banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Buka (6YKA)
PostPoslato: 20 Apr 2016, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Meni je smjesno sto uopste pizdite na njega :D
Kao da on svojim svrljotinama formira srpsko javno mjenje koje je za Jednu i Jedinu :D
Formira li? Ja mislim da ne. Cak naprotiv :D

On u zadnjih 15 godina nije bio u stanju uraditi u cilju jacanja centralne vlasti u BiH kao sto Bosic i Dodik urade za samo jedan dan.

Tip je antipatican i bespredmetan. Ali opet, ako mazne kakvu kintu za supljiranje - svaka cast. Pravi prodavac magle :D

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 20 Apr 2016, 14:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Trifun je jos i lajt verzija u odnosu na ovoga...

Srđan Šušnica - RS je neka vrsta postmoderne NDH
http://vijesti.ba/clanak/298709/rs-je-n ... oderne-ndh

Pa najveci dokaz banjalucke tolerancije sto ovaj svaki dan hoda po BL i jos mu dlaka sa glave nije pala.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 14:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta bi bilo da im sutra neko ponudi 200.000€ avansa plus 5.000€ mjesecne plate da budu portparoli Vojvodi? Da li bi odbili?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Zorane, ti ozbiljno mislis da Trifun sve ovo radi iz nekih pozitivnih poriva prema narodu i drzavi? Tip predstavlja isturenu opciju jedne struje i pise, prica ono sto mu se kaze. Sutra bi pricao obrnuto ako treba. Ostra nula, buka, filozof iz Kalinovika, ti rade kontraefekat. Narod kad ih vidi i cuje, iz principa ide na suprotnu stranu.

Ne smeta meni kad oni jedu govna na kasikicu. Najcesce zavrsili neperspektivne fakultete, posla nema, zivjeti se mora, pa se onda malo krene pljuvati za pare, jebiga, i to placa racune....

Meni smeta kad ono uzme kuhinjsku kutlaču pa krene jesti govna, onako sa slasti, kao ovaj Susnica.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakav si ti lik :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Zoka opet citao neku propagandu :)

Bilo bi posteno da ti portali tipa buke i slicni javno objave ko ih i koliko finansira, jer sigurno ne mogu zaraditi pare od posjeta samim portalima. Pa kad se vidi odakle dolazi lova, bice jasno u kojem pravcu su krenuli. :D :D :D

Inace, jedan moj bivsi vojnik, koji je inace "veliko mudo" u novinarstvu mi je pricao da je NVO "sad najbolji biznis" pa je tako i on sa suprugom napravio jednu. Doduse, to je bilo prije nekih desetak godina, dok su jos budalasi iz zapadnih ambasada sakom i kapom dijelili tim leftisticko-liberalnim idiotima pare i opremu.

Meni se inace opasno dopao ruski recept sa "strani agent" u zaglavlju svakog saopstenja koje te NVO izdaju. A to je u skladu sa tom njihovom politikom o "transparentnoscu" i "nezavisnom novinarstvu".

Dakle, ko vas placa i koliko, i zasto ? Ako ti neko da pare, ili si kurva ili si prosjak, nema trece.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Lijepo je to Malagurski objasnio u Tezini lanaca 2. :)

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Истом логиком, ко финансира Малагурског?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 17:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Rocker je napisao:
Zoka opet citao neku propagandu :)

.

Nisam al' vjerujem da svako ima pravo na mišljenje i pravo da ga iznese. Kontam da ti kao pljuvač po slobodi govora u onome sistemu dijeliš moje mišljenje. I strani agent je strani agent, bio on američki ili ruski, Malagurski ili Trifunović.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 17:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Teska srca priznajem da se slazem sa Zokom :D
Sta vam je? Ljudi nam popravljaju GDP :D

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Nisam al' vjerujem da svako ima pravo na mišljenje i pravo da ga iznese.

Kao sto je moje pravo da znam ko im je smislio "misljenje"
Citiraj:
Kontam da ti kao pljuvač po slobodi govora u onome sistemu dijeliš moje mišljenje.

Sloboda govora u onom sistemu svakako nije postojala.
Postojao je jako visok stepen indoktrinacije, i partijske propagande.
Danasnji "Soros" mediji se nimalo ne razlikuju po metodama.
Citiraj:
I strani agent je strani agent, bio on američki ili ruski, Malagurski ili Trifunović.

Svakako, tu se slazemo.

--
Ti zoka trebas shvatiti da je ovdje u pitanju nesto ozbiljnije od slobode govora. I pitanju je pokusaj kreiranja javnog mnijenja i promocija etickih i moralnih vrijednosti koja ignorisu i zanemaruju nasu istoriju i kulturu, dok se u isto vrijeme promovise kulturni model koji je u potpunosti propao u svim drzavama EU. Kulturni model u kojem belgijski muslimani sa odusevljenjem docekuju vijest o teroristickim napadima u Parizu, a to sve ta ista "kulturna-libero-multipraktik-nutri-bullet" bulumenta pokusava zataskati i ljude koji sa pravom pitaju what a fuck pokusava predstaviti kao rasiste i ekstremiste.

Nacin na koji funkcionise taj "kutlurni eksperiment" je u srzi suprotan svim slobodama, pa i slobodi govora.
Nije ti malo cudno da svakog ko tu svoju slobodu govora pokusa konzumirati nazovu fasistom i uporede sa Hitlerom ?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 18:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Kakvu to moć ima Buka da bi kreirala javno mišljenje? Javno mišljenje se kreira preko Parova, Velikog brata i sl. fenomena koje prate mase, ne preko portala koji čitaju rijetki.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ima, inace mi ne bi raspravljali o tome ovdje.
Publicitet im daju "oni drugi", koristeci njihove tekstove i "misljenja" da jos vise unize i obezvrijede ono o cemu sam pisao gore. A to je - nasa kultura i nasa istorija.

Da Buka i slicni mediji funkcionisu unutar samo RS-a, niko se ne bi ni osvrnuo na bilo sta sto pisu. Ovako su u sluzbi likova poput Ejuba Ganica i Harisa Silajdzica "jedne i jedine" i koncepta "Drzave BiH" u kojem je drzava vaznija od zivota i imovine pojedinaca i gradjana.

Ne ocekujem da shvatis sta zelim reci, a nemam trenutno dovoljno vremena da podrobnije elaborisem svoje stavove.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitanje je koliko je tebi stalo do onih kome je stalo do Buka? Mogu li oni sta promjeniti sa Bukama ili bez njih?

Btw. postojanje Buke i slicnih Buka na Balkanu je kontraproduktivo u kontekstu njihove osnovne funkcije.

Sto se tice Foruma i diskusije na Forumu o Bukama... Pa jbt... Klali smo se i oko daleko nebitnijih i nepoznatijih stvari :D

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 19:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Kako se zvaše onaj od prije mjesec dana što napada ustaše? Ni on nam se nije svidio, a da će ovi. :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
_зока je napisao:
Većina i jeste. Isto kao što su muslimani i Hrvati sami napustili RS. Mali dio je stvarno otjeran, većina je napustila ognjišta iz straha, ne pod prisilom sile. Nisu kao u NDH trpani u vagone i odvoženi.

Ja sam napustio Sarajevo 1996. Hajde ti reci sada mome ocu u lice da nije trebalo to da uradimo? Od čega je taj strah nastao, od gledanja Zoltana Drakulinog psa, ili od realne prijetnje? Da li si ti svjestan da niko nije ostane sa ljudima sa kojima se gledao preko nišana do juče (doslovno, nije nikakva metafora)? Ostali su samo oni najstariji i najbolesniji, i oni koji baš nisu imali gdje. Zoka, ne znam šta će ti ovakvi postovi, ti koliko sam uspio da zaključim nisi glup ni maliciozan čovjek. Nadam se da si samo ekstremno neinformisan.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2016, 07:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne kažem ja da je trebalo da ostane, i ja bih se pokupio i otišao. Al ako gledaš sa strane niko vas nije otjerao (ne znam da li je bilo prijetnji na ličnom nivou, od kuće do kuće). Isto kao što je mali dio nesrba otišao jer ih je neko uhvatio za šiju i istjerao.

Ali sjećam se apela da se Sarajevo napusti i obećanja da će se izgraditi novo. Isto tako znam da su sa govornica u katoličkim crkvama propovjedali o potrebi da se napusti RS. Znam i da su popovi mjesecima prije pada RSK nudili vize za Australiju i Ameriku. Mutno je to sve.
Uostalom, možda sam se nespretno izrazio, ne opravdavam to što se desilo. Pokušavam samo reći da tu priču o neprotjeravanju Srba iz Sarajeva možemo koristiti i mi.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2016, 08:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
Sve i nekako, ali _zoka... pokusati uopste da napravis razliku izmedju "otisli iz straha" i "otjerani tako sto su istjerani iz kuce" je veze s vezom logika... Da ti sjednes na klupu u park, i pored tebe sjednu naoruzani likovi u majicama Smrt cetnicima, jel bi ostao da sjedis na toj klupi ili bi se pokupio i otisao? I da li si onda otisao dobrovoljno? Rizikujes da pogines ako ostanes, i koji veci pokretac ti treba da napustis lokaciju?

Buka je projekat koji kakvu takvu buku stvara samo zahvaljujuci parama koje dobijaju od stranaca, pa onda placaju gdje god mogu reklame, iskacu na FB non stop, iskacu na Google oglasima, sto nimalo ne govori o kvalitetu tekstova i iznijetih teza, vec o cinjenici da koriste modernu tehnologiju dobro da promovisu to sto rade... Drugi mediji su tanki po tom pitanju kod nas. A da neki kvalitet imaju, ajd fino sopstvenim radom da zarade za plate, radi to sto radis, imaj posjetu i marketing dobar... Najlakse je traziti pare negdje tamo pa obecas da ces drvlje i kamenje po aktuelnoj vlasti, i poslije kao radis dobar posao jer imas toliko i toliko lajkova na FB... a svaki drugi tekst se 100 godina vrti sponzorisan...

Ali mislim da je i Buka kao takva poprilicno posustala... U posljednje vrijeme kad se pogleda taj sajt, izgleda kao svaki drugi regionalni, copy pastea sve vise, autorski tekstovi kakvi su, bolje da ih nema uopste, i eto...

Poslednji put menjao Lumber Jack dana 21 Apr 2016, 08:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2016, 08:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Lumber Jack je napisao:
Da ti sjednes na klupu u park, i pored tebe sjednu naoruzani likovi u majicama Smrt cetnicima, jel bi ostao da sjedis na toj klupi ili bi se pokupio i otisao?

Što bi išao, ne piše smrt komunistima? :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2016, 08:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
haha, a dobro, ne pratim covjekovo pisanje, pa ne znam stavove, korigujem u "da pise Smrt___ (upisi sta te najvise dotice)" :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]