banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 11:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
Odlican post, Digresija!
Moram priznati da su studenti sa Stanford-a ipak prva liga, to skola sa reputacijom, tako da ne znam da li su bas tacan primjer obicnog Amerikanca, al' ako cemo iskreno ja ne vjerujem da prosjecan Amerikanac uopste postoji. Nacija je isuvise siroka i raznolika da bi se mogla efektivno opisati.
Slazem se potpuno da im je TV sranje. Ja samo gledam Comedy Central i sportske kanale, ponekad po film i to je to. Emisije ni za zivu glavu. To se prodaje onim najgorima, bez imalo mozga, koji samo slijepo prate dati im put. Takvih ljudi ima svugdje (gledaoci Pink-a na Balkanu).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 14:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
dove pa ko je sad okrenuo na politiku ?
fino kazem imaju ljudi prilike da vide sta im vodjstvo radi i i dalje se pitaju zasto ih niko ne voli
neko je stavio opasku na nasu organizovanu i uspjesnu drzavu, to je opet politicko pitanje pa se necemo upustati u to
btw koliko je to amerika kao nacija jako pametnih imala genija ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 14:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Bill Gates :D

Thomas Edison

Benjamin Franklin

eto neka se drugi sjete.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 15:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

prva dva su lopovi a treci ne znam po cemu bi bio genije ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 16:11 
Majstor
Majstor

Da, ali ne moze ni svako biti lopov... i za to je potrebna doza genijalnosti :D Franklin= elektricitet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 16:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

elektricitet ? neka me neko ispravi ali koliko ja znam elektricitet su poznavali jos stari Grci

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 16:22 
Majstor
Majstor

Inventors Benjamin Franklin

Franklin advanced the single fluid theory of electricity, originated "plus" and "minus" designations, and invented the lightning rod.

List of Inventions
Swim fins, bifocals, a glass armonica, watertight bulkheads for ships, the lightning rod, an odometer, and the wood stove (called the Franklin stove).

Frishko sa google-a :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 17:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

hajd` nek` bude usvojicemo to mada tad amerika nije jos postojala :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 17:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2005, 16:46
Nisam imala namjeru da se prepucavam sa bilo kim,samo sam napisala svoje misljenje.Mozete,i ne morate biti saglasni sa mnom.Ja sam prije godinu dana dosla ovdje i imala sam iste predrasude o Americi.Nikome nisam rekla da je zatucan,niti tako mislim-razumijem jer Amerika ima jako los imidz u svijetu.Pokusala sam,kao i ostali reci da nije bas sve tako kao sto se cini.I ono "nebeski narod" se nije odnosilo na Amere,nego na nas.
Nije fer biti cinican-neki nisu imali drugog izbora nego doci ovdje.Nikom od nas,vjerujem zivot nije samo uzivanje ovdje.

Digresija-samo ti dodji,mozes ovdje kod mene na jug,jedino ako ti ne smeta vrucina :D :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 17:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
@charmed: Da ponesem malo snijega iz Bosne? ;)
Sa vrucinom nisam bas prijatelj :) Zvala me rodbina iz Australije da dodjem kod njih, ali mi se nesto ne ide ...

Skrenusmo s teme :) Sorry ...

Ja i dalje stojim iza toga da mozes komentarisati Amerikance, samo ako si zivio tamo. Ovo ostalo su sve predrasude.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
ja i rekoh..prerasude ne mozhete da osudjujete.....jer nista dobro ne pokaza Amerika prema nama u zadnjih 10 godina....ili?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 19:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Dust je napisao:

Thomas Edison

Benjamin Franklin

eto neka se drugi sjete.

Nikola Tesla

Mihajlo Pupin

:) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 20:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
dove pa ko je sad okrenuo na politiku ?
fino kazem imaju ljudi prilike da vide sta im vodjstvo radi i i dalje se pitaju zasto ih niko ne voli

Pa morala sam da ti odgovorim. Vide oni to, neki se pitaju a neki ne (kao i svugdje).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 21:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2005, 16:46
HElena,imas potpuno pravo sto se toga tice.Amerika nista dobro nama nije dala u poslednjoj deceniji.Nisam govorila o americkoj politici,vec o obicnim ljudima i zivotu.Ni ja se ne slazem sa njihovom ulogom "svjetskog policajca" i zabadanja nosa u ono sto ih se ne tice.Govorim o normalnim ljudima.
[-X Digresija,ne nosi snijega...ja se sad smrzavam na +18.(evo necu vise chatat,sorry)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2005, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Helena je napisao:
ja i rekoh..prerasude ne mozhete da osudjujete.....jer nista dobro ne pokaza Amerika prema nama u zadnjih 10 godina....ili?

e tu smo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lijepo sam u jednom svom postu rekla, ljudi nisu na nasoj strani, sta se moze, losa sreca. i bas zbog toga mi i stvaramo predrasude o OBICNIM amerikancima.

bilo ko od nas da kaze da su ameri jako fin i ljubazan narod, vi nas odmah docekujete " irak ", " mi "........... bla, bla..........
nije rijec o bushu i vladi , vec o ljudima koje svakodnevno mozes sresti na ulicama i koje blage veze nemaju sa politikom.
zato vas molim da se drzite teme.
niko od nas NIJE podrzao americku politiku.

ti si pitala na sta mi mozemo da se ugledamo na amerikance. postoji mnogo toga, trebalo bi mi sto godina da pisem. necu reci, redovne plate, beneficije, bla, bla, to je ipak visa sila, ljudi imaju bolji standard, ekonomiju.
ljubaznost, kultura ( mislim na rjecnik - nepsovanje ), i ono sto me posebno iznenadilo ( a mislila sam da je totalno drugacije prije mog dolaska ) velika kolicina NErasizma, i vjerske tolerancije.
vise se cijene neke druge ljudske osobine od npr toga u koju crkvu ide moj komsija , a u koju ja ( sto kod nas, moras priznati nije slucaj :) )

mi zakljucujemo neke stvari ne dajuci prostora za nesto drugo, jednostavno se iskljucujemo. znamo za npr. jerry-ja springera i za oprah show. svi ce reci " a debilnih amerikanaca jesi vidio na sta lice i koji su debili kod jery-ja ". a niko " ameri su divan narod, jesi vidio/la kako su svi fini kod opre ". ovo je toliko bezvezan primjer , ali morala sam napisati.

cao 8) :D :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2005, 00:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
kultura i ljubaznost se ne "uzimaju" od drugih...nego nose "od kuce" :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2005, 12:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dove je napisao:
Dust je napisao:

Thomas Edison

Benjamin Franklin

eto neka se drugi sjete.

Nikola Tesla

Mihajlo Pupin

:) :)

tesla ?!? pupin ?!?
ti se ne cini da oni nisu ameri ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2005, 15:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nego sta su, sta se to tebi cini :)? Skolovali se po svijetu, od rane mladosti zivjeli i radili u USA, umrli u USA kao americki drzavljani.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2005, 03:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Helena je napisao:
kultura i ljubaznost se ne "uzimaju" od drugih...nego nose "od kuce" :wink:

pa??? kad je vec nismo ponijeli od kuce, mogli bi " uzeti " od drugih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2005, 13:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dove Tesla i Pupin su bili Srbi, tako su rodjeni tako su i umrli
i cini mi se da je Tesla bio sam Resident a ne drzavljanin USA ? (neka me neko slobodno ispravi)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]