banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 12:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 100 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Feb 2016, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
E ovako...osmekao sam jedan fin stancic na Starcevici,ulica Ognjena Price 18.Taj stan mi se dobro uklapa u moju matematiku,svidio mi se ovako na prvu po rasporedu...ono sto ne znam,a volio bih pitati kolege forumase sa Starcevice...koje su prednosti i mane samog naselja?Meni ovako kad odem jednom godisnje gore..ne izgleda to lose,cak stavise cool mi je...medjutim,svako naselje ina svojih dobrih losih strana.Ima li kakvih problema sa tim zgeadama(Ognjena Price),krovovi,neki ludaci u komsiluku itd . .volio bih ipak steci siru sliku,prije nego se odlucim za stan.

Svaka informacija je dobro dosla.HVALA

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 12:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Medjed je u komsiluku, dakle ludaka vec ima :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 12:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja sam ziveo gore na broju 2, prva zgrada kada krenes prema garazama (ne znam koja je tvoja), kod mene je stan od 90 kvadrata, super je raspored, prostran, zadnjih godina je i grejanje dobro. Blizu je bus stanica, do centra mozes i peske, al je muka nazad jer je uzbrdo :) ima uvek parking mesta kod garaza. Ne znam sta bih naveo kao manu, za ludake komsije zavisi od ulaza do ulaza, uopsteno nije problematican komsiluk. Ja za ovih 10 god nisam imao nikakvih problema, osim sto su jednom ukrali tablice sa par auta (ukljucujuci i moje)

Pretpostavljam da zgrada nema lift, kao ni moja, pa je malo smor ako je na visem spratu, moji tamo zive na IIIb, sto je skoro pa cetvrti sprat. To mi je jedina mana, pogotovo da sada zivim gore pa da dete nosam na 4. sa kolicima. Imas i podrum sto je super, gledaj kakva je stolarija, a za krov te briga osim ako nisi na zadnjem spratu, na mojoj zgradi su ga nesto sredjivali

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
<Enter_name> je napisao:
Medjed je u komsiluku, dakle ludaka vec ima :lol:

Ovo i meni pade na pamet. :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 12:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pomislih tema o nezavisnosti Starčevice. :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
wizzy_bl,živim ja u Ognjena Price 20, tako da ti je to odmah ogroman minus :lol: :lol:
Šalu na stranu, naseljem ćeš sigurno biti zadovoljan kada je u pitanju život. Odmah ispred zgrade imaš garaže i dovoljno parkinga (mada je sada naveče već poprilično popunjeno, ali ima i dalje mjesta). U blizini imaš market S i sa druge strane Moj market. Preko puta su "vozići" malo igralište gdje se djeca mogu igrati. Od tog igrališta ide šetalište do "Vel'kog brda gdje imaš klupe, klackalice i fenomenalan pogled na grad. Preko zime to brdo djeca koriste za sankanje. Autobuska stanica je blizu, busevi idu u dva smjera i non stop kruže što je dobra stvar. Do grada imaš nekih 25-35 minuta pješke u zavisnosti koliko brzo ideš. Ima jako puno prostora i zelenila i nema previše saobraćaja. Super za djecu ili ko ima npr. psa. Grijanje je prije bilo loše, ali otkad su odmah pored garaža postavili novu toplanu, sada je ekstra! Ponekad zavrćem radijator koliko bude toplo.
Sa druge strane ima i nekih mana. Kao što već Herz napisa nezgodno ići kući pješke uzbrdo pogotovo kada su vrućine :D Naselje je mirno, živim tu čitav svoj život, nikada nije bilo nikakvih većih problema. Na brdu nemaš nijedan sređen kafić, uglavnom su neki lokalni bircovi. Ako hoćeš da piješ kafu u nekom fensi lokalu, moraćeš prošetati 7-8 minuta nizbrdo do onih kafića u Stepe Stepanovića. Nemaš ni neku pijacu i pekaru na brdu. Al' dobro ima u marketima svega.

Što se tiče zgrada i kupovine stana, u svakom ulazu imaš raznih komšija to je već lutrija. Izolacija je slaba, pogotovo u kupatilu. Naveče kada je tiho možeš čuti komšiju kad pere zube. Stolarija je loša, al ito sam riješio ugrađivanjem PVC stolarije. Otkad sam postavio PVC puno je bolja toplotna i zvučna izolacija. Obrati pažnju da li je renoviran stan. Ja sam morao komplet mijenajti pločice u kupatilu bile su u očajnom stanju. Čim pipneš otpadne. Takođe ako nije zamjenjeno obavezno bih preporučio mijenjanje KOMPLET instalacije u kupatilu. Mi to nismo odmah uradili pa smo kasnije morali kopati i mijenjati sve, jer je procurilo komšiji ispod, isto tako je nama procurilo od kmšije iznad pa je i on morao mijenjati.- jednostavno bakarne cijevi ostarile i procure. Sada sam stavio PVC cijevi biće bolje sigurno. Odvodi za kanalizaciju nisu baš najbolji. Ljudi sipaju svašta, meni je jednom kroz sudoper u kuhinji iskočila kanalizacija, to je šukljala crna smjesa po čitavoj kuhinji...

Sve u svemu, veoma lijepo naselje i sigurno se nećeš pokajati. Ako te bude još nešto zanimalo ili ti bude trebalo pokazati nešto u naselju slobodno se javi.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stan je na 4.b spratu,krov su promjenili,sto bi trebalo biti o.k. ,ulaz izgleda pristojno!Jedino sto ie bas visoko,imam osjecja da je vise nego u mom ulazu u Boriku...isto sam na 4.spratu(ima i visoko prizemlje) ...naravno,to utice na cijenu..sto opet igra ulogu(ne kontam se predugo zadrzavati u tom stanu...valjda ce biti para).Lokacija mi se dopala na prvu...ne znam...rekao sam covjeku da malo razmisli o korekciji cijene,ako spusti dovoljno,vjerovatno bih i uzeo.

Kupatilo,kuhinja,dio stolarije mjenjati(dio je ok,npr stari prozori u kuhinji,i u dnevonom je promjenio)...parket onako,moglo bi se iskorisitti,prebrusiti i lakirati.

@Sajin
KAKVE SU ELEKTRO INSTALACIJE ? Da li i to odmah mjenjati?Napominjem..ne kontam se zadrzavati u stanu duze od 5-6 godina..kontam ici u veci.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 14:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da ce cena u tom delu ici samo nize, tj da bi uz ta neka ulaganja dobro pao za par godina. Nije atraktivna lokacija, svi beze od brda blize centru, tako da mozes korigovati cenu, ali racunaj da ces ga sutra tesko prodati, pogotovo zbog spratnosti

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Razmisljao sam i o tim stvarima...ono sto mi se definitivno svidja..jeste naselje,lokacija,raspored u stanu...ono sto me odvlaci jeste spratnost(broj jedan),ne ulaze mi se nesto(a moram ovako cc 7-8000,i to da ne radim sve-ne mozes reci full renoviran)...a kad to saberem i podjelim..tesko da cu surra moci prodsti taj stan za vise od 1500km/m2 ...pad zagarantovan,ali eto...kompenzujem na kiriji,i to sto mi ne treba veliki kredit,pa nema ni kamata

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 15:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koliko je kvadrata... Ja za svoj sumnjam da mogu dobiti 1400, em veliki stan, em visoka spratnost, a ima ulaganja

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovaj stan je 49m2,za renovirati...ali mi se ne daje vise od 1300km/m2...najvise zbog spratnosti 4b ...da je 2-3 ..pa ajd 1400km/m2

Jbg..ako bude sudjeno,bice.. ne zuri mi se

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kod mene su elektro instslacije uredne njih nisam mijenjao samo sam nove sve uticnice i prekidace stavio jer stoka koja je zivjela prije mene je sve pocupala i odnijela... Jedino sam imao problem kada sam montirao pvc stolariju i prave roletne umjesto onog platnenog smeca, gore u zidu su bile gole zice na svu srecu skontwo majstor na vrijeme...
Moja preporuka bi ti bila da rijesis vodovodne instalacije u citavom stanu, sredis kupatilo i ako mozes stolariju i roletne. Nemoj venecijanere prolazi puno sunca kroz njih,slaba vajda. Kuhinju ulozi samo minimum koliko trebas pogotovo ako ces prodavati za nekoliko godina.
Parket izbrusi, prelakiraj i to je to. Pogledaj malo u svim dijelovima stana plafon i coskove da ne curi od komsije ili kroz neki procjep.
Kad budes vec renovirao provuci odmah i kablove za kablovsku i internet kroz sobe da ne moras naknadno.
A sto se tice visine jebga jest malo problem ali ja sam se vec navikao. I stvarno djeluje da je visi sprat nego sto jeste. Ja sam na drugom ali zbog nagiba terena sa moje strane prema garazama imas podrum, visoko prizemlje pa tek onda ostale spratove.
U ostavi koju dobijes u podrumu stavi dobra vrata i bravu ili nemoj drzati nista bitno. Zna se ponekad doduse rojetko desiti da neko obije ostave.
Nama za 15 godina dva puta obili, na kraju stari stavio metalna vrata i pravu bravu, ne zato sto ima nesto vrijedno nego sto mu se ne da popravljati stetu kad neko obije :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je to,ubjedili ste me...AKO covjek koriguje cijenu...za sada nista...fulamo se za par hiljada +sto cekam kraj marta(zbog neke druge stvari),pa mi se nesto i ne zuri...kako bude sudjeno,bice :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neka je sa srecom :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 17:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2010, 13:33
Ономад је Давидовић говорио да је Старчевица спаваоница, да за све остало идеш у град. Брдо јесте (је*о равницу, монотоно :) ) али зато је мирно, без бучних тих кафића, пар локалних кафаница и то је то. За дјецу одлично, има и игралишта неких, терена за рекреацију, стаза за шетњу. Видиковац или како га ми зовемо вел'ко брдо, је супер мјесто за сјести, фин поглед на град. Мало су усрали том котловницом, али ајде бар је топлије гријање овима који су у становима. Живио сам 8 година у стану овдје, али то је и давно било, тако да не знам какво је сад стање што се њих тиче.
Мораш се навикнути на рупгаче које мораш проћи да би дошао до своје улице и улаза. Умијеће је избјећи рупе и шахтове који су на сваких 20-ак метара. Како су били кварови и како су гријање радили свашта нешто је прекопано, па закрпљено. Испупчена и удубљења мали милион. Питање је да ли ће и кад реновирати ту главну цесту што окружује насеље. Битно да ти стан унутра одговара, а ово остало је можда и мање важно. На 5 мин аутом су ти сви макрети, пекаре, апотеке, школа а може се и пјешке комотно. Срећно!

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Ja sam u kosovke djevojke.
Neko je vec nabrojao prednosti i mane sa kojim bih se slozio.
Ljeti je navece fenomenalno. Balkon a okolo tisina...osim ako se ne usikaju ovi u lokalnoj kafani :)
Malo je problem to penjanje uz brdo ako si pjesak ali ok :)
Ono sto mene najvise nervira je katastrofa asflat. Rupe i sahtovi svuda. Pored toga starcevica se pretvorila u ogroman poligon za auto skole. Brate nikud ujutro mrdnuti normalno od njih.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 18:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Autoskole su uvek isle preko starcevice

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Živjeh par godina pod Starčevicom u onim zgradama iza Samačkog, kraj pekare...A bilo me je i po drugim krajevima i mogu reći da je to sasvim pristojno mjesto za život. Nisi preblizu gužve, nisi daleko ni od centra ni od bilo čega a najljepše je ljeti kao što reče ferdinand.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Ja sam za sada na Stacevici iza papagajki i prezadovoljna sam. Sve sto su komsije iznad reklec stoji da ne ponavljam. Jedino bih voljela da ima koji veci market u blizini, ali i ovo manjih prodavnica sto ima (tu racunam i moj market) je dobro opskrbljeno. A imas i par kultnih kafanskih mjesta koja su must see kao Caldo i Boki K :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2016, 18:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2010, 20:20
ferdinand je napisao:
Ljeti je navece fenomenalno. Balkon a okolo tisina...osim ako se ne usikaju ovi u lokalnoj kafani :)
Čitaj "JA" :D.Boki K kafa ubija :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 100 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]