banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 19:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Djeca, da ili ne???
PostPoslato: 01 Apr 2005, 14:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Citiraj:
a sto se tice mog maloljetnika ja nemam jednog niti cu kad imati, ne zelim djecu i nije polje mog interesovanja, ima i vise i nego dovoljno djece na ovoj kugli , mislim da svako treba voditi racuna o svojoj djeci sto ocigledno mnogim ljudima ne ide od ruke. Zasto imati djecu onda. Mene , kao sto kazem zaboli sta rade, ukoliko se neinterfirisu sa mojim zivotom.

ps. mnogi ljudi imaju djecu iz sebicnosti, ili neplanski sto je veoma jadno, neplanski kad jos uvjek zive u 14om vjeku i nisu culi za kontracepciju a sebicno kad zele nekoga da se brine o njima kad ostare, odvratno, i jos postoji treca vrsta ljudi koji imaju djecu jer misle da na neki nacin nece izumrjeti oni sami time sto imaju djecu, ne shvatavshi predhodno da oni izumru u trentku kad umru i the end.

Ovo pisanje od strane Mr.X na LJSE me navelo da postavim ovu temu. Mislim da je Mr.X u svom PS. naveo vecinu razloga zasto neko ima djecu ali nekako mu je promaklo to da kaze da li su neki ljudi sebicni zato sto nemaju djecu? Da li to znace da samo misle na sebe i samo su oni vazni? Da li mi imamo neku 'obavezu' da imamo djecu? Sta bi bilo kad bi svi odlucili da nemamo djecu? Ne mislim samo na izumiranje nas kao vrste, nego i na ostale aspekte kao: ko bi radio i proizvodio, ko bi se brinuo o nama kad ostarimo, s kim bi djelili ljubav.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2005, 15:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Cudno cim sam vidjeo temu nekako sam osjetio da si citirala mene, jer vecina ljudi tako reaguje, ja zaista ne znam zato sebican covjek bi bio onaj koji ne zeli djecu, ja djelim ljubav sa osobom koju volim mojim partnerom, djecu ne zelim jer vjerovatno bi ih volio i previshe da bi mi to okoncalo moju slobodu i zivahnost u meni, vec me ucinulo zabrinutim i sekirajucim i dosadnom osobom, drugo kao sto sam naveo u tom gore postu postoje i drugi razlozi koje sam jasno naveo.
Ljudska vrsta ce ionako izumrjet, bitno je da ja radim sta hocu i zivim zivot sad, i SVOJ ako zelim da imam ili nemam djecu to je licno moj izbor,kao i tvoj i drugih ljudi.
Samo ne podnosim kad su jadna djeca dovedena na svjet na okrutan nacin , i tretirana okrutno, dovedena iz nekih bizarnih razloga kao sto sam naveo.
Mislim stvarno,,, meni treba bolji razlog za imati djete nego sto je tvoja potreba da te neko pazi kad si star.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2005, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Kako tvoja djevojka (zena) reaguje na to? Da li ona zeli djecu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2005, 16:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nista licno Mr.X i razumijem tvoj point. Nisam ja navela ovo oko starosti kao jedan od razloga za to da se ima dijete, nego kad pogledas onako uopsteno: ko ce se recimo brinuti o tebi u starackom domu ili bolnici kad budes bolestan ako nema dovoljno mladih da rade? Dzaba ti svi tvji $$ kad nemas kome da platis. To sam mislila a ne kao da se tvoje dijete licno brine o tebi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2005, 16:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Lisa_Simpson je napisao:
Kako tvoja djevojka (zena) reaguje na to? Da li ona zeli djecu?

Moja djevojka sa kojom zivim vec nekoliko godina naravno ima isto misljenje kao ja o ovim stvarima, jedan od grubo receno ugovora u nasoj vezi je NO KIDS drugacije ne bi bila moj partner,a ako jednog dana odluci da promjeni misljenje zao mi je sto cemo onda morati unistiti nasu ovako fantasticnu vezu oko ovako prirodne rutine koja obicno ima vise efekta na zenska bica.
Al sumnjam da ce i ona promjeniti misljenje, mi volimo djecu oboje znas, al tudju i po 10 minuta dnevno, ni minute vishe.

Sama pomisao da gledam nekog i dajem mu zivot i unaprjed znam u kakav svjet dolazi, vec osjecam potrebu da ga stitim od toga, time sto ga necu dovesti na svjet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2005, 16:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dove je napisao:
Nista licno Mr.X i razumijem tvoj point. Nisam ja navela ovo oko starosti kao jedan od razloga za to da se ima dijete, nego kad pogledas onako uopsteno: ko ce se recimo brinuti o tebi u starackom domu ili bolnici kad budes bolestan ako nema dovoljno mladih da rade? Dzaba ti svi tvji $$ kad nemas kome da platis. To sam mislila a ne kao da se tvoje dijete licno brine o tebi.

za ovo , srecom ima ljudi koji zele djecu , otuda dolaze prava djeca, al pricam o ljudima koji ZAISTA zele djecu ,happy families , nisam ni ja rekao da bi bilo super da svi nemaju djecu, pa za 100 godina ne bi postojali na zemlji kad bi bilo ovako, nego razumijem zasto postavljas ova pitanja.Zbog moje prirode,moj stav je sljedeci , ja ne zelim da znam sta ce desiti za nekoliko dekada kad sam star, prvo ja cu raditi dok ne umrem, za mene ne postoji nesto zvano penzija i staracki dom, ono sto cu sigurno uraditi je pronaci nacin da ako sam zdrav i pokretan cu se sam brinuti o sebi, i ako nisam , onda dok sam svjestan da takvo nesto dolazi ja dobro znam sta cu uraditi, NIKADA nebi bio necija grba, i dozvolio da me neko vodi u toalet , zovi to mojim arogantnim ego-om ili sta god, ali u meni ce uvjek biti dovoljno ponosa da to ne dozvolim sebi. Zato niko mi ne treba da se pazi o meni kad sam star, cak i da insistiraju i bio to bilo ko , nikada to ne bi dozvolio,.

ps. znam sta si misilla, nego u mojoj zadnjoj recenici u predhodnom postu, ja sam se obratio globalno ne tebi mada svuci kao da sam se obratio tebi licno, sorry

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2005, 18:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2005, 16:46
Ni u kom slucaju ne bih rekla da je sebicnost odlika ljudi koji ne zele imati djecu,prije bih to rekla za one koji djecu koriste za ostvarenje nekih svojih ciljeva.Ili za one koji imaju djecu da bi se imao o njima ko brinuti kad ostare.To je za mene sebicno.
Svako od nas ima pravo na izbor i ako neko ne zeli imati klince,to je njegovo pravo.Slozila bih se sa tim da u nasem drustvu postoji "obaveza" da ih imas,da te svi smatraju retardiranim kad kazes da ne zelis klince.
Ne bojim se da ce svi jednom odluciti da ih nemaju,ili da ce ljudska rasa odumrijeti,jer svi smo mi razliciti i uvijek ce biti onih koji ce htjeti imati djecu.
Neka me neko pogresno ne shvati,ja klince obozavam(sticajem okolnosti trenutno su mi djeca u opisu posla) i jednog dana cu ih sigurno imati.Samo mislim da je jako pogresno osudjivati i nazivati egoistima one kojima djeca ne predstavljaju najvisi cilj i smisao zivota.Ponavljam,svi smo razliciti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2005, 19:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja kad sam pitao oca i majku zasto su mene doveli na svjet,
odgovor je bio" zbog rutine" tad i u to doba i u taj trenutak od njih se ocekivalo djete, ma sta god se desilo njemu i kakav god bio samo mu 'bote daj zivot, pa da mozes reci da imas djete, kako pateticno.
To kod nas je bila rutina, jer ako se to nije desilo, onda bi bili proglaseni mentalnim ili jadnim (predhodno posto bi drugi ljudi predpostavili da medecinski nemozemo imati djece), i sta -pitam ja, ti imash djete samo da dokazes nekim glupim ljudima da si zdrav, DA-kazu oni.

Charmed me je inspiriisala da kazem ovo, jer se veoma slazem sa njom.

Vrh

Tema posta: Djeca Da ili Ne!
PostPoslato: 04 Apr 2005, 09:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 13:02
Mr X. ostavio sam komentar o dijelu ove teme na temi Maloljetnici i sex!Jako mi je žao što su ti roditelji rekli tako nešto, ružno je znati da si nastao "et onako", možda je i kod mene isto ali su meni rekli da je to bilo iz ljubavi, vjerujem da je istina.Znam da nisi mali kako sam skontao samostalan si i živiš sa partnerkom, ali možda treba sebe da preispitaš u vezi tvog stava sa djecom možda je upravo ovo razočarenje dovelo do toga (jer znati tako nešto nije nimalo lako, grize po malo ali zato svaki dan).Nemoj se naljutiti pišem ono što osjećam a direktan sam tako da prenosim skoro sve što mislim.Naravno ne želim ti reći da si nenormalan što ne želiš klince, svi smo različiti.Uopšte te ne osuđujem, osim onog dijela kojeg sam naveo u Maloljetnici i sex! (društvena neodgovornost), ali to nema veze sa imati ili ne dijete,kad pročitaš shvatiti ćeš.

Vrh

Tema posta: Djeca Da ili Ne!
PostPoslato: 04 Apr 2005, 09:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 13:02
Dove, svaka čast za temu :P !Slažem se sa tvojim stavom da su neki ljudi jednostavno, sebični, isuviše zadovoljni svojim sadašnjim životom pa ne žele da ga ugrožavaju promjenama koje bi donjelo dijete.Mada nisu svi koji nemaju djecu takvi kao što napisah Mr X.-u svi smo različiti, ima ljudi koji jednostavno nemaju razvijen taj osjećaj to je isto nešto što se dešava i ko zna još koliko razloga postoji.Takođe se slažem sa tobom da treba misliti i o tome ko će nositi ovo društvo (radna populacija) kada mi ostarimo.Mada ja lično želim imati djecu isključivo iz svojih ličnih ubjeđenja i osjećaja.Tj. obožavam djecu do sada sam u životu ne znam koliko puta izigravao dadilju rođacima, rodicama i sl. i klinci vole mene znači imam razvijen roditeljski instinkt i mogu osjetiti potrebe djece.Imam utisak da ću biti najsretniji onda kada budem mogao provoditi vrijeme sa svojim klincima na nekakvim izletima, igralištima, kampovanjima i sl.Gledati ih kako rastu, slušati njihove probleme i nedoumice i što je najljepše pokušati to riješiti zajedno sa njima.Šta ćeš takav sam pa to ti je :wink: !Ali isto tako ne pada mi na pamet da ih ograničavam u životu tipa, da ostanu sa mnom ili u mojoj blizini dok ja bolujem staračke bolesti i da me neko voza, nosa i sl.Naravno da bi mi bilo drago da su tu ali ne da bi ih koristio nego da bih osjetio njihovo prisustvo.Svako ima pravo na svoj način života, i dok to ne ugrožava nikoga drugog ja to poštujem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 10:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
ja mislim da je u samoj ljudskoj psihi da imaju djecu, ne da su to neke drustvene norme koje kazu moras imati vec jednostavno nagon u samom covjeku za samoocuvanjem i nastavkom svoje loze ...trenutno ne planiram imati djecu ( iako sam dugo sa djevojkom i zivimo zajedno ) samo da planiram imati djecu planiram a ako se to dogodi i sada bicu presretan ... ne mislim da ce moj zivot sa djetetom izgubiti nesto ili da ce me poceti ogranicavati vec d ce tek onda moj zivot imati neki smisao... ja sam pristalica onoga : SVE U SVOJE VRIJEME:)

-kad sam imao 13 ili 15 godina sam zujao po cijele dane vani sa rajom, ganjali smo curice i mjenjao ih ko carape... poslje su i dosle neke ozbiljnije veze...sad polako mi ne pricinjava zadovoljstvo piti dva dana zaredom i ne dolaziti uopste kuci... vjerovatno za koju godinu ce i djeca doci...i smatram to prirodnim cudno mi je kad neko kaze da ne zeli djecu zbog posla ili karijere...e to mi nije prirodno jer mislim da se za djecu uvjek moze naci vremena...i da me to nece kociti da budem uspjesan u onome sa cime se budem vec bavio

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 13:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kao sto se vidi iz navedenog, ima nas svakavih i tako je dobro. Mislim da je ovo posteno od Mr.X i ljudi njegovog razmisljanja, ako vec osjecaju da ne bi trebali imati djecu iz ovog ili onog razloga - bolje je tako nego imati ih pa im ne dati sve od sebe i zivjeti s tim da su morali uraditi to zbog drugih. Ne bi bilo posteno ni prema djeci a ni prema sebi. Ja licno planiram imati djecu (sve u svoje vrijeme, kao sto drigi rece) i mislim da je to nesto najljepse sto nam se moze desiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 14:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
ja sam pristalica onoga : SVE U SVOJE VRIJEME:)

Apsolutno se slazem.

Ja sam sretni i ponosni tata i mogu da kazem da i pored svih "briznih" dana (bolesti i tako to) ne bih ove godine, koliko sam roditelj, mijenjao ni za sta na ovom svijetu.
Radost, ljubav, osjecaj zadovoljstva i one totalne ispunjenosti u tom "roditeljskom" svijetu - NE MOZE se porediti s drugim stvarima.
Zao mi je sto neki ne zele imati djecu ... jer mislim da ce ostati uskraceni i osakaceni u svakom pogledu.

Ozenio sam se sa trideset i nesto .... dijete dobio par godina poslije.
Prije braka radi sta sam htio, putovao gdje sam htio. Bio svoj gazda - da se tako izrazim.
Ozenio se ... pa onda opet sa zenom - ista stvar ... hocu reci vodio za vecinu normalan zivot.
Vidio puno brda i dolina, kupao se po mnogim morima i okeanima ... ali kad sve sagledas BRDO JE BRDO I MORE JE MORE ... *ebo to, manje vise svako je isto. Nije pijescana plaza - jeste sljuncana nije ni sljuncana jesu stijene ... a tusiranje ti ne gine svakako poslije.
Nismo svi isti i hvala bogu pa nismo.

Doslo dijete na svijet .... ja NOVI COVJEK, sa potpuno novim pogledima na svijet. Promjena ogromna, pocev od sitnica kao npr. izbor namjestaja (nemoj staklo, pazi na ostre ivice ....) pa preko auta ... stana ... mjesta na kojem je stan ... izbora odmora ...ishrane ... slobodnog vremena .... MA SVE, sve se promijenilo ...... ali za mene na bolje. Bar takav ja osjecaj imam, a drugima kako to izgleda - nek izgleda kako hoce.

Citiraj:
djecu ne zelim jer vjerovatno bi ih volio i previshe da bi mi to okoncalo moju slobodu i zivahnost u meni, vec me ucinulo zabrinutim i sekirajucim i dosadnom osobom

Ovo ne kontam .... pogotovo .... DOSADNOM osobom.
To je votazi .... ih da su samo djeca ta koja uticu na sve te nabrojane stvari bilo bi super.

Citiraj:
Sama pomisao da gledam nekog i dajem mu zivot i unaprjed znam u kakav svjet dolazi, vec osjecam potrebu da ga stitim od toga, time sto ga necu dovesti na svjet.

Ovo je blago receno preseravanje (oprostite na izrazu).
Ti si sam napisao da putujes, uzivas, radis sta hoces, smatras da si uspio u zivotu ... osjecas se onako kao princ na tronu .... i sta tu fali (pa da pricas o ovom svijetu kao necemu ogavnom i crnom) ?????
ZIVOT je lijep .... *ebes svijet i pojedince kojima smo okruzeni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 14:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Deagi Ezan.
Stvarno mi je drago za tebe, ali upravo ovo sto si ti rekao me odbija od ikakve pomisli da imam djecu.
I to je moja odluka, ne zelim nikoga da mi pretjeruje i popuje kako im je zivot fantastican kad imaju djete, i kako ja treba da razmisljam kao oni, kako propustam nesto fascinantno, bla bla i kako nikada nisu ugledali svjetla dok nisu dobili djete, mogu zamisliti, djete nije samo- imati djete, vec malo vise do toga, ti i sam znas koliku obavezu imas siguran sam ,a ja to jednostavno ne zelim, i tacka.
Ja sam pronasao nacin da se osjecam i vise nego srecnim, SADA, a oprosticu ti sto si izostavio sve negativne stvari i probleme koje nisi pomenuo a kojih je kladim se tona.
Postoji mnogo ljudi koji kazu nemam djete sad ali planiram, onda shvate da to planiranje nikad nije ni postojalo a da su se predhodno upitali iskreno shvatili bi da i oni nikada nisu zeleli djecu , uopste.Al ato samo u nekom cosku u njihovim glavama ostala je misao da ce jednog dana u svoje vrjeme imati djecu ?!
Onda opet postoje ljudi kao ti, koji "misle" da su prosli nesto u zivotu, i nisu nasli nista da ih zadovolji i onda imaju djete u cilju da zadovolje sebe, opet pricamo o sebicnosti ovdje, ti ustvari "prolazis" u zivotu kroz stvari dok ne umresh , i putujes i ziivis stil zivota koji zelis a ne koji ti drugi ljudi prepisu da trebas, plus to radis dok ti to zelis .
Naravno neces se sloziti sa ovim jer drugacije nebi uradio sto si uradio, mogu zamisliti pritisak koji je vrshen na tebe u stilu da treba da se ozenis i imas djete, samo mogu zamislit, (my god on u tridesetim i nije ozenjen, to je taboo mi pricamo ovdje pogotovo u Bosni), ocajno je sto ljudi podlegnu ovom.

Tvoja fascinacija prema tvom djetetu koje dali se desilo slucajno ili planirano nebitno, je programirana u tebi, ti nemas izbora nego da kazes "moj zivot je predivan" zato sto imam djete, jer stvarno nemas izbora ti "morash" da ga volish jer je tvoje djete.I nema vise GOING BACK .Ja za razliku od tebe imam izbor i vrjednjujem to vishe od bilo cega na svjetu..
Na kraju da ti kazem da sve ti najbolje zelim u tvom preljepom zivotu o kom pricash , ali ja to jednostavno ne definishem kao preljep zivot.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 14:55 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
:lol: ,
puno ti nesto zamisljas.
Citiraj:
Onda opet postoje ljudi kao ti, koji "misle" da su prosli nesto u zivotu

Ah zaboravio sam samo si ti nesto prozivio .... kako mi se to desilo.
Citiraj:
a oprosticu ti sto si izostavio sve negativne stvari i probleme koje nisi pomenuo a kojih je kladim se tona.

Negativnih stvari NEMA, problema .... pa naravno ali nista vise nego sto ih imas ti.
Citiraj:
mogu zamisliti pritisak koji je vrshen na tebe u stilu da treba da se ozenis i imas djete, samo mogu zamislit

ima nas i iz grada, nismo svi iz vukojebine kao ti .... :lol:
Znas tu je malo drugaciji mentalitet :lol:

Citiraj:
ne zelim nikoga da mi pretjeruje i popuje kako im je zivot fantastican kad imaju djete

Ti imas problem ... ko popuje tebi. Puca nama za tobom.
Ne trebas ti nama da se pravdas sto ne zelis imati djecu, a ni mi tebi sto zelimo ili ih vec imamo.

Citiraj:
Ja za razliku od tebe imam izbor i vrjednjujem to vishe od bilo cega na svjetu..

Kakav ti to imas izbor ???
I ti si izabrao ko i ja ..... ti ne zelis - ja zelim, imam vec i ako bog da bice jos.
Sve ostalo .... je isto (skoro :wink: ).

Vrh

Tema posta: Re: Djeca Da ili Ne!
PostPoslato: 04 Apr 2005, 15:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Alquimista je napisao:
Mr X. ostavio sam komentar o dijelu ove teme na temi Maloljetnici i sex!Jako mi je ¾ao ¹to su ti roditelji rekli tako ne¹to, ru¾no je znati da si nastao "et onako", mo¾da je i kod mene isto ali su meni rekli da je to bilo iz ljubavi, vjerujem da je istina.Znam da nisi mali kako sam skontao samostalan si i ¾ivi¹ sa partnerkom, ali mo¾da treba sebe da preispita¹ u vezi tvog stava sa djecom mo¾da je upravo ovo razoèarenje dovelo do toga (jer znati tako ne¹to nije nimalo lako, grize po malo ali zato svaki dan).Nemoj se naljutiti pi¹em ono ¹to osjeæam a direktan sam tako da prenosim skoro sve ¹to mislim.Naravno ne ¾elim ti reæi da si nenormalan ¹to ne ¾eli¹ klince, svi smo razlièiti.Uop¹te te ne osuðujem, osim onog dijela kojeg sam naveo u Maloljetnici i sex! (dru¹tvena neodgovornost), ali to nema veze sa imati ili ne dijete,kad proèita¹ shvatiti æe¹.

Ma nebrini se, roditelji su meni rekli i ljepish stvari, samo stvari koje ja definisem ispravnim i ne ispravnim je ono sto je bitno.da, da rekli su mi jednom da sam rodjen iz ljubavi isto, ok, ne rodish djete iz ljubavi i onda ga pustish da odrasta klasicno sam i shvata stvari sam, vec takvo djete je u potpunosti drugacije odgojeno, ne kazesh djetetu da je rodjeno iz ljubavi a onda ga maltretirash dok si pod uticajem alokohola il slicno.;Mislim samo navodim primjer.
Procitao sam sto si napisao tamo u toj temi i da, slazem se sa vecinom jer je veoma jednostavno i racionalno objasnjenje, medjutim nije mi se dopao dio oko komplikovanosti koju ja navodno treba da podvrgnem sebe u cak i ako nisam dio tog drushtva, mislim cak i ako nisam roditelj, ne zanima me sta tudja djeca rade danas, to smatram je njiovih roditelja problem, mene licno zanima sta odrastli ljudi rade i kako to ima impakta na drustvo u kom zivim i naravno moj zivot.
Nisam razocaran, mozda se izrazavam kao da jesam ili zvucim tako, ali zaista nisam, i to nije razlog moje odluke ali ipak je ljepo od tebe da to razmotrish i pokusas da me razuvjerish, cinjenica je ja svoj zivot cvrsto drzim u svojim rukama cini mi se od kada znam za sebe tako je bilo, sve dok ja sam sebi ne dokazem da nisam u pravu sigurno niko drugi to nece uspjeti prije, ali u ovom slucaju moje misljenje o ovom je ovakvo. Sta da ti kazem, vjerovatno iskustvo i dokazi su me naveli da razmisljam ovako, nije lako objasniti sljepom covjeku kakve je boje mljeko, ali mozes mu objasniti kako ptica leti.
Ono sto ti osjecas da je ispravno, drzi se toga makar to bilo posljednje.
Ali NIkada , bash nikada ne dozvoli drugom covjeku da ima uticaja na tvoj zivot i tvoje odluke, niti pokusaj da ti budes uticaj.
Regards

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 15:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

EZAN je napisao:
puno ti nesto zamisljas.
Citiraj:
Onda opet postoje ljudi kao ti, koji "misle" da su prosli nesto u zivotu

Ah zaboravio sam samo si ti nesto prozivio .... kako mi se to desilo.
Citiraj:
a oprosticu ti sto si izostavio sve negativne stvari i probleme koje nisi pomenuo a kojih je kladim se tona.

Negativnih stvari NEMA, problema .... pa naravno ali nista vise nego sto ih imas ti.
Citiraj:
mogu zamisliti pritisak koji je vrshen na tebe u stilu da treba da se ozenis i imas djete, samo mogu zamislit

ima nas i iz grada, nismo svi iz vukojebine kao ti .... :lol:
Znas tu je malo drugaciji mentalitet :lol:

Citiraj:
ne zelim nikoga da mi pretjeruje i popuje kako im je zivot fantastican kad imaju djete

Ti imas problem ... ko popuje tebi. Puca nama za tobom.
Ne trebas ti nama da se pravdas sto ne zelis imati djecu, a ni mi tebi sto zelimo ili ih vec imamo.

Citiraj:
Ja za razliku od tebe imam izbor i vrjednjujem to vishe od bilo cega na svjetu..

Kakav ti to imas izbor ???
I ti si izabrao ko i ja ..... ti ne zelis - ja zelim, imam vec i ako bog da bice jos.
Sve ostalo .... je isto (skoro :wink: ).

Vidish o ovome ti i pricam, sama pomisao da ljudi kao ti imaju djete, osjecam se zalosno, kako stvari preokreces i pokusavas da vrjedjas zbog nedostatka sposobnosti da dokazes stvari koje pricash, te sve izvrcesh i pokusavas doprjeti meni tako sto pises ovo, ali vjeruj me uopste me ne intimidirash, stavise prezentirash amog sebe veoma lijepo.
Vukojebina jeste grad, tu si ti pomjeshao loncice, vukojebina nije gdje nema ljudi, vec vukojebina je gdje su ljudi , a ovakva vjerovanja su cini mi se izmislili ljudi, ne bitno gdje zive , da li u gradu ili selu a ja sam ih primjetio vishe gdje ima vishe ljudi, zalosno je sto mislish da samo zato sto si oficijalno rodjen u gradu da imash drugacija vjerovanja od ostalih Bosanaca i da si pametniji i visi od drugih ljudi zbog toga, i sto se ovog tice da zakljucim, bar kad nagadjas o meni onda bar docepaj se ispravnih informacija i nemoj lupetati i lagati, samo zato sto sam ti rekao sta mislim o tvom tz.preljepom zivotu.Nista licno, ali nagadjanja odakle ja dolazim i ko sam ne pale pogotovo u ovom stilu. Tvoj mentalitet je evidentno "drugaciji" to je garanatovano ti od strane povjerljivog izvora.

Nego idi i pazi djecu to je ionako gdje bi trebao biti a ne ovdje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
djeca zu nesto najljepse....planiram za 3-4 godine..i ako bog da najmanje troje :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Mr.X je napisao:
Vukojebina jeste grad...vukojebina nije gdje nema ljudi, vec vukojebina je gdje su ljudi

Nije ti ovo loše :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Mr.X donekle i razumijem tvoj stav sto se tice (ne)imanja djece...´samo ne razumijem ovo
Citiraj:
djecu ne zelim jer vjerovatno bi ih volio i previshe da bi mi to okoncalo moju slobodu i zivahnost u meni, vec me ucinulo zabrinutim i sekirajucim i dosadnom osobom

mislim...ovo smatram sebicnoscu..to sto ti ne zelis djecu je tvoja stvar i tvoj izbor ali potkrijepiti to ovakvom recenicom...po meni ljudi koji imaju djecu su sve samo ne dosadni...mislim da se cak vise njima desava u zivotu nego samcima (pri tom mislim na porodice bez djece - i da li su muz i zena bez djece porodica?)...ali svako ima svoje vrijednosti ..naravno nismo svi isti:)

elem, djecu jos nemam..ali jednog dana sigurno...a mislim da je pretjerano da stavljam razloge na "papir" zasto zelim djecu...ne radi se o biranju novih cipela...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]