banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jan 2016, 08:29 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Ako ti nestane struje, ostanes bez grijanja zbog toga sto bez struje ostane toplinska podstanica sa koje se napajas, a kalorimetar ima ugradjene baterije koje bi trebalo da rade oko cetri ili pet godina...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2016, 14:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ako ostanes bez struje ostajes bez grijanja u svakom slucaju

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 18:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Trebalo bi i Gavru pitati za pojeftinjenje grijanja. Morao se do sada sav onaj skupi mazut potrošiti.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2016, 05:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Ako ti nestane struje, ostanes bez grijanja zbog toga sto bez struje ostane toplinska podstanica sa koje se napajas, a kalorimetar ima ugradjene baterije koje bi trebalo da rade oko cetri ili pet godina...

То вероватно ако грејање нестане у целом насељу, тј. делу града??? Мислим да ми у центру добијамо директтно од топлане и да ни немамо подстаницу, али то не могу гарантовати...
У мом случаају струја нестаје само у 10ак околних објеката, тако да не верујем да тај нестанак качи ту подстаницу и да је има у Центру БЛ.

Баш је јуче нестало, нијее је било 2ч и наравно, грејање се аутоматски гаси. Тако да сам ја ипак уверен да је то до калориметара (вероватно су без батерија и пиче на струју) или тог њиховог струјомера који кад нема струје не може да мери потрошњу тих њихових калориметара... Они (Топлана) има исто струјни сат у оним ормарима предвиђеним за сатове као што ми станари и фирме смештене у згради имамо.

Како је овде у БЛ ббило за време рата и непосредно после рата кад већином није било струје, да ли је било грејања??? Додуше, тад калориметри нису ни постојали, али ето чисто због тих подстаница, зар оне не би могле преко неких генератора да раде?

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2016, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Sva naselja imaju podstanice ili izmjenjivace toplote. Bez toga je nemoguce.
Za vrijeme rata nije ni bilo grijanja u BL.
Grijalo se na drva.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2016, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Za vrijeme rata i struja je bila misaona imenica(rekord moje ulice 46 dana bez struje) a o grijanju sa toplane niko ni razmisljao nije.....

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2016, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Tako sam ja pred jednim sarajlijom rekao 45 dana, kaze on sa osmijehom "dvije godine buraz".

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2016, 09:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
blaf77 je napisao:
Tako sam ja pred jednim sarajlijom rekao 45 dana, kaze on sa osmijehom "dvije godine buraz".

a ko je kriv za to :D

http://radiosarajevo.ba/novost/153788/s ... ena-struja

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2016, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Ove budale ne odustaju. Pa par puta je vec ovo padalo na ustavnom sudu ali za druge gradove.

http://www.rtvbn.com/378190/Jos-jedan-pokusaj-banjalucke-Toplane

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2016, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
kakve budale..umjesto da pisu projekte o energetskoj efikasnosti...trazi podrsku grada,vlade...i najbitnuje EU ...eno im zgrade u BL ..da te zgrade nabace fasadu(ukljuci zajednicu etaznih vlasnika),mogao bi ustediti 10-20% energije i imati ist÷ efekte...al lakse ovako,povecaj cijenu ili krug ljudi kojih ces derati :)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2016, 22:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ma nema od toga ništa, to je davno prežvakana priča. Još pogotovo nema ništa od toga kad u Toplani izađu sa ovim ciframa:

Citiraj:

Racionalnim poslovanjem gradska “Toplana” je u prethodne tri godine uštedjela 18,8 miliona KM a do kraja 2016. godine ta cifra trebalo bi da iznosi 21 milion KM. Toplotna energija je tokom sezone uredno isporučivana pa su stanovi bili topli.

Izjavio je to direktor “Toplane” Mićo Milovanović, napomenuvši da se veća ekonomičnost ne može ostvariti u uslovima u kojima ovo preduzeće trenutno radi.

– Za minule tri godine smanjili smo za 15 odsto broj zaposlenih. Samo u rekonstrukciju distributivnog sistema uložili smo 13 miliona KM vlastitih sredstava a u izgradnju dvije periferne kotlovnice devet miliona KM – rekao je Milovanović.

Prema njegovim riječima u 2015. godini ušteđeno je 5,5 miliona KM kroz smanjenje potrošnje mazuta, struje, vode…

– Prihodi su bili 23,5 a rashodi oko 28 miliona KM. Rezultat jeste negativan za oko 4,5 miliona KM ali je minus mnogo manji nego ranijih godina – naveo je Milovanović.

Kazao je da su obaveze po kreditima 25,5 miliona KM.

– Godišnje trošimo šest miliona KM za otplatu kredita i sve vraćamo na vrijeme. Posljednji kredit koji je “Toplana” podigla a čiji garant grad od 7,8 miliona KM skoro sav je iskorišćen za mazut – kazao je Milovanović i dodao da je od tog novca ostalo neiskorišćeno oko 1,4 miliona KM.

Istakao je da za ovogodišnji remont planirano minimalno 2,5 miliona KM a većina novca će biti potrošena na rekonstrukciju kotolova u krugu preduzeća.

– Sa mazutom kao energentom se ne može opstati, mnogo je povoljnija drvna sječka. Prioritet u narednom periodu je instalisanje dva nova kotla ukupne snage 24 megavata. Da bi to realizovali trebamo pomoć grada. Procijenili smo da bi njihovom izgradnjom godišnje trebalo oko 5.000 tona mazuta dok sada trošimo 20.000 tona – naveo je Milovanović.

Smatra da nije rješenje u poskupljenju cijene grijanja već da sistem treba učini efikasnijim.

– Trošimo dva i po puta više energenta po kvadaratnom metru nego Evropa zbog energetske neefikasnosti objekata koje zagrijavamo ali i našeg sistema. Znatno smo smanjili gubitke energije na koje možemo uticati. Danas su dnevni gubici tople vode u mreži manji nego ikada i to za 65 odsto – istakao je Milovanović.

Dodao je da je tekuća sezona grijanja najbolja u postratnom periodu i da to potvrđuje veoma mali broj reklamacija.

– Kvalitet naših usluga je vidljiv i po iznosu odobrenih umanjenja računa zbog lošijeg kvaliteta grijanja. One su u sezoni 2011/12 iznosile 765.471 KM, a ove svega 12.436 KM – kazao je Milovanović.

Dužnici

Mićo Milovanović je rekao da dugovi potrošača iznose oko 30 miliona KM a od toga 16 miliona KM su dugovi stari do jedne godine.

– Trenutno korisnici budžeta RS su “Toplani” dužni 3,2 miliona KM, a grada 571.000 KM. Protiv stambenih potrošača podnijeli smo ukupno 33.000 tužbi koje su vrijedne 15 miliona KM, a protiv preduzeća dužnika 1.355 tužbi koje su teške 3,7 miliona KM – kazao je Milovanović.

(Glas Srpske)

http://banjaluka.net/u-toplani-se-hvale ... iliona-km/

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Ovo je zalosno. Jel' on misli da smo mi budale?

http://www.atvbl.com/toplana-placanje-naknade-za-toplu-cijev-koja-prolazi-kroz-stan/

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Imam pitanje. Ako i donesu odluku da tako naplaćuju, imam li ja onda pravo izrezat cijevi koje idu kroz moj stan i plombirati tj. začepiti ih na podu? Pa da mi ne šalju račune..

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
Imam pitanje. Ako i donesu odluku da tako naplaćuju, imam li ja onda pravo izrezat cijevi koje idu kroz moj stan i plombirati tj. začepiti ih na podu? Pa da mi ne šalju račune..

ne, jer bi na taj nacin "odsjekao" druge potrosace iz zgrade koji se nisu odjavili sa grijanja :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Nemam pravo da radim u svom stanu šta hoću ???

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Nemas pravo isjeci cijevi. Ali mozes uzeti uraditi izolaciju i maskirati rigipsom.

Meni nije jasno da ima budala griju se i neplacaju racune??? Sta kontaju???

Ovo sa cijevima ima logike jer imam cijevi kroz stan i stvarno dobro grije i ako nisam vise na toplani.

Послато са HTC One M9

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
Nemam pravo da radim u svom stanu šta hoću ???

jbga, nemas kada su u pitanju cijevi za grijanje.
skont'o si logiku, to ti je tako...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Tuži jer kroz cijevi u tvom stanu ide mlaka voda koja se dodatno zagrijava dok dođe kod komšije iznad. :)

Neka dokažu da oni predaju tebi toplotu, a ne da ti zagrijavaš ostale komšije koji ne koriste konvektore/ta peć ili nešto slično. :)

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Nemaš. Ako hoćeš da radiš takve stvari, napravi sebi kuću i nemoj uvesti Toplanu.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 23:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Tuzi ih zato sto te griju, a ti mozda neces, volis zimu hoces da ti je hladno i oni ti zagrijavaju stan bez tvog odobrenja. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]