Što se tiče NBA ove sezone, treba se mnogo poklopiti da ratnici ne odbrane titulu. Sjajna košarka, mahom s nižom postavom, mnogo blokova u reketu, u leđa, normalnih, na 45-60 stepeni, još pogotovo kad Green izađe gore, a oko blokova ganjaju Tomsona i Karija, a i Barns može pogoditi. Rapsodija u napadu gotovo svaku utakmicu, a mogu i odbranu parlati. Mnogo se poklopilo, svi u naponu snage, još uz to igraju svi u dobroj formi. Nisam upratio, koga su zamjenili za Varežaa? Jest da njega oduvijek smatram ojebinom, ali defanzivno svakako može pomoći.
Ako bi izabrao nekog ko ih može zaustaviti to je OKC na prvu, ako Durentula i Westbruk potegnu koliko realno mogu, a odbranu odigraju iole pristojno, ukoliko bude ko sinoć protiv Pelikansa, daće im ratnici 200 poena po utakmici. OKC može nadrčati ove, i to je njihova neka prednost, odnosno što mogu igrati prsa u prsa sa ovim, njihovim tempom. Ali oni imaju nekih 30% šansi.
SAS je najjača franšiza u postmodernom dobru, ali njih je realno pregazilo vrijeme, nema šanse da mogu isparirati GSW-u, eventualno dobiti 1-2 utakmice.
Klipersi su realno ojebina, jaka franšiza, ali se uvijek raspadne u PF, mada na papiru su jako dobri.
Na istoku cijenim da Klivelend neće imati problema da izbori finale konferencije, isto osvoji, i onda dobije po tamburi od GSW u finalu. Majami bi imao neke šanse da se Boš nije povrijedio, ovako je on do kraja izgubljen, Wade hronično povrijeđen od kad je dobio Meverikse sam, ima od tog bezamlo 10 godina. Hasan odbrambeno može podjeliti banana, ali u napadu će škripati. Ne znam koliko može Dragiče sa Dengom i Winaslowom.
Toronto je počeo padati, iako ona 2 nesrećnika kad ih krene mogu dobiti bilo koga, na Loverija i Derouzna mislim, Valančijunas igra samo skromnu sezonu, ne vjerujem da može biti Bog zna kakav faktor u nekom projektovanom finalu sa Kevsima.
Naravno lopta je okrugla, ovo je sve teorijski napisano.
|