Citiraj:
Banjalučki muzičar i ton majstor Ninoslav Dobrijević Tiki pokrenuo je inicijativu promocije banjalučkih bendova na društvenoj mreži Facebook.
Inicijativa je za kratko vrijeme zaživjela na ovoj društvenoj mreži, a korisnici promovišu sve aktivne bendove, kao i one koji ne sviraju godinama, tako što na svoje profile postavljaju pjesme i video-spotove svojih omiljenih banjalučkih izvođača, a nakon toga izazivaju svoje prijatelje s mreže da učine isto.
Tvorac ove inicijative Ninoslav Dobrijević Tiki naglašava da je dugo razmišljao na koji način bi mogao animirati lokalne bendove da se sami izbore i založe za sebe i svoje stavove.
"Smatram da postoji neka vrsta ignorisanja lokalne scene od strane naših medija, a primijetio sam da se Facebook mreža koristi za razne gluposti i jako im dobro ide, pa sam želio da iskoristim ovu društvenu mrežu za nešto pametno. Tako mi je palo na pamet da pokrenem tu igru pa su ljudi to spontano počeli da rade, a tokom samo jednog dana je podijeljeno preko 300 pjesama lokalnih bendova na ovoj mreži", rekao je Tiki.
Ovaj muzičar i tonac naglašava da nije očekivao da će odaziv biti ovako veliki i da mu je drago što je inicijativa tako dobro prihvaćena.
"Smatram da ovo može pomoći na neki način buđenju naše scene, bitno je da ljudi na sceni shvate da nisu sami i da ostali pripadnici scene kao i oni imaju iste probleme, a budući da nekim sticajem okolnosti jedni druge ignorišu, mislim da bi se prvim koracima mogli afirmisati da na ovaj način jedni sa drugima počnu da sarađuju", rekao je Tiki.
On dodaje da se već razmatra inicijativa pokretanja slušaonice domaće muzike, pa se nada da će na taj način naša lokalna scena imati priliku da se analizira i poboljšava.
"Došli smo na to da sve što se dešava na socijalnim mrežama, kao da na neki način ne postoji, ipak uvjerili smo se da zahvaljujući ovoj igri, ta naša scena ipak postoji i vlada veliko interesovanje za nju", dodao je Tiki.
On naglašava da nisu sami mediji problem ignorisanja naših muzičara, već da i sami muzičari treba da razbiju zid straha i nepovjerenja.
Takođe dodaje da mediji imaju ogromnu ulogu u edukaciji publike, ali naglašava da taj posao ne rade dobro, s druge strane postoje i loša iskustava koje su doživjeli i sami bendovi.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ja vidio od Zirija, pa kontam on. Dobra stvar.