banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 06:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 12:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
techX svaka cast..odusevio me tvoj posljednji post!!!! :smile:)))

Prvo, film Nicija zemlja jos nisam pogledala, no imam namjeru. Jedini razlog zbog kojeg mi nije odmah privukao taj film je pristrasnost i osuda samo jedne strane, i svaljivanje krivice rata na Srbe.

Ova prica je ,dakako, presla u sferu politike ovde na forumu koliko vidim..ali neizbjezno je. Ako cemo o samom pocetku rata..pa valjda se zna sta je povod rata A??
To bar Sarajlije znaju..ubistvo nevjestinog oca , kolona srpskih svatova,Dobrovoljacka ulica itd...
Markale, jos jedna izrezirana farsa stavljena na teret Srba u Bosni..pa dokle vise..??
Ono sto mi je najvise drago je to sto sto javnost ima priliku da se upoznaje sa svim tim..kroz svejdocena Slobodana Milosevica, svakaa mu cast, mislim da je jedan od nasih najboljih politicara uvijek bio, i to ce se i dokazati.
Mislim da je taj sud pred kolapsom i da se zalosni tuzioci kako i sam Sloba kaze:)) hvataju za slamke..
No da ne idem u offtopic vise..

Zaista ne znam sta zele ti "skandinavci" vise kako techX rece..
Kao oni su protjerani i istjerani..mozda, a sta je sa Srbima iz Sarajeva, Drvara,Glamoca, Kupresa..da idem dalje???
Oni normalni i neoptereceni muslimani koji su zeljeli da zive u RS ostali su..i znam ih dosta.
Ne sumnjivo je da je rat nanio mnogo zla i surovih stvari,i da sama pomisao na njega izaziva tuzna sjecanja.
To je proslost i treba se pokusati zaboraviti sve sto je tuzno i ruzno, ali ne moze se prelaziti preko nekih stvari.
Recimo taj film sada plasira gnusne lazi-koliko sam shvatila citajuci ove postove.
Filmska tehnika je uznapredovla i moze da se montira sve sto se pozeli. Ja necu da kazem da nije bilo fanatika i sjedne i sa druge strane ali ne moze se govoriti u globalu i optuzivati samo jedna strana za sve, sto je u ovom slucaju svaljeno na Srbe..Srbi su izgleda dezurni krivci za sve. No doce istina na svoje.

A sto se tice Lepih sela.... Film dobar, ali opet djelimicno pristrasan, tako da mi nije pretjerano prirastao srcu.
Odlicna glumacka ekipa, odlicne scene i super tehnicki odradjene...ali prica..kazem djelimocno lazirana, sve s a ciljem da imresionira svjetsku javnost i tako opet navuce oblak sumnje na Srbe.

Toliko za sada...:smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 13:10 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Eeee, Rosy. Tebe je izgleda jako lako oduseviti.

Koji PARADOX - citiram "Prvo, film Nicija zemlja jos nisam pogledala, no imam namjeru. Jedini razlog zbog kojeg mi nije odmah privukao taj film je pristrasnost i osuda samo jedne strane, i svaljivanje krivice rata na Srbe."
Ako ga vec nisi gledala onda je valjda i suvisno da dajes neke svoje ocjene.
"Pristrasnost i osuda" - pa to je upravo taj tvoj komentar tog NEGLEDANOG FILMA.

Ne, ne Rosy - istinu znate VI, istina je samo ono sto ste u guslarskim pjesmicama culi i koje slusate i danas. BLAGO VAMA.

Sto se tice "skandinavaca", pa recite onda bar kako mislite -- BOSANACA. Vi mislite ne nas BOSANCE.
E mi smo na to ponosni.

Pocetak rata ...... , sudjenje Milosevicu ..... i ostale gluposti koje si napisala su zaista za POLITIKU, ali kad smo vec tu sta kazes na informaciju da je Bosna i Hercegovina dobila mandat da sudi u Sarajevu za ratne zlocine. Vec je stiglo 60-tak optuznica, imena se znaju i sad samo treba da
OTVORIMO SEZONU LOVA.
Ko kaze da Bosna nije dobila OLIMPIJADU ????????
(Jel' ovo za temu SPORT, LOV i RIBOLOV)

'ajd u zdravlje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 13:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2001, 01:00
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 14.03.2002. 21:18, techX je napisao:
Tacno nijedan forum ne moze proci bez opaske ovih skandinavskih isprdaka ... Ponekad se zapitam da li vi idete na taj posao (djubrenje livada i wc dezurstva) ili samo sedite za tim jos neotplacenim kompom ?

</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

jebote, pa sto si ne priznas kako si zavidan?! cuj posao djubrenje livada HAHAHAHAHA da upravo mi djubre stoji kraj compa
kako samo covjek moze biti glup?! oups sorry, nisi ti glup.. ti si jadan..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 13:27 
Majstor
Majstor

Pa sta ce on drugo dati za primjer kad on nezna za bolje.
Taj posao ide sa koljena na koljeno u njegovoj familiji vec stoljecima. (jos od vremena begova i onih drugih)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 13:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2002, 01:00
Rosy: Recimo taj film sada plasira gnusne lazi-koliko sam shvatila citajuci ove postove.

Izgleda da si ti citala samo postove koji tebi odgovaraju, ili smatras samo istinom sto neki Srbcic napise? Uostalom, kako mozes da sudis o filmu koji uopste nisi ni vidjela.

A za muslimane koji su ostali dole..... Pa tu su okolnosti bile jako razlicite. Ima ih koji su nesrecom familijarno vezani za srbe, a ima ih dosta koji iz financijskih ili zdravstvenih razloga nisu mogli otici. Ja sam ubjedjena da je 98 % njih dole jer MORA a ne sto zeli. I uostalom, pitas li se ti, kako je tim jadnicima dole, bez posla, hrane, odjece i pravima gradjana 15. reda? Daj molim te, ne budali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 15:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
Hehehe kako znam izvuci zivac ovom sljamu.
Pih .. jadno i bedno ...
Hrabrost i junastvo su vam glavne karakteristike ... hahah da ste vi nesto valjali svom narodu ostali bi ste a ne utekli ... bednici jedni.

ehhhh da opet vidim ovaj idiot spominje neke bosance .. ye ye in your dreams ..

Anyway, ne vredi da trosim tastaturu na vas ... cak ni da pomaknem prstom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 15:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da, bolje ti je da prosetas do psihijatrije.... Lijepo vrijeme, cini ti dobro, a mozda ti nadju i lijeka.... Uostalom, zar nisi primjetio da si off-topic?
Ako vec ne znas sta pametno reci, ostavi to svoje sranje sebi u ustima, smrdi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 15:48 
Majstor
Majstor

E moj techX, trebas ti jos pure jesti da bi bar mene mogao izzivcirati i naljutiti.

Znas tvoje mail-ove zapazim jer u govno se ipak mora pogledati, da nebi ugazio, ali se ipak izdaleka zaobidje.
Trckaraj i dalje podnozjem Olimpa BRDSKO-PLANINSKI BOSANSKI KONJU.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 16:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Eh , eh:))))) U isto vrijeem tragicno i komicno svi ovo prostakluci......
Zaista ne zelim da trosim vrijeme i prste tipkajuci i odgovarajuci na ove gluposti.

Prvo "skandinavci" = bosnjaci ja bi prije rekla..i to je ona kulturna verzija da ne kazem nesto drugo....ba**** !

A ovo za gusle, licno ne volim guslare i gusle..ne privlaci me nikako taj zvuk...ali mislim EZAN da grdno grijesis..moguce je da je vec tvoj djed ili pradjed ili pra pra bio velemajstor na guslama, jer ne zaboravimo ko je od koga primio vjeru i ko od koga potice...

A sto se tice filma..kazem pogledacu ali djelimicno sudim na osnovu kritika koje sam cula i ranije, a ne samo ovih postova.Nemoj mi reci da ti ne poslusas neku kritiku prije nego sto pogledas neki film i da ti da bar navede da li da nesto pogledas ili ne, ili recimo za neku knjigu..ali mislim da je o za tebe i misaona imenica,jer vjerovatno od skole imas samo bukvar!!! :smile:)))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2002, 16:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 15.03.2002. 13:58, Secret je napisao:
A za muslimane koji su ostali dole..... Pa tu su okolnosti bile jako razlicite. Ima ih koji su nesrecom familijarno vezani za srbe, a ima ih dosta koji iz financijskih ili zdravstvenih razloga nisu mogli otici. Ja sam ubjedjena da je 98 % njih dole jer MORA a ne sto zeli. I uostalom, pitas li se ti, kako je tim jadnicima dole, bez posla, hrane, odjece i pravima gradjana 15. reda? Daj molim te, ne budali.

Please...ovo je bas offtopic..al dobro..
Za vrijeme rata situacija je bila drugacija nego s ada, ali postoje razlozi, je r pogledaj kako je bilo na drugim stranama, ali sada....nemoj mi molim te pricati da oni nemaju hrane ,odjece i sl..Mozda imaju izuzeci , neki prioosjaci poput ludog Ale, mislim da svi banjalucani zanju z anjega...ali u cjelini, mislim da sadfa ovde svi gradjani dobro zive, ucestvuju u vlasti,clanovi vlade, gradske uprave, uce, studiraju sasvim nosralno. Pa cak znam i arapske studente koji su dosli u BL d a studiraju ovde jer je bolje nego u Sa....
dajjjdosta vise sa tim!!
end of this...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2002, 17:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
E stvarno poslije svega ovoga moram reci (mada nisam namjeravao) da ste vi Srbi stvarno pravi licemjeri. Pa vi ste oni koji prave sve najpristrasnije (sve zivo) i govoriti o nekome drugom da je pristran je u najmanju ruku neumjesno. Lepa sela (dobar film, ali sa moje tacke gledista pristran), kao i Nicija zemlja za vas Srbe. Jednostavno zar ne...Ipak mislim da NZ nije pristran. Toliko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2002, 22:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Nicija Zemlja, nisam imala sansu da pogledam taj film ali cim budem imala priliku pogledacu ga svakako.
Lepa sela lepo gore,jako dobar film koji uopste nije jednostran, ko' to kaze uopste nije shvatio film... Vulture72 pogledaj film ponovo !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2002, 11:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Imam ga u kuci i pristran je. Ali je dobar, nisam rekao da nije dobar.
Milane, ovo je banjalucki sajt i ja kao banjalucanin imam pravo da ga koristim. A ti ako si sa Pala brisi..Na kraju krajeva i Republic of Srpska :grin:, je plod jedne zrele demokracije. Pa demokratski je svima dati sansu da se izjasne . Zar ne Milance?:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2002, 14:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
Mada ne volim nista sto je vezano za rat ali moram da prokomentarisem slijedece post-ove:

Ne samo da je pokazao kako su niskim udarcima i podlim postupcima Srbi ratovali
Rat je sam po sebi niska i podla stvar i u ratu se ne biraju sredstva. Ne znam da li znas ali Srbi nisu sami ratovali (za rat su potrebne najmanje 2 strane)
...njihovo malogradjanstvo (razgovor unproforca sa cetnicima na barikadi, gdje cedo samo yes, yes govori, a pojma nema)
Eto toliko o realnosti... Istina da je u ratu bilo ljudi koji su bili nepismeni pa nisu znali ni nas jezik, a kamo li Engleski, ali je isto tako bilo fakultetski obrazovanih ljudi koji su mogli da vrse funkciju prevodioca glatko. Izgleda da je isti reziser rezirao i Markale I i II.
...ravnodusnost i laganje od strane unprofora, koji se "oficijelno" tek umjesao intervencijom novinarke a na kraju i uzasnom lazi i ostavljanjem covjeka da lezi na mini, da umire jadno i svjesno...
Jos jedan dokaz "objektivnosti". Kada su stranci bili na strani Srba?
Ja bih film preporucila svima da ga pogledaju. Ono sto je kao "komedija" opisano u kritici o filmu je u stvari jedan uzasan dio te ratne svakodnevnice...
Mene bas zanima sta su to uradili od nas? Dojucerasnje komsije, prijatelji i poznanici, a sada ljudi koji se mrze ne mogu da zamisle jedni druge. Mozda je za kriticare komedija, mozda im je smjesno kada covjek ubija covjeka, ali za nas koji smo bili ovdje u RS, FBiH ili BiH u cjelini to je bila surova svakodnevnica sa kojom smo se morali suociti

E stvarno poslije svega ovoga moram reci (mada nisam namjeravao) da ste vi Srbi stvarno pravi licemjeri.
E ja stvarno ne znam koji je vama (ovo se ne odnosi na sve muslimane). Ne znam zasto sve Srbe svrstavate pod jednu kapu. Po vama svi smo mi krivi za ono sto se vama dogodilo. Nikada se niste zapitali sta je bilo sa nama? Nema foruma na koji niste dodali neku politicku i uvredljivu vulgarnu opasku. Zasto ste toliko optereceni time? Stvarno znam za Srbe i muslimane sa kojima sam odrastao da nikada nisu bili tako otrovno ostri na jeziku i nikada nisu pokusavali da me ubjede u nesto sa nekim nepotkrijepljenim stavovima. Ima dosta muslimana ovdje, u Banjaluci koji zive mnogo bolje nego Srpske porodice. Samo u Mejdanu jedan je napravio "dvorac" koji je poceo graditi prije rata. Za vrijeme rata ta velika kuca nije ni taknuta. Prica se da su je cuvali Arkanovi ljudi. Tako, vidi se da je sve ovo interes. Isto tako ovaj rat je bio neciji interes i na sve nacine se pokusavalo razdovjiti ljude na ovim prostorima po bilo kojoj osnovi (vidjelo se da je nacionalna najefikasnija)
Lepa sela lepo gore,jako dobar film koji uopste nije jednostran... Vulture72 pogledaj film ponovo !
Ne znam da li ste vi upoznati, ali taj film su u Srbiji kriticari proglasili za anti Srpski. Slazem se sa tim da je na neki nacin pristrasan, ali ne mogu da dokucim na koji...
Secret:
Recimo taj film sada plasira gnusne lazi-koliko sam shvatila citajuci ove postove.
Izgleda da si ti citala samo postove koji tebi odgovaraju, ili smatras samo istinom sto neki Srbcic napise? Uostalom, kako mozes da sudis o filmu koji uopste nisi ni vidjela.
Ista pitanja i za tebe
Pozdrav :smile:

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: s tripy dana 17.03.2002. 14:47 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2002, 09:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

...ravnodusnost i laganje od strane unprofora, koji se "oficijelno" tek umjesao intervencijom novinarke a na kraju i uzasnom lazi i ostavljanjem covjeka da lezi na mini, da umire jadno i svjesno...
Jos jedan dokaz "objektivnosti". Kada su stranci bili na strani Srba?

DA LI SAM JA TO TVRDILA SA OVOM RECENICOM DA SU UNPROFORCI BILI NA STRANI SRBA???? JA SAM SAMO REKLA DA SU CITAV SVIJET SLAGALI S TIM DA SU SPASILI COVJEKA, ALI SU GA U STVARNOSTI OSTAVILI DA UMIRE....

Secret:
Ista pitanja i za tebe

ZAO MI JE, ALI NE RAZUMIJEM TVOJA PITANJA. JA SAM FILM POGLEDALA I NIKAD NE BIH UNAPRIJED DALA SVOJE MISLJENJE ZA NESTO STO NISAM VIDJELA.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: s tripy dana 17.03.2002. 14:47 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2002, 09:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
OK, Secret ponekad ni sam sebe ne razumjem :wink: Taman sam sjeo da pisem i onda mi je iskrsnuo nekakav posao pa sam sve nabacao i prilicno je konfuzno. Necu da puno dosadjujem, samo da pitam zasto ne mozemo raspravljati o jednoj sasvim normalnoj temi kao sto je film (bilo kakav on bio), vec moramo na jedan ruzan nacin vrijedjati jedni druge?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2002, 10:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nisam ja pocela :smile:

Samo sam dala SVOJE misljenje o filmu, i napadi su krenuli.... Sta ces, na zalost se vise nigdje ne moze normalno diskutovati, mrznja je (na moju veliku zalost) svugdje prisutna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2002, 10:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Znate kako je Jeffrey Goines rekao:
"Ispravno i pogresno ne postoje, postoje samo uvrijedjena misljenja."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2002, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
"Film je super. Ne samo da je pokazao kako su niskim udarcima i podlim postupcima Srbi ratovali..."
"Nisam ja pocela!
Samo sam dala SVOJE misljenje o filmu, i napadi su krenuli.... Sta ces, na zalost se vise nigdje ne moze normalno diskutovati, mrznja je (na moju veliku zalost) svugdje prisutna."

Ne nisi ti pocela,tebe su napadali bezveze...Ako ti svoj komentar o filmu smatras "normalnom diskusijom" bez "svugdje prisutne mrznje" onda ti svaka cast za objektivnost :grin: .

Napadnes cijeli jedan narod,a onda ma nisi ti prva.Sva sreca pa su "oni drugi" ratovali po viteskim kodeksima casti :lol: .
A ti si kao gledala kako su to Srbi ratovali?Pa kako su ratovali Muslimani i Hrvati,napisi nesto i o tome.

Rat je veoma ruzna stvar i ni jedna strana ne ostaje cista.Bilo je zlocina na sve tri strane,bilo je zrtava na sve tri strane,a sad bi bilo vrijeme da nastavimo dalje,bez mrznje,da sutra moje i tvoje djete ne moraju nositi puske i pucati jedno na drugo.

Razmisli malo o tome.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: ventilator dana 18.03.2002. 11:34 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2002, 11:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ako zelis moje misljenje o ratu, onda predlazem da se prebacimo na "politiku".
A to sto sam napisala do sad, stojim iza SVAKE SVOJE RIJECI.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]