banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 19:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 527 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Feb 2016, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Знам, и ја сам из књижице, када и ти, 1999. Али мислим да смо били прва генерација. Реално, такав пријемни је формалност. Масовно људи меморисали рјешења.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2016, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Vjerovatno je i toga bilo, ali tražio se postupak.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2016, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Crni dim iznad rektorata.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2016, 16:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
To znači da rektor nije izabran u prvom krugu.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2016, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Nije ni u drugom :lol:
Ponovo konkurs ide

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2016, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ni u drugom. Kondic i Mataruga isto glasova. Bice novi konkurs.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2016, 01:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Kad zapocinje isplata ovih gradskih stipendija za studente? Kad je to bilo prosle godine?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2016, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
BANJALUKA - Profesorica mikrobiologije Daliborka Savičić u srednjoj Medicinskoj školi u Banjaluci za kaznu je na razrednom času ošišala po pramen kose svim đacima u razredu III3. Ovu informaciju, do koje su došle "Nezavisne", o nezapamćenom slučaju u prosvjetnoj praksi potvrdilo je više sagovornika, a između ostalih, i rukovodstvo ove obrazovne ustanove. Naši sagovornici su nam ispričali da je jednoj učenici iz razreda navodno neko od đaka za vrijeme odmora upaljačem oprljio dio kose. Profesorica Savičić je pokušala da sazna ko je to uradio, a kada nije dobila priznanje otišla je po makaze, vratila se u učionicu i svim đacima, kako kaže naš sagovornik, valjda kao pedagošku mjeru ošišala po pramen kose. Nakon incidenta učenik koji je bio predsjednik odjeljenja III3 rekao je da ne želi više da predstavlja svoje kolege iz protesta zbog situacije koja se dogodila. U Medicinskoj školi potvrdili su informaciju o šišanju pramenova kose svim đacima u razredu, ali tvrde da su se učenici prethodno složili s tim postupkom kao vidom kolektivne odgovornosti. "Tri dana nakon što je djevojčici neko oprljio kosu, profesorica je održala razredni čas na kojem je pokušala da sazna ko je to uradio. Kad nije uspjela saznati, svi su se složili da podijele odgovornost i da se svakom odsječe po pramen kose", rekao je Vladimir Jagodić, direktor Medicinske škole. Dodao je da je gledao kosu djevojčice i ostalih đaka, te da se ni kod koga ne vidi da nedostaje kosa. "Upravi se niko nije žalio jer je to bio njihov dogovor. Nije ovo trebalo da se desi, pedagoški svakako nije bilo i vidim da je razrednica izvukla pouku i da se to neće ponoviti bez obzira što su đaci to predložili", kaže Jagodić. Ipak, ostaje nedoumica ako je sve ovako kao što direktor kaže, zašto se grupa roditelja žalila zbog šišanja njihove djece, zašto je najbolji učenik i predsjednik razreda odstupio sa tog mjesta poslije toga, te zašto je u ponedjeljak, 28. marta, bio sazvan vanredni roditeljski sastanak. Kako saznajemo, na roditeljskom sastanku svi prisutni roditelji su potpisali izjavu da neće teretiti profesoricu ni na koji način. Priča o ovom slučaju se pojavila i u Srednjoškolskom domu u Banjaluci, čiji je štićenik jedno od ošišane djece. Biljana Sibinčić, vaspitač u ovoj ustanovi, rekla nam je da su joj dvije učenice, od kojih jedna ide u Medicinsku školu, ispričale ovaj slučaj. "Zamislite, vaspitačice, šta se desilo našem drugu M.D., učeniku III3 razreda?" Pitala sam šta se desilo i ispričale su mi da je njihova razrednica za vrijeme časa uzela makaze i svakom učeniku u razredu odsjekla malo kose zbog toga što je neko jednoj djevojčici upaljačem zapalio kosu, te da je taj učenik do tog momenta bio predsjednik tog odjeljenja i da je odmah napustio mjesto predsjednika u znak protesta", rekla je Sibinčićeva. Dodala je da je to prenijela dežurnom vaspitaču da evidentira u knjigu dežurstva, što je i urađeno. "To isto sam prenijela i pedagogu kao šefu vaspitne službe. S obzirom na to da učenik nije iz moje grupe, s njim je trebalo da porazgovara njegov nadređeni vaspitač Milorad Vuleta i pedagog", rekla je ona. Ni poslije telefonskog razgovora i dva poslata e-maila s pitanjima i više dana čekanja nismo dobili nikakav odgovor od Milorada Vulete, vaspitača, i Sanje Vulete, glavnog pedagoga. Branislav Vidić, direktor Srednjoškolskog doma u Banjaluci, rekao je da je telefonom razgovarao sa dječakom čim je saznao šta se dogodilo i da je rekao da isto uradi i pedagog. Juče smo pokušali da stupimo u kontakt i sa profesoricom Savičić, ali nam je direktor Medicinske škole rekao da je na časovima.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/banjal ... red/362175

Или је ово требало у "смијешна страна вијести"?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2016, 12:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Gospođa. Tako se to radi.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2016, 12:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2005, 01:20
Ma treba vaspitnu vratiti. :D

U svakom slucaju, zena je u pravu.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2016, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Е сад чекам маме које би "ископале очи професорици да дирне њихово дијете".

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2016, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Али пази овога.

Citiraj:
Nakon incidenta učenik koji je bio predsjednik odjeljenja III3 rekao je da ne želi više da predstavlja svoje kolege iz protesta zbog situacije koja se dogodila.

Будући политичар.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2016, 13:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2005, 01:20
Buduca opozicija, hahaha.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2016, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Ташко je napisao:
Е сад чекам маме које би "ископале очи професорици да дирне њихово дијете".

+ Krol :D

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2016, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Zorana i Vanje mi, bukvalno je pisalo jos +krol, i obrisem, reko necu zametati kavge :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2016, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Ташко je napisao:
Zorana i Vanje mi, bukvalno je pisalo jos +krol, i obrisem, reko necu zametati kavge :lol:

Kad se zaklinješ bogovima, uvijek prvo ide V pa onda Z.

Koliko sam ja skontao otkinula par dlaka, a meediji napuhali priču...iz naslova sam ja kontao da ih je na keca šišala

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2016, 13:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
K'o Arkan Cecu

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2016, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Alkibijad Dajguz V je napisao:
[...iz naslova sam ja kontao da ih je na keca šišala

I ja.
A trebala je, samo što bi bez posla ostala.
I čudi me kako su "kolege" učenici dopustile šišanje(s obzirom kakva je današnja mladež)!?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2016, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://frontal.rs/?option=btg_novosti&catnovosti=12&idnovost=56681
Citiraj:
ФПН ЈАВИО ЗАБРИНУТИМ АКАДЕМЦИМА: ИМА ОСНОВА ДА ЈЕ ЧОКОРИЛО ПЛАГИРАЛА ДОКТОРСКИ РАД
Факултет политичких наука у Београду је упутио допис узбуњивачима под псеудонимом "забринути академци" да је 24. марта 2016. године Наставно-научно веће ФПН у Београду усвојило Извештај комисије за утврђивање оправданости сумње на плагијат Радмиле Чокорило, доцента на ФПН у Бањој Луци.

01:24:5305.04.2016.0 коментара

Извјештај потврђује да су сумње узбуњивача основане, и да њена докторска дисертација садржи елементе плагијата, аутоплагијата и неуредног референцирања.

У извјештају ФПН Београд стоји да комисија није разматрала примједбе које се односе на квалитет дисертације, за коју узбуњивачи тврде да садржи "низ нетачних тврдњипогрешних закључака, методолошких неисправности, конфузне и спорне главне хипотезе, исказаног елементарног незнања, материјалних грешака итд"

Комисија је имала мандат да провјери основаност тврдњи да око 30 страница текста дисертације садржи елементе директног плагијата, аутоплаагијата и крађе цитата.

Од 19 примједби узбуњивача, комисија утврђује да само једна није основана, али да се и ту не ради о директном плагирању, већ о препричавању текста уз мијењање појединих ријечи. У осталим случајевима се утврђује плагирање, аутоплагирање без навођења извора, погрешно реферисање, те други груби прекршаји академске честитости.

Комисија сматра да збирни ефекат свих ових елемената доводи у питање оригиналност докторске дисертације "Настанак, развој и друштвена улога Радио-телевизије Републике Српске као Јавног сервиса" и представља читав низ грубих прекршаја академске честитости.

О даљим актима факултет политичких наука у Београду ће јавност обавијестити у будућности.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2016, 22:52 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 07 Apr 2016, 16:47
Zna li neko gdje se moze pronaci "nacrt novog zakona o osnovnom obrazovanju" ... po raznim portalima stoji da se nalazi na sajtu resornog ministarstva ali ja ga nigdje ne nadjoh. Sad bi trebao da je vec usvojen ali ni to ne mogu da pronadjem nigdje. Ako neko zna gdje ima molio bih da mi ostavi link :D ili nacrta tog zakona ili ako je usvojen gdje ima da se vidi. Hvala :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 527 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]