banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 21:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 901 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 46  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jan 2016, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Још 4 дана.

Slika

Slika

Spoiler:
Источно Сарајево
Slika

Лакташи

Slika

Рибник

Slika

Бањалука

Slika

Оштра Лука

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2016, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Danas okitise stubove rasvjete u Kralja Petra I.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2016, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Okicena i Aleja, koliko sam skontao zastavice postavljene od pozorista pa do konzuma dole

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2016, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Ja nisam govorila o idenju u crkvu za slave, već nedjeljom na liturgije osamdesetih godina. Mene je prabaka vodila tada u crkvu i bilo je više u Hramu Svete Trojice ljudi tada, nego što je to slučaj sada. Kako znam? Tako što odem sada, a išla i tada. Na Vrbice je takođe bilo puno djece. Moji su slavili Svetog Pantelejmona, i taj dan bi se osveštalo koljivo i slavski kolač u crkvi, ručak bi bio bogatiji, i porodica bi bila na okupu. Za Božić je dolazila kuma iz Sarajeva sa kolačima, dalje su za sedam dana svi bakini i djedovi prijatelji bili u našoj kući i slavili reprizu NG, pekla se velika ćurka. Jaja su se šarala uzduž i poprijeko za Vaskrs, ja se svega toga sjećam. Isto tako, moji su posjećivali prijatelje za Bajram, i radi nekih baklava mi ide i sad voda na usta. Njam.
Što se tiče opaske (ne znam ko je napisao) da su samo bake sa sela držale do toga, evo kod mene to nije slučaj. Prabaka nije živjela na selu, kao ni baka. Šta ja mogu. Živjeli smo svi kod Doma JNA. Prabaka u svojoj kući, mi u svojoj, 5-6 kuća više.
Sve što sam pisala, pisala sam iz svog iskustva i svojih sjećanja. Nemam potrebu ni da se radi toga busam, niti ponizim. Bilo je kako je bilo.
Istina je ovo što Krol kaže, ja sam tada bila ipak dijete, pa političke i ostale prilike ipak nisam havizala kao što bi možda mogao on i tu nemam šta da kažem.
Što se tiče Zokine opaske o četnicima, ja taj pokret spomenula jednom riječju nisam, i bezveze mi je što je to povezano u istom postu u kojem se citirao moj post. Moji baka i djed nisu imali godina ni za partizane ni za četnike, niti su mogli biti, niti su bili u bilo kakvoj vojnoj formaciji, obzirom na rodne listove. Prosto djete sa par godina nije moglo biti čak ni Boško Buha. Možda Zoka nije htio to eksplicitno da kaže za moje, ali imam potrebu da se ogradim od te priče, istine radi.
Hvala svima koji su se sjetili Malog Božića, tako su i moji zvali taj dan, iako se to u mojoj kući među prijateljima zvala repriza ng, vjerovatno iz praktičnih razloga. Tog dana se praznuje Sveti Vasilije i nije baš sasvim istinito da ovaj datum nema nikakvog vjerskog značaja. I ja sam u ratu prvi put čula za Pravoslavnu Novu godinu, pa se izvinjavam što sam Mali Božić nazvala imenom koje sam čula tek par godina kasnije.

Bilborde organski ne mogu da podnesem, kičasto mi djeluju. Nisam esteta, pa možda i imaju neku estetsku vrijednost, ali ja eto nemam ukusa i ne bih nikad odobrila velike iznose iz zajedničkih kasa da idu za bilborde. Za moj pojam, to su bačene pare za nešto mnogo ružno. Meni su efektivnije male zastavice na uličnim rasvjetama, duž aleja.

Taj osjećaj pripadnosti i patriotizma ne gradi se samo u kući, nego najviše u školama. To se u današnjim školama ne radi, čak se sputava. Ja sam u prvom razredu crtala i grb BIH i SFRJ i zastavice, i učila razne pionirske pjesmice i slavila državu, i tako to.
Kako da i jedan prvačić danas sa ponosom recimo izgovara ime predsjednika Republike Srpske, kad za njega u školi nije mogao čuti. Mogao je čuti u kući i to uglavnom u negativnom kontekstu.
Znači da nešto negdje škripi jbg, i da nam ili ne valja taj predsjednik, ili da nam je teško kao društvu odvojiti ovo o čemu Drinin priča - osjećaj za Dan Republike i političke prilike u istoj.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2016, 23:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Crtale su se zastave i grbovi SFRJ pa smo se prve prilike poklali. Bilo je i para, pa opet buknu nacionalizam. Jest da ta cinjenica kontrira onom Rambovom povezivanju siromastva i nacionalizma ali jbg... Neka vjeruje ko u sta hoce :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 07:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Drinin,ima li ijedna sirotinjska kuća da se okitila zastavom........mala,neomalterena,šupljih prozora?

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 09:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nepokoreni je napisao:
Realno, nemamo zašto da ga slavimo. Izgubili smo nadležnosti, grb, himnu, vojsku, dostojanstvo....ko hoće neka slavi ja protiv Sv. arhiđakona i prvomučenika Stefana nemam ništa. I on je primjer stradanja....

izgubili smo rat, a onda i sve nabrojano
od republike je ostao samo naziv, pa samim tim nema nikakvog smisla slaviti nesto sto vise ne postoji, sto ce reci da je u pitanju samo inat i nista drugo
povrh svega me nervira politicarska dvolicnost koji zagovaraju sekularnu drzavu, a u institucijama furaju krsne slave

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
BSE je napisao:
nepokoreni je napisao:
Realno, nemamo zašto da ga slavimo. Izgubili smo nadležnosti, grb, himnu, vojsku, dostojanstvo....ko hoće neka slavi ja protiv Sv. arhiđakona i prvomučenika Stefana nemam ništa. I on je primjer stradanja....

izgubili smo rat, a onda i sve nabrojano
od republike je ostao samo naziv, pa samim tim nema nikakvog smisla slaviti nesto sto vise ne postoji, sto ce reci da je u pitanju samo inat i nista drugo
povrh svega me nervira politicarska dvolicnost koji zagovaraju sekularnu drzavu, a u institucijama furaju krsne slave

:angry1: :lol: :roll:

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 14:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2012, 12:53
ako bi sipa uhapsila dodika , bil ko od vas izasao na proteste ??

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 14:22 
Kako da ne, evo trcimo sve...

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 14:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2014, 17:43
Подјеле и неслога су главна карактеристика Срба, ни на овој теми их не недостаје. Свака част. Партијска књижица преча од свега.
Никада нисам гласао и никада нећу гласати. Али ћу славити Дан Републике.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
kristijan borik je napisao:

Ако Вучић направи "Београд на води", би ли тамо купио стан?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 14:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
:lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Jel Kristijane ......da li tebi smeta Dodik kao Dodik Milorad ili Dodik kao predsjednik Republike Srpske???

Sta je u pitanju????

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 15:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53

Ja bi se napio bi se od sreće :drinking:

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 15:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2012, 12:53
ja sam sds kao i kolega shlager , ne smeta meni on ni sekunde .....pitam cisto da vidim na cemu je ovaj forum , jel vi slavite dodika ili republiku ?

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
ja sam sds kao i kolega shlager , ne smeta meni on ni sekunde .....pitam cisto da vidim na cemu je ovaj forum , jel vi slavite dodika ili republiku ?

Lazes.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Sami smo sebi najveci neprijatelji..
A sto se Dodika tice.. malo bi mi bila gajba pive..

Slavi se Republika Srpska, ali je problem sto u svemu tome najveci jezik ima Dodo, koji je kao pravi Srbin patriota za vrijeme rata svercao cigare i sta ti ja znam, a sad na sav glas poziva da se slavi Dan Republike, drz ne daj. Ali dobro, kao sto rekoh sami smo sebi najveci neprijatelji

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 15:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Brus Vejn je Betmen!

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2016, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
E vidis ja hvala bogu nisam ni sds ni snsd ni pdp.......

I molio sam da se manete politicara ovdje......nije im mjesto......

Da li bi se radovao hapsenju Dodika(Bosica,Ivanica......)..........ne bih ........zasto.....to je po meni jos jedno hapsenje srbina kojeg hapsi sipa.....

Ja to tako vidim......ali evo opet ovaj put trazim manite se politicara na ovoj temi......ako nemate nista pametno pisati o ovoj temi onda nemojte.......

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 901 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 46  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]