banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 09:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Mar 2005, 22:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Nakon,cini mi se pola godine prikazivanja trailera za ovaj film prije projekcija svih filmova koji su se prikazivali,jedva sam cekao da dodje ovaj film da vise ne slusam recenice iz najave:sreca da je vec bio mrtav,ja sam daltonista...(covjeku nakon 20 puta dosadi).
Prva polovina filma je odlicna,sa tako lijepim razvojem radnji da pomislite da je sniman u najboljem kinetografskom periodu Srbije.Crni humor plus gluma Srdjana Todorovica je ono sto cine ovaj film takvim kakvim jeste.Kazem gluma Srdjana jer je napokon neko odglumio Bosanca a da vam se ne dize kosa na glavi od bosanskog naglaska kako ga Srbijanci naprave.
2 stvari mi se nisu svidjele.Odabir glavne glumice koija ima sjajn tekst ali losa gluma.Steta sto nisu bile Branka Katic ili Vesna Trivalic.
Druga stvar je sfusaren kraj.Od svih opcija,izabrali su najgluplju.
I pored toga preporucujem da pogledate film,koji vraca vjeru u dobre scenarije i dobre filmove.Nazalost,ovakav film je ostao u sjenci "Andjela" iako je trebalo biti obrnuto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 03:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Meni je najbolje kad naidju na Bogdana Diklica i njihov razgovor mi je ubjedljivo najjachi u filmu... Valjala sam se od smijeha...
"Nije njemachki, ruski je..."
"E onda, dobro..." :lol: :lol: :lol:
Ma, chitava scena s njim je great! :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2005, 16:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
taksi je napisao:
Nakon,cini mi se pola godine prikazivanja trailera za ovaj film prije projekcija svih filmova koji su se prikazivali,jedva sam cekao da dodje ovaj film da vise ne slusam recenice iz najave:sreca da je vec bio mrtav,ja sam daltonista...(covjeku nakon 20 puta dosadi).
Prva polovina filma je odlicna,sa tako lijepim razvojem radnji da pomislite da je sniman u najboljem kinetografskom periodu Srbije.Crni humor plus gluma Srdjana Todorovica je ono sto cine ovaj film takvim kakvim jeste.Kazem gluma Srdjana jer je napokon neko odglumio Bosanca a da vam se ne dize kosa na glavi od bosanskog naglaska kako ga Srbijanci naprave.
2 stvari mi se nisu svidjele.Odabir glavne glumice koija ima sjajn tekst ali losa gluma.Steta sto nisu bile Branka Katic ili Vesna Trivalic.
Druga stvar je sfusaren kraj.Od svih opcija,izabrali su najgluplju.
I pored toga preporucujem da pogledate film,koji vraca vjeru u dobre scenarije i dobre filmove.Nazalost,ovakav film je ostao u sjenci "Andjela" iako je trebalo biti obrnuto.

Napokon dobar opis u zadnjih nekoliko sedmica...
Nisam jos pogledao, ali hocu, pa cu dati utiske.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 16:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
kako mozes reci da je dobar opis ako nisi pogledao film?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 22:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Meni su 2 fazona dobra."Ti si daltonista?Super.Crno bijeli svet,crno bijeli svet...." i najbolji "Ti si daltonista pa ti Bosna izgleda k'o Diznilend".
Flash,hvala na pohvali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2005, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ma joj, sve sami kraljevi u filmu... I Srdjan Todorovic i Bogdan Diklic... Bash je super film, ja sam se tako opustila, pustish mozak na pashu i uzivash... :toothy2: :glasses1:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2005, 21:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Madam Lash je napisao:
kako mozes reci da je dobar opis ako nisi pogledao film?

Skontaj sama...
Pa kazem to, jer je covjek fino opisao film, da mozes nesto i skontati radnu filma i sl, a ne kao mnogi (pa i ja...) sto kazu "...Super film! ...Ma onako, nije nesto! ...Joj nikad gluplji film ne pogledah!...". Znas sada?! :roll: :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2005, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
meni se i nije toliko svidio film. riba lose glumi skroz. srdjan je dobro odradio svoj dio posla ali ona mi je ocajna...

a najzesca scena je onaj live snimak vojnika kad kaze :"Kolk'o se ja kontam u ovo, oni hoce da se odvoje a mi im nedamo!"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2005, 16:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Sjecam se tog snimka to je iz Slovenije,odlicno je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2005, 15:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Taj momak je poginuo sledeći dan.Mislim da je iz BL.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2005, 21:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2004, 11:10
Film je odlican ali mislim da su ga vremenski malo mogli skratiti.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2005, 19:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2005, 10:49
Gledao sam razna ostvarenja gdje se Bosanac nastoji predstaviti kao zadnji kreten ali ovo je vrh.Nista mi nema gore nego kad nadju poluprofesionalne glumce koji nastoje docarati autenticni bosanski akcent.
Sto ono narod kaze:"Ne ide nazor nista!"
Nivo komedije poput filma "NOZ"!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2005, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
I ovo je kritika autenticnog bosanca (da li bih trebao reci Muslimana,ili cak stovise Bosnjaka 8) :) )
Bijeda i zalost :cry: i :cry:
Stavljati "Noz" i ovaj filmic u isti kos, zaista nema smisla! Prvo, zbog toga, jer su to dva zanrovski i dijametralno potpuno razlicita filma, i drugo, gledajuci ukupni umjetnicki dojam koji ova dva filma ostavljaju, slobodno mogu reci da su sasvim nespojivi...
I ne znam otkud nekom pravo, olako za nekog da daje kvalifikacije, navodeci
kako je "poluprofesionalan" glumac!
Ali, ovo gore, svakako, vise govori o tebi, tvojoj kulturi i tvojoj netrpeljivosti prema necemu sto je, 'ajd' da kazem slobodno, "srpski proizvod" i samim tim je za bacanje, zar ne?!
Ali slazem se sa tobom da je izbor Srdjana za tu ulogu veliki promasaj, kao i citav film, ako cemo bas drvlje i kamenje... :) Na tom mjestu prije vidim Pejakovica (detektiv "Kokli Klo"-jesam li ovo dobro rekao??), rodjenog Banjalucana!i Ipak, citav film biti sam sa jednom curom u kamionu ne bi bas kod njega lako ferceralo...
Nikola i zene.... heh 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2005, 23:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
E ako je Srdjan Todorovic los, pardon-ispravka, dakle ako je on poluprofesionalan glumac e onda :-? ...mislim :roll: ...nemam rijeci.
Razlog za opsti (los) utisak ne treba traziti u njegovoj glumi vec u losoj prici, realizaciji itd.
Dakle Srdjan zakon!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2005, 23:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
de, de... :) Slazem se svakako da je Srdjan jedan od (naj)boljih glumaca EX-YU (a mozemo i sire :D), ali nije se bas snasao u ulozi bosanca... I mislim da bi neko "iz prve ruke" bolje skinuo taj nas smek! Znaci, pravi bosanac!
Evo ja sam na prvu pomisao rekao Pejakovic (povezao sam ga odmah sa hladnjacom, hehe)... Ali!!!
Mislim i naravno da bi to sve drugacije ispalo da je na tu pricu svoj potpis stavio Kovacevic, ali ne bi bila losa i poneka Kustina sugestija... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2005, 23:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Avg 2005, 21:50
pa jest lose je skinuo bosanca to bi pejakovic sigurno bolje uradio al nema sumlje da je srdjan najbolji glumac kad se samo sjetim filma MRTAV LADAN

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 09:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sinoć sam baš pogledao ovaj film, nije mi toliko zapalo za oko predstavljanje Bosanca kretenom mada sad kad pročitam šta pišete jeste tako, možda mi nije zapalo za oko jer ima takvih :)

Ono što je meni zapalo za oko je što je film loš, priča je loša, ne vidim svrhu, sve je nakako prazno, čak nema ni humora koji je svojstven svim našim filmovima makar ne bile uvijek u pitanju komedije, onda ne vidim nikakavu svrhu nekim scenama, ne vidim njihovu povezanost sa prošlom i budućom radnjom u filmu već djeluje da su samo onako ubačene, npr. sa ona dva njemca na punktu koji jedu lubenicu, nešto pričaju na švapskom, bosanac nešto kao hvali njihov mercedes, oni ga puste i on ode, glupost, ni po čemu se ne razlikuje od prethodna dva punkta. Možda ima fazon u onome što su pričali ali to nisam razumio, kao ni većina ljudi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 09:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ta dva njemca raspravljaju o sledecem: jedan hoce da ga ubije jer mu se ne svidja a drugi kaze da nije u stanju ubiti covjeka koji vozi crveni mercedes jer mu je otac to vozio... bezze, slazem se da je glupo sto nema prevoda na toj sceni.

a to za bosance kretene... meni se svidjelo kako je predstavljen. jer nema sumnje da je bosna puna onakvih likova, i da se redovno ismijavaju u filmovima. razlika je u tome sto ovo nije bilo ismijavanje, lik je napravljen ekstra simpaticnim.

inace, ukupan utisak o filmu mi nije nesto, najvise zbog glavne glumice koja je katastrofalna (gdje je samo nadjoshe?!). i pretposlednja scena kad on kao gine/ne gine je uzasno spora i besmislena

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Madam Lash je napisao:
i pretposlednja scena kad on kao gine/ne gine je uzasno spora i besmislena

I zašto bi tenk onako 'ladno gađao kamion?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 10:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Madam Lash je napisao:
i pretposlednja scena kad on kao gine/ne gine je uzasno spora i besmislena

I za¹to bi tenk onako 'ladno gaðao kamion?!

mozda je bio ljubomoran na njegovu krasnu crvenu boju :wink:

ne ozbiljno, sad nesto razmisljam o tom filmu: pa sta i ako je ratko (jel se tako zove, davno sam gledala) zatucan, ruralan, neobrazovan... nema tu ismijavanja, vec bas suprotno, poruka je jasna - nema smisla omalovazavati ljude samo zato sto su drugaciji i sto ne cijene iste stvari kao ''moderan covjek''. ratko je dobra dusha a samo to je bitno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]