd kluba i pogledam taj film na nekom funjavom snimku :lol: Za sad se ne dam ali ako ne stigne u kina za par sedmica, gotova sam. Pokvaricu sve :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2005, 04:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

elitni_ludjak je napisao:
Dolazim u iskusenje da trknem do dvd kluba i pogledam taj film na nekom funjavom snimku :lol: Za sad se ne dam ali ako ne stigne u kina za par sedmica, gotova sam. Pokvaricu sve :D

Nemoj. Film zasluzuje bolje od funjavog. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Bas sam danas pogledao film i mogu da kazem da je svijet filma napokon dobio prvu pravu ekranizaciju stripa.Bluescreen je odradjen fantasticno (ono u sky captainu je valjda bila sala).

Vidi se da su film radili tako da sto manje promjene strip i to su upotpunosti i uspjeli.Ovo je pravi dokaz kako se ekranizacija stripa moze uradit bez da ga fanovi stripa popljuju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2005, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
sacuvaj tu kopiju za sutra-prekosutra...opet sam propustio gledati before sunset. al' sutra cu, sad mi kasno...ko sto cu sutra i uciti...i svasta nesto...kojekude...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2005, 10:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Freak_on_a_leasH je napisao:
Bas sam danas pogledao film i mogu da kazem da je svijet filma napokon dobio prvu pravu ekranizaciju stripa.Bluescreen je odradjen fantasticno (ono u sky captainu je valjda bila sala).

Vidi se da su film radili tako da sto manje promjene strip i to su upotpunosti i uspjeli.Ovo je pravi dokaz kako se ekranizacija stripa moze uradit bez da ga fanovi stripa popljuju...

Namjerno nam vadis mast? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 00:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ma nije, to ja onako... :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 00:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Pogledacu. Bas me interesuje kakav je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 02:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
A kad dolazi kod nas u kina? Za 10 godina? :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]