ozna je napisao:
дринин вук je napisao:
Знамо и без њиховог сајта и блога шта мисле о нама.
Али Дан Републике не славимо због њих, ината према истима или њиховог радикализма. Већ ради себе и своје отаџбине.
Budimo realni vecini ljudi se gadi u sta se pretvorila nasa otadzbina.Nismo se mi za ovo borili..Mislim mogu ovo da slave ovi novopeceni kapitalisti i razni uhljebi sto kazu dobitnici tranzicije ali velika vecina naroda je razocarana.
Bicu iskren moj motiv je bas prkos jer znam sa kakvom se mrznjom suocavamo.U Mordoru vojska orka jedva ceka da ovom narodu vidi ledja na traktorskim prikolicama koje se u kolonama krecu ka srbiji..da zavrse posao koji su zapoceli 1941 i 1995 da nas ponovo bacaju u jame i posalju u izbjeglistvo preko Drine...bez RS nema ni Srba na ovim prostorima.
Znaci jedina vrednost RS je sloboda i sto smo svoji na svom.Slavimo slobodu u prkos dusmanima.
Ja bi ovo ovako komentariso.
Velika vecina naroda nije razocarana sto postoji RS.
Rat koji se vodio nije bio rat za punu zaposlenost, socijalni standard, dobre penzije i plate. Sa tom platformom se nije krenulo u stvaranje RS i u rat. Tad se o tome nije mislilo.
Prilike su bile drugacije i ciljevi.
Borio si se da prezivis, opstanes i da te ne protjeraju sa ognjista, borio si se da se suprostavis onom koji te je napadao i htio da unisti, satre tebe i tvoje.
Ta ideja i ta istina , to se nije pretvorilo u nesto drugo uvijek je ostala ista. Taj cilj narod RS je iznio posteno i casno i sa velikim zrtvama do kraja rata.
Kako se zivi sad i sta se desava o tome se moze pricat i diskutovat da bude bolje, drugacije i pravednije kao u svakom drustvu danas. Ali to je druga tema.
Za to se nisi borio tad 92-95 ali ne znaci da se ne trebas borit sad i stalno dok god postoji potreba.
Ovo sto si spomenuo Slobodu to stoji i cijenim. Da se to voli ne treba prkos, inat ili sila ni ove godine ni bilo koje iduce. To je vrijednost koja stoji iznad svih emocija, podjela , skupo je placena sa najvecom cijenom koju je ovaj narod mogo dat. Tome se uvijek treba poklonit.
Pozdrav.