banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 20:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2966 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 149  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Apr 2016, 13:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Beneficirano je sve na sta se odnosi direktan popust prevozniku. Kriminalno je dogovoriti takav posao na cijenu karte od 200€ iz Salzburga odakle se leti oko sat vremena.

Ne bih se zacudio da svoje prste u svemu ovom imaju ovi sto drze autobuske linije prema inostranstvu.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Sto se tice autobuskog prevoza na relaciji BL - Bec, zbog unosnog posla, otimanja putnika ispred nosa, nelojalne konkurencije itd itd... izbio je pravi mali rat medju prevoznicima, sto autobusima sto kombijima..

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 18:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
BeckaSkola je napisao:
Sto se tice autobuskog prevoza na relaciji BL - Bec, zbog unosnog posla, otimanja putnika ispred nosa, nelojalne konkurencije itd itd... izbio je pravi mali rat medju prevoznicima, sto autobusima sto kombijima..

Isto potvrdjujem i za Grac...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ukljucila se i austrijska policija, konkurent prijavio momka, drzavljanina austrije kako za novac vozi gore dole a nikome nikakav racun ne izdaje, porez ne placa... napricao policiji kako se ovaj bavi svercom ljudima, drogom...
Na erdbergu ima svega, nacrta se vise prevoznika oko pola 5, taman pred polazak autobusa za BL. I idu redom od putnika do putnika nude im svoj kombi da ih prevezu...

Uprkos gomili prevoznika, cijena ne ide za dole. I poprilicno je veca od onoga sta placaju ovi iz beograda da se prevezu, jasno, tamo je konkurencija jos veca, ali ipak....

Koliko ti traze kombijem do Graca, 25 eura?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 19:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ne idem nikad kombijem, ne sviđaju mi se likovi nikako.

Povratna autobusom je 20 evra, a autom 30 ili 40... :)

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2016, 15:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Evo covjek sve rekao:

http://avijaticar.net/otvoreno-pismo/?lang=en

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2016, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sargas je napisao:
Ne idem nikad kombijem, ne sviđaju mi se likovi nikako.

Povratna autobusom je 20 evra, a autom 30 ili 40... :)

Ja idem svojim autom, ali je djevojka cesto isla kombijem, ljudima koji rijetko dolaze dobro dodje jer te kombi odveze na tacnu adresu. S tim sto se kombijem podrazumjeva da ti gurne staku cigara i flasu alkohola da svako spakuje u svoju torbu. Brzo se stigne, na granici ne ceka dugo, prave samo jednu pauzu na izlazu iz HR. Ali ima masnijih igraca kojima se to otimanje putnika ne svidja tako da su se zakrvili jednom na Erdbergu.

Wizzova linija Mahovljani - Bec bi se itekako isplatila, to zivotom garantujem, da je nivo cijena u skladu sa wizzom iz Tuzle. Ali ne postoji volja da isti dodje, politika bla bla znate i sami.

Da li je koja od ostalih niskobudzetnih kompanija opipavala teren?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 07:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da li je ovo realno? :lol:

http://www.nezavisne.com/ekonomija/priv ... lun/366895

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 07:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Pa i jeste. Ionako ima putnika koji idu za Grčku. Da je van turističke sezone rekao bih da je debilizam čisti ali ovako...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 08:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

1. Prica se od dva leta sedmicno, a prozivaju se turisticke agencije da nabave putnike. U praksi, prica se bez ikakve analize.
2. Grk se placa da on dole nesto uvali nase. Ovo je obratno. Bolje je da placate mene, bar ce se vratiti ulozeno :D

3. S tim u vezi, koji to grcki privrednici? Ako je to tako opaka prica, zar nije bolje po njih poslati Milin Jet? ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 08:30 
ako budu iole normalne cijene mogao bih i otici...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 08:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa sad.... Pitanje je da li ce ti letovi biti sufinansirani od strane Vlade? :D

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 08:38 
kolika bi mogla uopste biti cijena karte?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
vec par godina pred sezonu to pricaju i kita......mislim da bi povratna bila oko 200e

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 09:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
The_new_Statesman je napisao:
1. Prica se od dva leta sedmicno, a prozivaju se turisticke agencije da nabave putnike. U praksi, prica se bez ikakve analize.

Колико год то била добра идеја (а јесте добра идеја), толико је и неосмишљена. Два министра у Влади РС, директор Аеродрома и "наш" Грк договарају лет Бања Лука - Солун.

Повратка карта на релацији Београд - Солун је око 160 евра. Чартер би требао бити јефтинији.

И супер, кренеш на љетовање, неко те довезе до Маховљана, за сат времена си у Солуну и... куд даље са аеродрома? Зато то без озбиљних туристичких агенција нема смисла.

Добар је и планиран број летова (2 пута седмично), таман можеш остати 7 или 10 дана тамо.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Иначе, попуњеност лета Бања Лука - Београд је изненађујуће добра. Неки дан сам летио, пун раван АТР. Кренула дијаспора, неколико мама са малим бебама које не желе да се клацкају аутима и чекају на границама.

Ван сезоне је додуше мања.

Нама фали култура коришћења авио саобраћаја. Разумијем да је за просјечну четворочлану породицу проблем купити 4 авионске карте до Солуна, па се зато клацкају аутом. Али ако једна особа или пар иду доле, па кад узмете све факторе које носи пут аутом (напор, вожња два дана или један читав дан, путарине, евентуално ноћење, евентуални проблеми са аутом), авион је логично рјешење.

Исто и пут у Београд. За једну особу (па чак и две) логично је изабрати отпутовати авионом умјесто аутом.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
da...160e iz Beograda...ali zbog onih medj drzavnih taksi mislim da bi kod nas bila malo skuplja.....

pa ogromna vecina ide na ljetovanje u grcku preko agencije...valjda agenciji nije problem organizovati prevoz jos stotinak kilometara od aerodroma do destinacije.....

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Turisticke agencije su valjda do sada vec zavrsile posao sa nabavkom smjestaja. Ne vidim zasto bi se mucili za povecanje broja turista kad ionako nemaju gdje da ih smjeste?

Neces uoci same sezone pocinjati sa ovakvom idejom? Koja inace i nije losa za nekog preduzimaca/firmu koja se bavi avio prevozom ili turizmom. Ali za ministre?

Ne znam, ovo meni izgleda kao: Kako da punicu, zenu i djecu posaljem sto jeftinije, brze a sto dalje na more. Po mogucnosti o trosku naroda.

Cini mi se da ce od ovog biti nesto samo ako se nasa Vlada uhvati za novcanik. Taman da se bolje placene budzetlije (uz poneki izuzetak) ne muce previse sa klackanjem do mora.

Nema veze, namiri se to iz aranzmana :D

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Па није баш тако.

За тим столом су требали сједити људи из Ер Србије и неке озбиљније туристичке агенције, а не министар за економске односе са иностранством.

Потребно је да постоји нека компанија која ће возити ту чартер линију за Солун из Бањалуке. Ер Србија има такву ћерку фирму - чартер компанију: http://www.aviolet.rs/

Авиолет вози рецимо за грчка острва: Крф, Родос, Крит и друга, тачно се зна кад лете за које и то је отприлике тај режим два пута седмично.

Све туристичке агенције у Србији онда у каталозима за љетовање у Грчкој 2016. нуде аранжмане (пансион плус превоз авионом) тако што нуде хотеле и апартмане, а по резервацији клијента, закупљују мјесто у том чатер лету Авиолета.

И то добро функционише, цијена је повољна, авиони су у јулу и августу попуњени у фулу.

У сваком бизнису постоји ризик. И увијек је суштина ко преузима тај ризик на себе. Дакле, шта ако у јулу и августу попуњеност буде 50%?

Међутим, уз јаку медијску кампању, то не може да не ради. Маса људи одустаје од Хрватске и размишља или одлази у Грчку.

2 лета седмично у јулу и августу, нека буде ето 20 летова. 50 људи по лету (вјероватно би неки АТР летио), то је хиљаду људи. Па отићи ће 1000 људи са ове регије (од Бихаћа до Добоја) у Грчку с обзиром да би цијена сигурно била добра.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 11:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aman zaman. U pravu si ali 1. maja ne pokreces ovakve ideje. Osim za sledecu godinu.
I opet, to nije posao za ministre, to je biznis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2966 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 149  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]