banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2005, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Pa stao je onda nicija zemlja dobila jedini oskar sa ovih prostora ako je tako los film???

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 16:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Mislis da je Amelija Pulen losi film od Tanovicevog otkrica tople vode?Ako mislis onda nista razumijem te ako ne bice ti opet nesto jasno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 17:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
A sta je to toliko otkriveno u Ameliji (osim tople vode :))? To j eobicna bajkica za koju se ne dobijaju Oskari, kao sto se i pokazalo. Film je samo ok, nista posebno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2005, 16:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Mislim da Amelija ima daleko bolje elemente filmskog jezika od produkcije,scenografije,kadrova i reziskih resenja do same price.To sto je to za tebe bajkica to je tvoj problem sigurno.Mada ako mozes da mi navedes neke elemente bajke u tom filmu,volio bih da znam mozda su se mjerila promijenila.I da ne zaboravim preko 80% gledalaca Amelije je nakon filma u Francuskoj,ucinilo nesto pozitivno prema nekoj osobi.Sto mislim da nije bio slucaj sa Zemljom.Umjetnost je ipak pozitivna,mislis da je poruka Zemlje ta?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2005, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Potpuno se slazem. Amelija je predivan film i stvarno poslije njega zelish da uchinish neko dobro djelo. Film je prilichno mashtovit i originalan, ima originalan scenario, za razliku on Nichije zemlje. Ne podnosim filmove koji su napravljeni na osnovu rata u Bosni. Muka mi je od tih sranja, sad svi hoce da budu reditelji, pa se u nedostatku tematike odluche za rat u Bosni. Po meni je "Zivot je chudo" najloshiji Kusturichin film jer je napravljen za stranu publiku, a ne za nas... Svi ostali filmovi su mu bolji, a po meni je najbolji "Crna machka, beli machor". 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2005, 22:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Meni je Kusturica toliko zamoran da nemam rijeci, ali... Boze moj 100 ljudi 100 cudi...
Sto se tice filmova na temu rata u Bosni po meni je najbolji "Lepa sela, lepo gore" a sve ostalo bezzze :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2005, 21:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Feb 2005, 00:02
Dove je napisao:
Ne znam zasto ste toliko odusevljeni sa Kustom. Svaki njegov film je na isti kalup, sve neka socijala sa nekim crnim humorom. Najbolji njegov film (po meni, naravno) je Sjecas li se Dolly Bell, ostalo je katastrofa. Ni jedan njegov film se ne moze porediti sa Nicijom zemljom.

A koja je to svrha filma ako nije da zadovolji svcije ukuse? A Kusturica ne ismijava nas narod i Cigane (samo sto smo eto mi to skontali a oni nisu :).
U potpunosti se slazem sa tobom.Kusturica je presao u svaku dosadu sa svojim glupim fimovima. Leteci tepisi,kreveti ljudi guske ...sve mu leti ,pa bas je bbbeezzz veeeeeezzzzee....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2005, 01:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
Respekt za Kustu! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2005, 01:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
nicija zemlja je bolji film od amelije, ali to opet ne znaci da je nicija zemlja narocito dobar. amelija je mnogo naivan film, nacin na koji predstavlja srecu je veliki problem s neke ljudske strane, a sto se tice scenarija niko izgleda nije odlucio da li je ono njen dnevnik ili prica s elementima razvoja radnje. nicija zemlja zaista ima mnogo dobar scenario, mada nista ostalo nije previse spektakularno. zalica je za sada bolji, pogotovo kod amidze idriza. sto se tice kusturice, njegov kult medju srbima ima veze s nekim stvarima koje su se desavale u srbiji tokom devedesetih. ne zelim da kazem da je on zbog toga losiji ili bolji reziser, samo da se te stvari ne mogu osporiti. drazene jelicic, cini mi se, koji vam je jedan od najvaznijih srpskih filmskih kriticara, je rekao da je kusturica, kao i milosevic, podvala srbima. tema za razmisljanje onima koji kusturicu posmatraju kao vrunski izdanak svog naroda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2005, 01:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
to sto je nicija zemlja dobila oskara, a amelija nije, moze da znaci samo ljudima koji su pravili niciju zemlju, pogotovo danisu tanovicu. tanovic sad rezirao pakao, a to vam je scenario pokojnog ksistofa kislovskog. njegova neostvarena trilogija pakao, cistiliste i raj. raj je rezirao tom tikver. tanovic ce sigurno uci u kan s ovim filmom. oskar znaci na taj ancin, ljudi dobijaju bolje projekte. oskar nije previse vazan u odredjivanju koji su filmovi najbolji. bozanstveni um je dobio oskara, americka ljepota je dobila oskara, forest gamp je dobio oskara, hrabro srce je dobilo oskara, cikago je dobio oskara. a tek oni za najbolji strani film. to je smjesno koliko nevazni filmovi dobiju tu nagradu. nigdje u africi???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2005, 12:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Dove je napisao:
A sta je to toliko otkriveno u Ameliji (osim tople vode )? To j eobicna bajkica za koju se ne dobijaju Oskari, kao sto se i pokazalo. Film je samo ok, nista posebno.

A sta je otkriveno u Nicijoj zemlji?
I od kada je to Oskar mjerilo dobrih filmova?
bezze

Kusturicu ne obozavam, ali svakako postujem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 16:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Bas neki dan sam ogledala Zivot je cudo (jel' to nas prevod tog Kustinog zadnjeg filma?). I skoro nista novo, (osim dobre teme), i dalje pokazuje kako smo mi bahat narod, pjancenje, zderanje, muzicari, sex, leteci objekti.... Ali, moram priznati da je tema okay.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 16:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mrvica je napisao:
A sta je otkriveno u Nicijoj zemlji?
I od kada je to Oskar mjerilo dobrih filmova?
bezze

Kusturicu ne obozavam, ali svakako postujem.

Sad sam tek ovo vidjela, pa da kazem koju. Nicija zemlja je jedan od boljih (ako ne i nas najbolji poslijeratni film, mislim na zadnji rat) filmova u kojem je tako dobro prikazan absurd cijele situacije, cijelog rata, dobro okarakterisane sve strane ukljucujuci i UN. Eto to je otkriveno - absurd!

Nisam rekla da je Oskar mjerilo dobrog filma, ali je ipak najvece priznanje u svijetu filma (sta li to govori zakljuci sama).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2005, 12:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Citiraj:
Nisam rekla da je Oskar mjerilo dobrog filma, ali je ipak najvece priznanje u svijetu filma (sta li to govori zakljuci sama).

Najvece priznanje za sta?
Nemam sada vremena, ali mogu ti nabrojati nepar fantasticnih filmova a i rezisera koji nikada nisu dobili Oskar..a neprevazidjeni su..tako da,..
doduse svi mi imamo svoj ukus, neko je odusevljen Paklenom pomorandzom, neko Terminatorima..neko treci opet necim trecim...
odosmo u OT

Ovo gore vezano za "Niciju zemlju" necu komentarisati,..suvisno bi bilo zaista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2005, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Dove je napisao:
Ne znam zasto ste toliko odusevljeni sa Kustom. Svaki njegov film je na isti kalup, sve neka socijala sa nekim crnim humorom. Najbolji njegov film (po meni, naravno) je Sjecas li se Dolly Bell, ostalo je katastrofa. Ni jedan njegov film se ne moze porediti sa Nicijom zemljom.

Al' u ma'unama... :wink:
Njegovi filmovi su umjetnost, u svakom segmentu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2005, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Dove je napisao:
Nicija zemlja je jedan od boljih (ako ne i nas najbolji poslijeratni film, mislim na zadnji rat) filmova u kojem je tako dobro prikazan absurd cijele situacije, cijelog rata, dobro okarakterisane sve strane ukljucujuci i UN. Eto to je otkriveno - absurd!

E, ako su ti to karaketristike po kojima "Niciju zemlju" stavljas ispred Kustinih ostvarenja... :cry:
I mislim da se pise - aPsurd...
Nicija zemlja nema dubinskih poruka, to je samo ironicna, satiricna slika ratnog stanja, vizija koju su, decenijama prije, iako ne bas na taj nacin ali veoma slicno, okarakterisali "Nadrealisti"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2005, 13:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
meni Kusta i njegova ciganijada idu vec godinama na nerve, uopste mi se ne svidjaju njegovi filmovi

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2005, 15:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

daljac je napisao:
Dove je napisao:
Nicija zemlja je jedan od boljih (ako ne i nas najbolji poslijeratni film, mislim na zadnji rat) filmova u kojem je tako dobro prikazan absurd cijele situacije, cijelog rata, dobro okarakterisane sve strane ukljucujuci i UN. Eto to je otkriveno - absurd!

E, ako su ti to karaketristike po kojima "Niciju zemlju" stavljas ispred Kustinih ostvarenja... :cry:
I mislim da se pise - aPsurd...
Nicija zemlja nema dubinskih poruka, to je samo ironicna, satiricna slika ratnog stanja, vizija koju su, decenijama prije, iako ne bas na taj nacin ali veoma slicno, okarakterisali "Nadrealisti"...

Nisam stavila Niciju Zemlju pod Kustina ostavrenja, nekako je ispalo da bude pod ovim topicom. Eh sad, to je tvoje vidjenje filma a ovo gore je moje, a kao sto mrvica rece: ukusi su razliciti.

PS. hvala na ispravci pravopisne greske (sta bi mi bez vas 'gramaticara'), covjek se uci dok je ziv.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]