shakal je napisao:
Poludio sam tražeći

Citiraj:
Iako bi se kladili da će Prevc ove godine osvojiti Svjetski kup, vrlo vjerojatno s rekordnim brojem bodova i pobjeda, ne treba smetnuti s uma da su i najbolji skijaški-skakači podložni naglim padovima u formi, čak i tijekom iste sezone. Sjetite se samo Hannawalda koji se 2002. nalazio u gotovo identičnoj poziciji kao danas Prevc, no nakon pobjede u Willingenu nije slavio ni jednom do kraja sezone pa je veliki kristalni globus osvojio Poljak Adam Malysz.
Samo djemično je pravu je novinar koji se ovoga sjetio. Na pomen 2002, ja sam se recimo odmah sjetio da je Sven Hannawald te godine osvojio Novogodišnju turneju, dominanto, pobjedivši na sve 4 skakaonice. I to mi je asocijacija na sezonu 2001/2002. Ali nisam siguran da je bila ovolika bodovna razlika od prvoplasiranog do drugoplasiranog nakon Willingena. Pogotovo ne uoči posljednje etape - 8 takmičenja do kraja. Uosatalom, u toj sezoni je Malysz pobjedjivao i prije Willingena u kojem se nekad skakalo polovinom januara. Pobjedjivao je u Engelbergu, Predazzu, Willachu, a od takmičenja u Willingenu do kraja sezone bila je kompletna Skandinavska turneja plus Park city, plus Zakopane, plus letovi u Harachovu plus Saporo i Hakuba. I na kraju naravno Planica. Drugačiji je bio raspored takmičenja. Znači 14 takmičenja do kraja. 14 takmičenja do kraja ne smiješ nikako prognozirati pobjednika. Uostalom najuzudljivija sezona održana ikad u istoriji ski skokova je naravno bila - ona prošla.
A danas se skakači sele u Almaty. Danas kvalifikacije u 13. Takmičenja su sutra i prekosutra od 13.00. Eurosport 1.