banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 738 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Mar 2016, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
V@nja je napisao:
https://www.youtube.com/watch?v=k8TwRmX6zs4

Obama tolluje Trumpa :lol:

Zasto stavljas stvar od prije pet godina ? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2016, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ja tek danas ovo vidio
Odoh sad u cosak da se malo stidim
:lol: :oops:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2016, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
I ovakvi da nas brane od Nemacke, od onakve sile.

Znas meni reci da sam nemac pojma.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2016, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Гледам онај Трампов видео са кечерима...

У немачком постоји добар израз за то "Fremdschämen". Не знам како би се то најбоље превело на српски али кад погледате видео то је тај осећај али не само за Трампа већ за читаву јебену Америку.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2016, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Значи Додикове перформансе под шатором сада зовемо фремдшемен.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2016, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Klajv_Biksbi je napisao:
Значи Додикове перформансе под шатором сада зовемо фремдшемен.

Не баш. Ово што сам ја данас гледао превазилази ту категорију. :D

https://www.facebook.com/the430show/vid ... 7/?fref=nf

:oops: :oops:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2016, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ма то је то. Узми у обзир да они воле кечере као ми сеоске вашаре.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2016, 06:20 
Silvio Dante je napisao:
Гледам онај Трампов видео са кечерима...

У немачком постоји добар израз за то "Fremdschämen". Не знам како би се то најбоље превело на српски али кад погледате видео то је тај осећај али не само за Трампа већ за читаву јебену Америку.

Transfer blama bi se reklo kod nas za to... :D

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2016, 02:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Brale001 je napisao:
Sve je to lijepo ali ima jedan mali problem u prici "Naprimjer" nije nikad bio nikakav dokaz. I "naprimjer" nema veze sa "zasto" a jos manje sa "Lijenoscu". :)

Apsolutno.

Пеле Мали je napisao:
Али ме поједе та прича угрожени ваки-наки. Нису угрожени, расизам је давно завршена прича. Они су већи расисти сад од бјелаца и то се осјети у свакодневном животу, у продавници, у пошти, било гдје.

Da ne izmišljam toplu vodu o nečemu o čemu je mnogo akademika i pametnih ljudi napisalo tonu stvari, pročitaj ovaj članak koji govori o zastupljenosti rasizma u Americi na institucionalnom nivou i to u:
- policijskim
- legalnim
- poslovnim
- političko-ekonomskim
i drugim sferama.

http://americablog.com/2015/05/institut ... mbers.html

UChicago + MIT study oko zapošljavanja:
http://www.chicagobooth.edu/capideas/sp ... lbias.html
The authors find that applicants with white-sounding names are 50 percent more likely to get called for an initial interview than applicants with African-American-sounding names.

Još par primjera od autora CrashCourse-a:
http://www.youtube.com/watch?v=GQdMgtncpoE

Пеле Мали je napisao:
Ако могу људи из читавог свијета да долазе у Америку, раде и стварају нешто небитно које су боје, зашто не могу и они који су рођени ту и не морају да се боре са имиграцијом, нострификацијом диплома, итд итд? Имају све пред собом, само треба да раде и да уче али и то је тешко.

Da, ali ogromna je razlika između toga gdje si odrastao, šta si naučio, šta ti je sistem pružio.
Američki sistem osnovnog i srednjeg obrazovanja je jako raslojen i u prosjeku dosta lošiji od većeg dijela svijeta (zbog načina kako se finansira i činjenice da ne postoji "standardizovano obrazovanje" o kojemu odlučuje vlada, ali o tome drugi put); ako nisi odrastao u boljem naselju, u principu si išao u jako lošu školu i nisi naučio dosta "životnih stvari", caka i činjenica kako se snaći u životu, koje se u drugim državama uzimaju zdravo za gotovo.

Takođe, imigranti koji dođu u novu državu su po "deafultu" došli tu jer su spremni raditi i gurati zarad boljeg života, dok neko ko je odrastao u jednom mjestu često i ne nauči stvari na koje ga život natjera.

Naravno da ima i ogromne diskriminacije prema imigrantima, kao i svuda, ali to nije tema ove večeri.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2016, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ako je ovo tačno ,s obzirom da pise kurir. Sada svim srcem navijam za Trampa
http://www.kurir.rs/planeta/tramp-se-je ... ak-2192095

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2016, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Pisanje Borisa Malagurskog povodom prenošenja raznih medija šta je to u intervijuu stvarno rekao Tramp:

Moram da razočaram mnoge, zbog istine, ali američki predsednički kandidat Donald Tramp se nikada nije izvinio Srbima za bombardovanje, niti je bio protiv NATO agresije protiv Srbije. Bezbroj domaćih medija objavilo je vest da je Tramp 1999. godine osudio NATO bombardovanje Jugoslavije u intervjuu Leriju Kingu na CNN. Jeste Tramp u tom intervjuu rekao da je bombardovanje Kosova bila greška, ali samo zato što on smatra da bi bilo bolje da su SAD i njihovi saveznici iz NATO odmah ušli kopnenim trupama. "Da li bi i tako bilo smrti ljudi? Možda, možda čak i više. Ali na kraju bi se ispostavilo da je to dobra ideja," rekao je Tramp. U čitavom intervjuu, čiji transkript postoji na sajtu CNN-a, nijednom rečju ne pominje svoj stav o Srbima. A što se tiče izbora u SAD, ne verujem da bi dolazak Trampa na mesto predsednika Amerike donelo korist Srbiji, jer je to čovek koji ima iskompleksiranu potrebu da svima pokazuje koliko je moćan, te bi u trenucima opadanja moći američke imperije, poput ranjene životinje, Tramp mogao svet da učini nestabilnijim nego ikad. A Hilari Klinton je, po meni, još opasnija, i po nas i po ceo svet, zato se ja nadam da će Berni Sanders da pobedi, bez obzira što je i on podržavao bombardovanje, prvenstveno zato što mi deluje kao čovek koji želi da se bavi Amerikom, a ne svetom. Ko god da pobedi, naivno je očekivati da će se američka politika prema Srbiji bitnije promeniti, jedino možemo da se nadamo da će manje da se bave našim unutrašnjim pitanjima. Bilo je vreme.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2016, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

krajo je napisao:
Pisanje Borisa Malagurskog povodom prenošenja raznih medija šta je to u intervijuu stvarno rekao Tramp:

Moram da razočaram mnoge, zbog istine, ali američki predsednički kandidat Donald Tramp se nikada nije izvinio Srbima za bombardovanje, niti je bio protiv NATO agresije protiv Srbije. Bezbroj domaćih medija objavilo je vest da je Tramp 1999. godine osudio NATO bombardovanje Jugoslavije u intervjuu Leriju Kingu na CNN. Jeste Tramp u tom intervjuu rekao da je bombardovanje Kosova bila greška, ali samo zato što on smatra da bi bilo bolje da su SAD i njihovi saveznici iz NATO odmah ušli kopnenim trupama. "Da li bi i tako bilo smrti ljudi? Možda, možda čak i više. Ali na kraju bi se ispostavilo da je to dobra ideja," rekao je Tramp. U čitavom intervjuu, čiji transkript postoji na sajtu CNN-a, nijednom rečju ne pominje svoj stav o Srbima. A što se tiče izbora u SAD, ne verujem da bi dolazak Trampa na mesto predsednika Amerike donelo korist Srbiji, jer je to čovek koji ima iskompleksiranu potrebu da svima pokazuje koliko je moćan, te bi u trenucima opadanja moći američke imperije, poput ranjene životinje, Tramp mogao svet da učini nestabilnijim nego ikad. A Hilari Klinton je, po meni, još opasnija, i po nas i po ceo svet, zato se ja nadam da će Berni Sanders da pobedi, bez obzira što je i on podržavao bombardovanje, prvenstveno zato što mi deluje kao čovek koji želi da se bavi Amerikom, a ne svetom. Ko god da pobedi, naivno je očekivati da će se američka politika prema Srbiji bitnije promeniti, jedino možemo da se nadamo da će manje da se bave našim unutrašnjim pitanjima. Bilo je vreme.

Па штета је што 99 нису ушли копнено... Сад морам да подржавам Трампа :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2016, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Ne znam je li bilo, aj' nema veze i ako jest :D

Džejms Vuds na tviteru ubi se od prozivanja Klintonove i Obame: https://twitter.com/realjameswoods

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2016, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Ulaz u Bjelu Kucu vodi i preko Vatikana.

Postavlja se pitanje (brzine i slucajnosti) kako je planirana Papina posjeta Lezbosu, sve to samo da se ne sretne sa B Sandersom koji dolazi u Vatikan.

Da li je to slucajnost ili reakcija na pritisak zvanicnog Vasingtona da se izbjegne ovaj susret jer bi uticao na kampanju.

Ako se desi da B. Sanders ostane malo duze i Papa ga primi onda se stvara velika sansa da ce to pogurat Sandersa vrlo blizo nominacije.

A mozda poslije Lezbosa Papu posalju dalje na putovanje.... :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2016, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Sanders rastura u Vatikanu, kaze covjek:" Sve sto Papa govori je istina, ja ga podrzavam 100%."
Jbt. ispada da je on je dosao da podrzi Papu u borbi za moralnu ekonomiju i pravednu raspodjelu kolaca a ne sebe da promovise!!!

Jos ubacuje : (braletov slobodni prevod): "Osnovi na kojem pociva danasnji kapitalistici sistem su nepravedni, nemoralni i pogresni, vode u samounistenje."

Ako ovako nastavi, materemi oce zavrsit kao Huey Long....garant ne bio ja Brale!!!

Btw,
Koja nekultura i prostakluk to radit i cinit prema Hilari i Trampu ...ccccc tako niski udarci!!! :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2016, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Šuqurac brale moj, elekšn su!
Sada su samo udarci,.... bez toga "niskih".

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2016, 06:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://elections.huffingtonpost.com/2016/primaries/2016-04-19

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2016, 07:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://elections.huffingtonpost.com/2016/primaries/2016-04-26#summary
Трамп против Клинтонове, сада без икаквих дилема.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2016, 01:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Круз је позвао фајронт. :) Значи Трамп контра Клингонке... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2016, 17:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Kao što se i očekivalo...

Najjače je bilo dodavanje Carly Fiorine za running mate. Ne zna se koga glasači više vole. :D

P.S. Evo ga, zvanično je jedini ostao:
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 738 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]