banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 21:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 82  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jan 2016, 19:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Боље и да их нема, него да буду измишљени, тј. реализован план Бошњака, гдје није битно колико стварно људи живи, већ једино битно 50%+.

Попис је фарса, као и све у протекторату.

БиХ нема више од 3,3 милиона становника.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2016, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Већ сам неколико пута писао на ову тему, давно давно.
Није проблем број, већ проценат Муслимана!!!!!
Да је попис рађен по правилима и прописима, резултати би били веома проблематични за неке.
И на крају крајева не видим уопште чему све то, има ЦИПС, коме је стало до нације и вјере нек тамо попуњава шта и како хоће, нико му не може суфлирати шта да каже и напише. Овако је све фарса.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2016, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Попис у нормалним земљама служи за свашта нешто а понајмање за пребројавање по националној осноци. Али БиХ није нормална земља, у ствари тешко да је упште земља, тако да...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2016, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
sto vise rastezu sa rezultatima sve ce biti manje vjerodostojan, ljudi umiru i iseljavaju se

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2016, 11:46 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
sinip je napisao:
Попис у нормалним земљама служи за свашта нешто а понајмање за пребројавање по националној осноци. Али БиХ није нормална земља, у ствари тешко да је упште земља, тако да...

Ne treba zaboraviti da se na osnovu broja stanovnika vrsi raspodjela para prikupljenih na osnovu indirektnih poreza ,znaci pare od carina i pdva koje prikupi zajednicka institucija uprava za indirektno oprezivanje se djele entitetima na osnovu broja stanovnika ...

Ja licno mislim da smo mi ovde definitivno pukli i da ovde vise nema buducnosti.Natalitet je katastrofalan,odseljavanja su ogromna a niko nista ne radi da se nataliet poveca i da stvari u drustvu poboljasaju kako bi se zasutvilo masovno iseljavanje.Definitivan THE END.

Gledam ovih dana RTRS ,vise puta su zadnjih dana promovirali nekakav portal za trazenje posla u Njemackoj i kako se od 31 decembra 2015 moze ici u Njemacku ako se nadje poslodavac itd mislim sta reci drzavna tv promovira isaljevanje samodestrukcija

Cak neke agencije na zajednickom nivou prave propagandne letke kojim pozivaju na iseljavanje
http://www.arz.gov.ba/Dokumenti/BS_Zivo ... mackoj.pdf

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2016, 12:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Чекај сад док пође фрка у Ње'ачкој, ето нама Шваба избјеглица. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2016, 14:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

prihod od pdv se ne isplacuje prema broju stanovnika, vec prema krajnjoj potrosnji

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 11:46 
Majstor
Majstor

filozof sa vrbasa je napisao:
prihod od pdv se ne isplacuje prema broju stanovnika, vec prema krajnjoj potrosnji

nije govno vec se neko posro :D
javana potrosnja se odredjuje na osnovu broja stanovnika

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Могу конкретно говорити о својој локалној заједници. Сјећам се да сам указивао појединим српским представницима да ће у Зворнику бити муљаже и да се мора учинити све како би се спријечио пописни инжењеринг. Наишао сам на одговоре како то није могуће или барем не у хаос мјери. Увјераван да у Зворнику не живи више од 13 хиљада повратника, а да је још једно 45 хиљада Срба. Како то обично бива, моја предлагања (као обичног грађанина) су наишла на отпор у смислу да је у питању неки вид параноје мош мислит.

И наравно, како то обично бива, десило се управо оно на што сам упозоравао оне за које сам сматрао да могу спријечити манипулацију. У Зворнику пописано 64 000 људи.
Низ неправилности. Низ неправилности о којима се ћути. Низ неправилности које би се могле сматрати казненим дјелом.

Иако још увијек нема конкретних података о процентима, поједини бошњачки портали, али и политички представници говоре да је Бошњака пописано 22 хиљаде. Дакле скоро 9 хиљада више од оног броја за који се претпоставља да их живи на подручју сад већ Града.

Нарочито је интересантно то да та манипулација није била могућа једино у градској зони (па и логично, највећи дио пописивача је био српске националности). По селима, приградским зонама је био масовни пописни инжењеринг.
Што је још тужније хоџе су давале одговоре умјесто појединих грађана, куће са по 20-ак људи у којима се затиче једно које је дошло неколико дана уочи пописа, су само један од примјера.
Треба споменути да је у једном градском насељу - Гробницама, свјесно заобиђен један дио Срба, јер нису пописане 2 стамбене зграде (пописивач је био Бошњак).

Има ту још низ неправилности, али једноставно није за форума. Људи су имали кампање, али не знам што ће им оне донијети.
Јер Зворник као што рекох, уопште није тежак за предвидјети проценте. То се види уосталом по школској дјеци, броју новорођенчади, средњошколаца, па на крају крајева и по миграцијама. Али и морталитету.

Тако да је немогуће да у Зворнику живи 64 хиљаде људи. Као што је немогуће да Бошњака има више од 14 хиљада.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 12:13 
Majstor
Majstor

Imas primjer Kozarca kod Prijedora u kom zivi vise stanovnika po ovom popisu nego 1991 ali kad prodjes kroz mjesto vidis da su u 80% kuca spustene roletne i da u njima niko ne zivi osim ljeti za vrijeme godisnjih odmora kad dolaze vlasnici da provedu odmor iz skandinavije,njemacke itd

Drinin tvoja procjena da BIH ima 3,3 miliona stanovnika je previse optimisticna

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Што се процјене тиче, могуће. Само знам да је бројка од скоро 3,8 сајенс фикшн.

Више од 3,3 милиона са јасном стријелицом великих падова на доле је чињеница.

Уосталом и од тог укупног броја новорођенчади, један дио се уопште не роди у породилиштима у БиХ. (основ пребивалишта, па због тога улазе у живорођене)

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 12:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

znate koliko sam ja nepravilnosti vidio u nevesinju, x sela zivi 10 staraca, a po popisu od 100-200 ljudi zivi, tako drinin nemoj da se brines, mozemo mi srbi biti stoka gora od bosnjaka, samo ako se malo potrudimo

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Рецимо и мене су пописали иако технички нисам испуњавао услове за попис, везано за годину дана боравка прије пописа. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 13:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

to je bio jedan od uslova, drugi je bio da si dosao u sadasnje mjesto boravka sa namjerom da u zivis i bio je treci ali ga se ne sjecam

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Ја свој случај онда не смијем ни да спомињем, ко зна ко све ово чита :D :D .
Углавном пописано нас је сасо манге који нисмо ту, чак је и нација некима мијењана.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 14:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

to je bio jedan od uslova, drugi je bio da si dosao u sadasnje mjesto boravka sa namjerom da u zivis i bio je treci ali ga se ne sjecam

У принципу не испуњавам ни један. :) Мада, нигдје друго нисам пописан, тако да "нисам дупли".

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

pa dobro, mogao si biti popisan i kao privremeno prisutno lice, s tim sto ti ne bi usao u ukupan broj stanovnika bih

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

znate koliko sam ja nepravilnosti vidio u nevesinju, x sela zivi 10 staraca, a po popisu od 100-200 ljudi zivi, tako drinin nemoj da se brines, mozemo mi srbi biti stoka gora od bosnjaka, samo ako se malo potrudimo

Морам бринути. Јер никоме није стало да се утврди стално присутно становништво, једино релевантно. Водим се оном чист рачун дуга љубав.

Не можемо вала бити већа стока од њих, да га ..... А да има стоке међу нама, има.

Они су имали план, кампању, циљ. Ми ниједно. Ок ако си радио у Невесињу па упратио неправилности (мсм није океј, требао си пријавити), али генерално наше (не што су наше) су далеко мање, него њихове. Као што рекох, на основу њихових тврдњи и у поређењу са стварним бројем присутног бошњачког становништва, само су у Зворнику успјели направити 9 хиљада више. Они који су заговорни нек је мог више, би рекли, ко је крив Србима (некадашњим Зворничанима) из Лознице, Малог Зворника што нису жељели учествовати у лакрдији и допринијети да буде у Зворнику пописано 80 хиљада...

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2016, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

pa dobro, mogao si biti popisan i kao privremeno prisutno lice, s tim sto ti ne bi usao u ukupan broj stanovnika bih

Искрено се надам да на идућем попису нећу ни ући. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2016, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Чичковић: Резултати пописа могући до 1. јула, ако се поштује закон

Директор Републичког завода за статистику Републике Српске Радмила Чичковић изјавила је да се коначни резултати пописа становништва у БиХ могу објавити до 1. јула, уколико се буде радило у складу са законом и методологијом.

Чичковићева је рекла новинарима у Бањалуци да је став Републичког завода за статистику апсолутно јасан о питању одређивања резидента и у складу је са законом и методологијом, те да се мора поштовати дефиниција мјеста становника, а да све што није у складу са законским прописима треба бити одбачено.
Она је најавила и скори састанак Централног пописног бироа, тијела које разматра јединствени програм обраде, и који треба да одреди начин како ће се утврдити резидентно и нерезидентно становништво.
Чичковићева очекује да ће БиХ посјетити Међународне посматрачке операције са којима ће се разговарати о свим спорним питањима, као што је неусаглашеност о одређивању резидентног и нерезидентног становништва.
Законски рок за објављивање коначних резултата пописа становништва је 1. јули ове године.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=184946

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 82  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]