blesava je napisao:
jel moze neki konkretniji opis
Da krenem redom.
Ceste su otisle u kurac i mozes tocak da odvalis ako ne gledas kuda vozis. Svaki dan vidis jedna po jedna radnja ide u stecaj. Privatizacija je lose odradjena pa su pojedinci za sitne pare kupili sve sto valja, pokupili masine i prostorije a radnike poslali kucama. Trg je renoviran

Boska ide na privatizaciju. Toplana nije toplana nego hladiana. Naravno ocekuju da im narod nesto plati za proteklu "grejnu" sezonu. Naravno ne zbog nedostatka mazuta engo zbog politickih igara na relaciji Vlada-SNSD. Rafinerija Brod propada kao da proizvode maglu a ne gorivo koje na trzistu ide ko alva. Psihijatrijska klinika se srusila. (sama). Pijaca u centru grada je i dalje tamo i predstavalja ruglo grada. Telekom jos nije omogucio uvodjene Adsl-a. (jedino Kosovo nema ADSL osim nas) a cijene fiksne i mobilne telefonije su jedne od najskupljih.
U centru se rusi park koji nije bio los a pravomo drugi. Koji kosta 1,6Mil KM (iliti 0,8 mil Eura)
da narod je ispekao rakiju i polako gustira. Dolazi proljece i cvijece se budi iz zimske ucmalosti. Ptice pjevaju, priroda se budi. Ja sam skontao da mij e korozija pojela auto ko nikada. Vidio sam da novo kosta neklih 18 000KM. HM za sada mi fali samo jos 17 000. Skoro sam obisao pcelinjak i skontao da su sve kosnice prezivjele zimu i da su u odlicnom stanju.
Kontao sam uzeti digitalni foto aparat ali sam se sjetio da trebam obnoviti garderobu. Pogotovo posto mi ide 5 godina mature. Prosao je 8. mart i staroj sam kontao kupiti mikrovalnu ali nisam imao love pa sam uzeo elektricnu cijediljku za voce. (17KM).
Eto otprilike to je to detaljno.