banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 11:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 152 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jan 2016, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Та врста својине није могла опстати. Напредак технологије уз рат допринијели су да транзиција буде тако болна, а политичке елите да буде још болнија.

Будућност за привреду и економију РС и кључна ствар су инвестиције. Творза, претходно, за оне који су годинама уништавали привредне субјекте.
И наравно сопствени бизнис у виду предузетничких радњи + промјена свијести код људи. Наравно све то мора пратити потпуна реорганизација образовног система и ако ништа, онда бар смањење корупције.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 19:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Da bi to sve išlo trebaš imati državu, za početak pa onda sve ostalo....niko neće da investira u šerif grofovije u kojoj je svaki šeher ćehaja u selendri od 5k duša božanska vlast na zemlji kao u feudalna vremena.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ја бих рекао из угла појединца, требаш имати идеју и дозу ризика у глави. Све остало је мање важно.
Држим се да је кључ у предузетнишву. Не кажем да ће се појединац обогатити, али за пристојан живот, живот без шефа, свакако.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 20:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Drinin,da bi o sexu pričao moraš prvo j..a.i
Nije gledati isto što i raditi.
Nego sutra fino,ako nemaš početni kapital ,pravac banka i digni dovoljno za privatni biznis.Nakon par mjeseci javi nam kakvi su utisci..dotle nemoj nas više daviti "preduzetništvom,idejama i poslovnim rizicima".

Poslednji put menjao Čiča iz Rogače dana 22 Jan 2016, 20:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
:D
Jel se vas dva igrate gluvih telefona i ovdje zabaljate forum?
Jedan u brdom drugi dolom...ima te li bar dodirnu tacku gdje se razilazite? :roll: :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Па добро обојица смо противници глобалистичко-империјалистичког капитализма. То је довољно.

Непокорени се не слаже са мном када кажем да је српски народ лијен и пасиван, али и да је мало предузетништво важан сегмент у економском развоју.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
Drinin,da bi o sexu pričao moraš prvo j..a.i
Nije gledati isto što i raditi.
Nego sutra fino,ako nemaš početni kapital ,pravac banka i digni dovoljno za privatni biznis.Nakon par mjeseci javi nam kakvi su utisci..dotle nemoj nas više daviti "preduzetništvom,idejama i poslovnim rizicima".

:lol:
Cica nisi u pravu. Papa cesto prica o kontracepciji, uzdrzavanju od grijeha i to.... a neb smio on o tome. :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

дринин вук je napisao:
Па добро обојица смо противници глобалистичко-империјалистичког капитализма. То је довољно.

Непокорени се не слаже са мном када кажем да је српски народ лијен и пасиван, али и да је мало предузетништво важан сегмент у економском развоју.

Srbi nisu ni lijenji ni pasivniji od drugih naroda. Po cijelom svijetu rade ko singerice i primjer su radnika.

Mene nije moj otac ucio da volim radit, ni djed me nije ucio to. Znam jako malo ljudi koji "vole" radit. Ucili su me da postujem i cijenim rad to da ali da volim radit ne. Volim nesto drugo ali to je druga tema. :D
Tu je nepokoreni u pravu, nabode i on ponesto... :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 20:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
:lol:
Cica nisi u pravu. Papa cesto prica o kontracepciji, uzdrzavanju od grijeha i to.... a neb smio on o tome. :wink:

Kako nebi smio,ako bi iko smio ..........to bi bio on :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 21:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sta je ovo? Da li je ovo fajt nepokorenog i drininog :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Апсолутно не.

Самозапошљавање не би требало бити табу.
Опет кажем, често сам у контакту са младим људима (нисам никакав политички омладинац, да се разумијемо) којим и сам припадам. Њихова размишљања и стање свијести су нажалост далеко од Републике Српске. Далеко од икакве приче о отварању предузетничких радњи. Има примјера додуше пар, другар је отворио бутик. Исти дан је практично регистровао радњу, локална управа изашла у сусрет што се тиче папирологије. На њему је било да отвори врата на која ће улазити стотине женских тијела.

Кажем креативности не фали, пасивност је једноставно проблем и стање свијести. Ево брале ме је малоприје прозвао око тих појмова. Ок живимо у олигархији гдје се примјењује формална демократија, али то не смије бити оправдање за сопствену пасивност, неодлучност и на крају крајева негативност као посљедицу вишегодишњег стагнирања.

Иначе, цитирао бих госн Влајкија " Истина је цјелина ". Конкретно, корупција, мито, дефицит, сиромаштво - ок, присутно. Отежавајућа околност, али то је дио коцке. Онај други дио, неопходно је наћи како би се остварио циљ - ваљда свакога - егзистенција.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Otvaranje butika je kreativno u pi*ku materinu. Svaki dan se otvaraju butici i propadaju. Šta će ti butik kad butika imaš na sve strane, a ljudi nemaju para da svaki dan kupuju po buticima. A dobro ti je Spijo rekao, aj po kapital pa javi utiske. Lako je tuđim koprive mlatiti...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Нисам рекао да је креативно отворити бутик.
Навео сам као примјер, који не захтјева бруку новца на почетку каријере. Још боље ко има властите земље купити пластеник од 300 квадрата. Зарада сигурна.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 21:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

дринин вук je napisao:
. Још боље ко има властите земље купити пластеник од 300 квадрата. Зарада сигурна.

To je bilo kreativno kad sam ja počinjao,negdje 96-7........a i tad nisu za mene govorili da sam kreativan već "vidi onog pedera,pravi se najpametniji". :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 21:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Butik, razni ugostiteljski objekti i slično je kocka, ali ako radiš nešto konkretno postoje realne šanse za uspjeh. Par prijatelja i rođaka su se upustili u to i sad su svoje gazde.

Jedan ima tv servis, drugi vulkanizerski radnju i autopraonicu, treći remontuje elektromotore i nemaju vremena za odmor jer su zatrpani poslom. Svi su počeli radeći kod drugog za siću, potom kod kuće u garaži nešto odrade sa strane i sad razvijaju posao kako treba.
Početna sredstva jesu problem, ali nije ni realno da odma kreneš na veliko ako si godinama na dnu. Polako stepenik po stepenik i može se solidno zaraditi.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

дринин вук je napisao:
Навео сам као примјер, који не захтјева бруку новца на почетку каријере. Још боље ко има властите земље купити пластеник од 300 квадрата. Зарада сигурна.

Gledaj drinin, najbolje ti je biti moler, keramičar, stolar. Veličina početnih ulaganja idu tim redom. Mani se butika i preprodaje magle. A što se tiče plastenika, divno je maštati ali jesi ikad pokušao poljoprivrednu proizvodnju?

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
дринин вук je napisao:
. Још боље ко има властите земље купити пластеник од 300 квадрата. Зарада сигурна.

To je bilo kreativno kad sam ja počinjao,negdje 96-7........a i tad nisu za mene govorili da sam kreativan već "vidi onog pedera,pravi se najpametniji". :D

И? Јеси ли задовољан, остао у том послу, проширио? Или су њихове исхитрене предрасуде имале ефекта? Вјерујем да на тебе тешко утичу предрасуде и да си одрастао човјек. Могуће да си одустао из неких других разлога.

Као што рекох, видим пар њих на теми ми говори у фазону " не паметуј, што се ти не прихватиш тога и тога, не позајмиш то и то.... " Немам потребу заиста, радим посао који волим, имам солидну плату, редовну. Коректне колеге. Али то не значи да ћу радити овај посао читав живот, да сам се осигурао.... Никад се не зна.

За све је најбитнија идеја и пут до реализације. Иновативно, ново. Ту је кључ. Понудити потрошачу нешто што нема у твојој средини или нешто боље од онога у понуди. Уствари, квалитет услуге је кључан.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kapiram da već postoji patent na toplu vodu...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
дринин вук je napisao:

Gledaj drinin, najbolje ti je biti moler, keramičar, stolar. Veličina početnih ulaganja idu tim redom. Mani se butika i preprodaje magle. A što se tiče plastenika, divno je maštati ali jesi ikad pokušao poljoprivrednu proizvodnju?

Продавач кокица и кестена. Итекако уносно.
Или рецимо, чувар паса у већим срединама.

Што се молераја тиче, да, али у иностранству. На домаћем тржишту нажалост нелојална конкуренција и мука те одвраћа од бављења овим послом.
Керамичари су друга прича, далеко цијењенији на страни. Столар. Да. Поштовање. Знам многе који су кренули од обичне столице, а данас опремају београдске хотеле.

Пољопривредну нисам. Разлог једноставан - једноставно живим у граду, згради. Имам имање, али нажалост налази се у ружнијем ентитету, а доле ми се нешто не сади. Иако, признајем, прије запослења сам размишљао продати, купити овамо 2-3 дулума и засадити корнишоне. Чак и јагоде. Мислим да би се фино снашао, за почетак кооперанат. Касније, нешто озбиљније. Рад је створио човјека, разочарани би рекли, нерад господина.

И да неко ово не схвати као блебетање, заиста сам обишао бројна пољопривредна домаћинства и увјерио се да се све радом и трудом може постићи. Многи су почели са једном кравом, козом, овцом, а данас имају стада. Раде, имају. Не зависе од туђег сажаљења.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 22:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

дринин вук je napisao:

И? Јеси ли задовољан, остао у том послу, проширио? Или су њихове исхитрене предрасуде имале ефекта? Вјерујем да на тебе тешко утичу предрасуде и да си одрастао човјек. Могуће да си одустао из неких других разлога.

Zadovoljan čime??Posao kao svaki drugi,mnogo šta zavisi od tebe a mnogo šta od oslonca koji imaš.Ako zafali jedno od ova dva padaš kao kruška.Danas svaka baba ima plastenike i svakoj babi je ispod časti da prizna kako posluje na rubu egzistencije jer se uveliko promjenio odnos tražnje i ponude.
Da ne dužim......nisam odustao niti proširio,samo sam,za razliku od mnogih napravio drugačiju kampanju i zasad odlično fercera. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 152 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]