banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 115  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jan 2016, 01:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Не, то је оно што изађе послије БИОС-а а прије графике учитавања система, ако погодиш моменат кад треба да почнеш да "скачеш" по Ф8. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2016, 09:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Sad je nebitno, našao je live xp na hajrenu
:-)

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2016, 17:18 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
a divote, kako je fino gledati u 17 inca...chkdsk sam prvo pokrenuo, odradio bad sectors, kasnije opet sa nekoliko alatkih predjem hdd..sve pokaze ok..i onda na brzake lupim po f8 i skontam koji menu..al nisam koristio vga rezim, vec normal start windows i podize se sistem...koliko ce jos dugo izdrzati hdd bum vidio..

sa starom tastaturom recimo nakon nestanka struje i prilikom paljenja izbaci mi taj menu windows advance, al automatski start windows normally dal ono 30 sec odbrojavanje i sta god pokusavao na tastaturi ni da mrdne..

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2016, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Pomozbože za disk, snim štot je bitno negdje ..

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2016, 16:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2015, 13:11
dtb_pro je napisao:
Čekaj care, da li ti to stvarno imaš disk od 8 TB (i još jednom: osam terabajta)?! Ili mene oči varaju?!
Ili će prije biti da je tebi disk zveknuo i da ga BIOS više ne može očitati pravilno? Za diskove preko 3TB ide malo drugačija priča...

sliku sam pronasao na netu,moj disk ima 160 gb :D :D :D nisam bio aktivan ovih dana tek sad vidim

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2016, 23:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2015, 13:11
Nakon sto sam vratio podatke sa formatiranog hdd pomocu EaseUS Data Recovery programa,neke slike ne mogu da otvorim,umjesto filma pusti mi neku muziku...da li je to zauvijek izgubljeno ili???

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2016, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
The dns sever isn't responding.Zvati blic ili nesto sam pokusati?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2016, 14:52 
i kod mene je nestalo, i tv i internet, sada radi...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2016, 14:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Takodje upravo proradilo.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2016, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
ljubisa1995 je napisao:
Nakon sto sam vratio podatke sa formatiranog hdd pomocu EaseUS Data Recovery programa,neke slike ne mogu da otvorim,umjesto filma pusti mi neku muziku...da li je to zauvijek izgubljeno ili???

"Vratio" je slike, ali su oštećene i tu baš i nema neke pomoći. Ista stvar je i sa video zapisima. Spasio ih je samo djelimično, odnosno može se očitati audio komponenta file-a, ali ništa od slike. Sve u svemu, piši propalo. Ili pokušaj s nekim drugim alatom, ako je disk samo formatiran, a poslije toga nije korišten. AKo je nešto upisivano na taj disk u međuvremenu - pišaj ga...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2016, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Nakon sto se win 10 vukao ko puz 7 dana juce se totalno oduzeo tj. nije mu radilo start dugme niti se mogao ijedan program pokrenuti. Ja bijesan odlucim da vratim na win7 i on to valjda odradi ali sada nece da se pokrene, tj javlja da ne pronalazi boot. Moguce da sam ja zeznuo kada sam postavio neku default opciju boota. Stavicu screenshotove sa telefona ako mogu biti od pomoci.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2016, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
A jesi pokusavao restart u Win10? Ja sam recimo imao problema sa Chromom na win10, pokretao ga je u prosjeku pola sata (tj, kad kliknem na chrome ikonu, nakon pola sata se otvori prozor)... Restart je rijesio problem :) Kontam da ti se nakupilo update-a, a nisi radio restart, pa mozda zbog tog...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2016, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mislim da sam bar jednom restartovao, ali nije pomoglo. On je meni sad koliko vidim vratio na win 7, samo ima problem sa butom.
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2016, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ne znam da li se vide slike, nisam mogao zakaciti direkno ma koliko ih smanjio, pa sam koristio neki image hosting

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dakle...
Prvo da naglasim da nisi prvi koji je prijavio problem za "nestankom" startnog menija, odnosno nemogućnosti da se dođe do opcije za restart. I još nekih "sitnijih" problema - naravno, *ebeni update je nešto po*ebao. Imaju oni još pure pojesti dok naprave nešto što će koliko toliko normalno raditi. Ovo još uvijek ima previše problema. Ako neko drugi iskusi problem sa "zaleđivanjem" startnog menija, neka uradi sljedeće: Ctrl+Alt+Del pa u donjem desnom uglu se pojavi "power" dugme. Držeći pritisnut Shift taster na tastaturi izabrati Restart ili Shut down (da bi se privremeno zaobišao Hybrid POwer). na kraju će vam se pojaviti Recovery pprikaz sa nekoliko opcija, a potrebno je izabrati "Turn Off PC". Sistem je pogašen kako treba i u potpunosti. Sljedeći put kad upalite računar sve bi se trebalo vratiti u normalu, prvenstveno mislim na startni meni.

@dtkbl
Nisam nikad radio "povrat" na Win7 sa Win10 nakon što je odrađen update, ali ako si radio upgrade kroz sistem Boot Mode bi morao ostati isti. A otkad je izašao Win10 v1511, radim isključivo Clean Install, tako da ne mogu raditi Recovery sve i da hoću. Dakle, ako si dok je bio Win7 koristio Legacy Mode u BIOS-u, onda je to ostalo tako i nakon uprgrade-a na Win10. Dakle, moraš isključiti Secure Boot i prebaciti boot mode sa UEFI na Legacy Mode. Ukoliko je bio UEFI mode, imam osjećaj da ti ne gine reinstalacija. Jer nešto mi govori da će te to hebavati (između ostalog UEFI pravi GPT na disku umjesto MBR, tako da ćeš u slučaju "domaće edicije" Windows-a morati koristiti Remove VAT jer Windows Loader by DAZ ne može odraditi posao na GPT).

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I još jednom da ponovim ono što je dosad rećeno već nekoliko puta. Ukoliko mislite da pređete na Win10 i da vam to radi kako treba, idite na Clean Install. Razumijem ja potrebu za nekim software-om koji je već na računaru, a malo teže je doći do njega, ali najbolje je da sve ponovo instalirate. Microsoft je ipak ostao dosljedan sebi. Upgrade sistema na Windows-ima nikad nije radio kako treba, prosto je nepojmljivo da sad nakon toliko godina "fejliranja" naprave nešto što radi bez problema.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Ajme kako se meni ne da uraditi clean install, to je cudo jedno. Poslije upgradea na desetku skoro pa nepodnosljivo je raditi na laptopu, ali kako ga ni ne palim cesto, onda mi se i ne radi to. Znam da je citavu vjecnost trajao upgrade pa mi mrsko :)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 18:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
dtb_pro je napisao:
I još jednom da ponovim ono što je dosad rećeno već nekoliko puta. Ukoliko mislite da pređete na Win10 i da vam to radi kako treba, idite na Clean Install. Razumijem ja potrebu za nekim software-om koji je već na računaru, a malo teže je doći do njega, ali najbolje je da sve ponovo instalirate. Microsoft je ipak ostao dosljedan sebi. Upgrade sistema na Windows-ima nikad nije radio kako treba, prosto je nepojmljivo da sad nakon toliko godina "fejliranja" naprave nešto što radi bez problema.

Како рекох у неким другим дискусијама, код мене и жене је прошао како треба, са 7 на 10. Да куцнем у дрво.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2016, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Kod mene je prosao ok update ali juce sam skontao prvi problem.
Nesto sam morao odraditi u safe modu i kada se podigao sistem u safe modu...nece da otvori start menu...
Kliknem na njega ali se samo otvori i za pola sekunde zatvori.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2016, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Imam na jednom računaru dva korisnika, kako kao admin podesiti da onaj drugi ne vidi šta ima na D particiji? Čini mi se da sam prije ovo nalazio, sad ne mogu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 115  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]