Srbija ima trenutno najdominatniju ekipu u istoriji modernog vaterpola, koliko je Novak dominantan u tenisu trenutno, toliko je Srbija u vaterpolu.
Pored nasih vrhunskih vaterpolista ima i drugi splet stvari:
Ovo je ujedno i borba za Rio, jer pored Srbije, Hrvatske i Grcke svi ostali mogu sada vizu za Rio obezbjediti
Hrvatima fali jako bitni igraci, iako ni sa njima ne bi mogli pobjediti: Dobud najbolji centar na svijetu, Obradovic i Muslim, kao i Miho Boskovic, znaci uz Jokovic i Sukna prva sedmorka, Paskvalin nije zadovoljio, Buljubasic itd. Za Hrvate bi bilo dobro da sada dotaknu dno, jer bi onda na olimpijadi bili pravi, a mislim da bi i Hinica za Olimpijadu reaktivirali, sto je onda skroz druga prica.
Kod Madjara su klanovi u reprezentaciji, nezadovoljni selektorom itd.
Crnogorci su najopasniji, cini se da su konacno prebrodili "ratne" relacije Herceg Novi - Kotor, da su klanovi u reprezentacije proslost, a da Gojkovic ima potreban autoritet. Mislim da su jedina reprezantica koja bi mogla ozbiljnije ugroziti Srbiju na ovome Evropskom.
Talijani standardno, ako proradi Tempesti uz sudije, mogu daleko.
Sada da jos jednu stvar napisem, odvratno je gledati i prisustvovati svecanome dogadjaju, gdje Srbi zvizde svoga predsjednika, premijera pa i Vanji kada je pokusao da stane na loptu. Nije stvar Toma ili Vucic, da li ga neko voli ili ne, vec postovanje institucija koje se zovu premijer i predsjednik jedne drzave.
Isti ti koji zvizde najvise, su najglasnije "Srbende", i donose vise stete nego bilo kakve pameti. Zvizdanje himnama takodje odvratno, pokazuje koliko ljudi nemaju dostojanstva i postovanja. D ali ce neko nekada tom primitvnom narodu objasniti da nije faca kada zvizde i pljuju po svome i tudjem dostojanastvu, vec upravo obrnuto, covjek postajes postivanjem drugih ljudi.
Tamo na temi Dan Republike sam htio o ovome pisati ali odustao sam.
Nisi faca da vicis noz zica srebrenica, vec upravo obrnuto, da naucis voliti svoje, a postivati tudje, ma koliko tudje ti se ne svidjalo ili ne volio.
Banjalucani najglasniji u Areni bili