banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 11:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239 ... 372  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crna hronika
PostPoslato: 26 Mar 2016, 16:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nema izvlacenja kod karcinoma pankreasa :(

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ali je moguce izvaditi pankreas i sa lijekovima do kraja zivota biti ziv, ako nije metastaza, sasvim logican pristup?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 17:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne ide to bas tako
Problem kod karcinoma pankreasa je sto se najcesce otkriva u poodmaklom stadiju kada je gotovo sigurno dao metastaze na okolne organe
Prognoze su nesto tipa <15% pacijenata dozivi 5 godina od momenta dijagnostifikovanja bolesti

Stiv Dzobs je imao manje invazivnu, rijetku vrstu, karcinoma pankreasa, na raspolaganju sve doktore i pare svijeta pa mu to nije pomoglo

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 17:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Hoce nas ovi karcinomi sve odnijeti u 3pm :confused1:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ma da, kaže se karcinom pankreasa, a šta je tu još sve otišlo može se samo nagađati.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
U moru crne hronike kojom nas bombarduju, njega mi je baš baš žao, bio je simpatičan lik.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Kad se kaze Ca necega, misli se na primarno mjesto i to je osnovna dijagnoza a meta promjene se najcesce ne mogu ni pobrojati
Osipa se mladi svijet.
Vise nista cudno nije kad neko ima Ca dijagnozu za razliku od prije 10god.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ma da, kaže se karcinom pankreasa, a šta je tu još sve otišlo može se samo nagađati.

Obicno, od vecih organa, prvo strada jetra

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 18:25 
Boze me prosti moram i ja otici da provjerim alt, ast i ostalo za jetru... nije da sam vesna zmijanac level, ali opet...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 18:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Kontala sam da će se izvući, baš mi ga je žao jer mi je baš bio drag kao Čeda Velja. :(

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2016, 10:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
Foul play or no foul play? Tuzioci rs/bih saltaju jedni drugima vjestacenje kosta k'o pola aviona (ti benz I nisu nesto skupi) svi pokusavaju izgleda 'oprati ruke'

Spoiler:
BANJALUKA - Ni četiri godine poslije nezapamćene avionske nesreće u Zalužanima, kod Banjaluke, nema utvrđene odgovornosti za propuste koji su doveli do velike tragedije u kojoj je ugašeno pet mladih života.

Pilot Alen Crnalić (1988), instruktor padobranstva Nemanja Goronja (1980), njihov kolega Stefan Karanović (1989) i mladi padobranci Nikola Stević (1993) i Srđan Kosić (1993) stradali su 20. maja 2012. godine na očigled članova porodice, kada se zapalio sportski avion u kojem su se nalazili, i to neposredno nakon polijetanja.

Porodice nastradalih padobranaca i sportske kolege su ogorčeni.

"Nemamo nikakve podatke o toku istrage. Nemamo informacije o tome u kojoj je fazi istraga u Tužilaštvu BiH. Imaju prečeg posla...", rekao je Zlatan Crnalić, poznati bh. pilot i otac poginulog Alena.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, tvrdi da je istraga u završnoj fazi, a gotovo identičan odgovor dobili smo i prije godinu dana.

Tužilaštvo BiH zapravo još traži rješenje u vezi s plaćanjem preuzetog vještačenja od Fakulteta za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu.

Njima još nije plaćena ekspertiza koju su uradili, niti je predata Tužilaštvu BiH, koje je preuzelo predmet od banjalučkog Okružnog tužilaštva.

"U navedenom predmetu čekaju se rezultati vještačenja i rješavanje plaćanja vještačenja", odgovor je koji smo i ovaj put dobili iz Tužilaštva BiH.

Tek po plaćanju i preuzimanju opsežnog stručnog vještačenja, predmet bi mogao biti finalizovan u pravcu podizanja optužnica.

Komisija za vazduhoplovstvo Ministarstva komunikacija i prometa BiH svojevremeno je utvrdila da avion nije bio tehnički ispravan, te da Padobranski klub Banjaluka nije primjenjivao tehničko održavanje u skladu sa zakonom.

Nakon toga, analiza je rađena i na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu, posebno zbog vještačenja motora.

Procedura je nastavljena u Okružnom tužilaštvu Banjaluka. Nakon opsežne istrage utvrđeno je da postoji krivična odgovornost i da se nije radilo o nesrećnom slučaju niti o krivici pilota.

Okružno tužilaštvo Banjaluka je na račun fakulteta uplatilo 18.025 KM, a naknadnu isplatu sredstava do iznosa od 38.000 KM, koliko koštaju ukupni troškovi vještačenja, preuzelo je Tužilaštvo BiH, u čijoj nadležnosti se nalazi navedeni predmet, ali je ovaj iznos predstavljao i neku vrstu naslijeđenih troškova uz predmet koji im se upućuje.

Impresivni rezultati
- Nemanja Goronja - tandem master i nastavnik padobranstva, bh. reprezentativac odlikovan ordenom Njegoša trećeg reda i Vazduhoplovnog saveza Srbije

- Alen Crnalić - sa 18 godina dobio dozvolu za upravljanje jedrilicama, a od navršene 21. godine posjedovao dozvolu sportskog pilota aviona

- Stefan Karanović - izuzetan padobranac i atletičar koji je, između ostalog, istrčao dionicu od Lisabona do Pariza dugu 220 kilometara, pješačio od stana u Banjaluci do aerodroma Mahovljani

- Nikola Stević i Srđan Kosić - mladi padobranci bili su veliki potencijal

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2016, 10:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Foul play or no foul play? Tuzioci rs/bih saltaju jedni drugima vjestacenje kosta k'o pola aviona (ti benz I nisu nesto skupi) svi pokusavaju izgleda 'oprati ruke'

Spoiler:
BANJALUKA - Ni četiri godine poslije nezapamćene avionske nesreće u Zalužanima, kod Banjaluke, nema utvrđene odgovornosti za propuste koji su doveli do velike tragedije u kojoj je ugašeno pet mladih života.

Pilot Alen Crnalić (1988), instruktor padobranstva Nemanja Goronja (1980), njihov kolega Stefan Karanović (1989) i mladi padobranci Nikola Stević (1993) i Srđan Kosić (1993) stradali su 20. maja 2012. godine na očigled članova porodice, kada se zapalio sportski avion u kojem su se nalazili, i to neposredno nakon polijetanja.

Porodice nastradalih padobranaca i sportske kolege su ogorčeni.

"Nemamo nikakve podatke o toku istrage. Nemamo informacije o tome u kojoj je fazi istraga u Tužilaštvu BiH. Imaju prečeg posla...", rekao je Zlatan Crnalić, poznati bh. pilot i otac poginulog Alena.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, tvrdi da je istraga u završnoj fazi, a gotovo identičan odgovor dobili smo i prije godinu dana.

Tužilaštvo BiH zapravo još traži rješenje u vezi s plaćanjem preuzetog vještačenja od Fakulteta za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu.

Njima još nije plaćena ekspertiza koju su uradili, niti je predata Tužilaštvu BiH, koje je preuzelo predmet od banjalučkog Okružnog tužilaštva.

"U navedenom predmetu čekaju se rezultati vještačenja i rješavanje plaćanja vještačenja", odgovor je koji smo i ovaj put dobili iz Tužilaštva BiH.

Tek po plaćanju i preuzimanju opsežnog stručnog vještačenja, predmet bi mogao biti finalizovan u pravcu podizanja optužnica.

Komisija za vazduhoplovstvo Ministarstva komunikacija i prometa BiH svojevremeno je utvrdila da avion nije bio tehnički ispravan, te da Padobranski klub Banjaluka nije primjenjivao tehničko održavanje u skladu sa zakonom.

Nakon toga, analiza je rađena i na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu, posebno zbog vještačenja motora.

Procedura je nastavljena u Okružnom tužilaštvu Banjaluka. Nakon opsežne istrage utvrđeno je da postoji krivična odgovornost i da se nije radilo o nesrećnom slučaju niti o krivici pilota.

Okružno tužilaštvo Banjaluka je na račun fakulteta uplatilo 18.025 KM, a naknadnu isplatu sredstava do iznosa od 38.000 KM, koliko koštaju ukupni troškovi vještačenja, preuzelo je Tužilaštvo BiH, u čijoj nadležnosti se nalazi navedeni predmet, ali je ovaj iznos predstavljao i neku vrstu naslijeđenih troškova uz predmet koji im se upućuje.

Impresivni rezultati
- Nemanja Goronja - tandem master i nastavnik padobranstva, bh. reprezentativac odlikovan ordenom Njegoša trećeg reda i Vazduhoplovnog saveza Srbije

- Alen Crnalić - sa 18 godina dobio dozvolu za upravljanje jedrilicama, a od navršene 21. godine posjedovao dozvolu sportskog pilota aviona

- Stefan Karanović - izuzetan padobranac i atletičar koji je, između ostalog, istrčao dionicu od Lisabona do Pariza dugu 220 kilometara, pješačio od stana u Banjaluci do aerodroma Mahovljani

- Nikola Stević i Srđan Kosić - mladi padobranci bili su veliki potencijal

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2016, 07:12 
Kod korita rijeke Bosne u Zenici, na lokalitetu Kanala, juče oko 12 časova je pronađeno beživotno tijelo ženske osobe inicijala F.M., rođene 1970. godine u Zenici. “Istraga u vezi sa ovim slučajem je još uvijek u toku, sektor Krim policije vodi istragu na više lokacija. Za sada su uhapšene dvije osobe, a koje se dovode u vezu sa ovim slučajem”, rekao je dežurni u Operativnom centru MUP-a ZDK. Prema nezvaničnim informacijama F. M. je, prije nego je ubijena, brutalno pretučena, a tijelo je pronađeno zamotano sa vezanim rukama i nogama Nakon obdukcije tijela, koja je naložena za danas, biće poznato više informacija, prenosi Avaz. Prema riječima dežurnog u operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), beživotno tijelo pronašao je ribar juče oko podneva.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... obe/363038

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2016, 07:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Da se nije ponovo neki Paravinja aktivirao?
U Srbiji je juče nađena ubijena i bačena u kanal neka pjevačica.

http://tuzlanski.ba/crna-hronika/srbija ... -u-kanalu/

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2016, 08:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
I to u sred bela dana, zena krenula na trcanje..

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2016, 17:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
http://www.blic.rs/vesti/hronika/tragic ... vo/kgzccxz

:( :(

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2016, 14:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ona sinoćnja bomba se fino čula, moj vam je savjet da se držite podalje od WWin kladionica.

Hajde jedna, ali gdje su dvije biće i treća.

Pao si na kladionici filozofe :lol: :lol: :lol:
btw uhapsen je
Sad ce ga jos i privatno tuzit
A wwin ce imati i marketinske koristi

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2016, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
За убиство Глигоревића (15), Момиру Милићу поправни дом до 4 године (ВИДЕО)

Прочитајте више на: http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=197262

Sramota, ubiješ tako mučki sa leđa i sud presudi da nije sa predumišljajem.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2016, 16:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
U subotu se na Bulevaru Cara Dusana ubio momak,ima li igdje kakav clanak,nigdje ne mogu nista pronaci?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2016, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sdsov podmladak i sin poginulog borca, nisam mogao pitati za razlog :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239 ... 372  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]