banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 17:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 656 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Nov 2015, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Biciklisti, mislim.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 11 Nov 2015, 12:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
The_new_Statesman je napisao:
Pazi, nije problem dici narod ali od ostavljanja sadasnje rampe nece imati niko koristi.
Plastican primjer za to je zakrcen trotoar iznad Alibabe. Tako se ne sredjuje grad. I zbog toga je potrebno napraviti nekoliko koraka dalje od pukog UA! mentaliteta. A tome upravo sluze konstruktivne ideje koje su solidno pripremljene i razradjene.

Samo tako ce se moci kontrolisati politicke elite.

Saglasan sam. Nema koristi od "moj tata jači od tvog tate" jer je njihov tata puno jači. Treba naći konstruktivno rješenje koje ima takav smisao da se ne može tek tako preći preko toga.
Neće oni dopustiti da im propadne restoran, to je sigurno. Niti bi realno trebalo da propadne, nije taj objekt tamo od 2013... vjerujem da se može srediti na obostrano zadovoljstvo. Nekih lijepih predloga sigurno već ima, treba dobro odvagati i onda poganjati onaj sa najvećim izgledima za uspjeh.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Sa sajta Skupštine grada:

Citiraj:
Хакована анкета о Бањ брду

Прије почетка хакерског напада у анкети је учествовало око 890 људи. Само 20 њих изјаснило се да су за омогућавање пролаза аутомобилима на Бањ брдо. „Може да се претпостави да иза напада стоје они који би имали највише користи од допуштања моторног саобраћаја на том путу“, каже Тихомир Дакић из Рекреативне зоне Бања Лука

Анкета “Како ријешити проблем Бањ брда” затворена је због хакерског напада у понедељак, 10. октобра. Администратори странице Скупштине Града Бања Лука, на којем се анкета налази, одлучили су се на такав корак због изненадног и неуобичајено великог прилива гласова са сервера из иностранства. Анкетом се настојао добити став грађана о томе шта би по њиховом мишљењу била најбоља опција када је у питању регулисање транспорта путника који не желе или не могу да дођу пјешке до споменика или излетишта Трешњик.

Прије почетка хакерског напада у анкети је учествовало око 890 људи. Само 20 њих изјаснило се да су за омогућавање пролаза аутомобилима на Бањ брдо. Око 870 анкетираних било је против такве могућности.

„У понедељак су почели стизати гласови преко сервера из Мађарске, регистровани у Сарајеву (ФБиХ). Потом слиједе гласови из Бугарске, па се укључују и остале земље. На крају, за укупно 15 сати стигло је око 1000 гласова. Више него за 6 дана колико је до тада трајала анкета“, каже администратор сајта и појашњава да су због хаковања затворили анкету.

Предсједник Скупштине Града Бањалука Будимир Балабан рекао је медијима да је напад урађен организовано и стручно. „Заштитити сајт од ових напада је готово немогуће. Одлучили смо да обуставимо анкету, а уважићемо само гласове који су забиљежени до тог напада“, изјавио је Балабан.

Зашто је, наизглед безазлено питање „Како ријешити проблем Бањ брда“ узроковало хакерски напад? На то питање покушао је одговорити Тихомир Дакић, члан Иницијативе грађана „Рекреативна зона Бања Лука“.

„Може да се претпостави да иза свега стоје они који би имали највише користи од допуштања моторног саобраћаја на том путу“, каже Дакић и подсјећа да је Бањ брдо/Шехитлуке у протеклим викеднима посјетило више хиљада Бањалучана.

Након посљедњег таквог викенда, резултати анкете су се драстично промијенили.

„Надалеко су познати ботови, тј. људи који су плаћени или им је наређено да мијењајући ИП адресе гласају за одређено питање и понуђени одговор. То нас не секира, јер ми знамо шта грађани желе и само артикулишемо њихову потребу. Ово су јадне методе које показују сво њихово незнање и непостојање идеје на који начин да ријеше ову ситуацију“, закључује Дакић.

Истиче да је јасно да већина грађана не жели моторни саобраћај на путу према Бањ брду, те да након свега грађанска иницијатива дможе само ојачати.

Иницијатива грађана “Рекреативна зона Бањалука” залаже се да рампа за аутомобиле остане затворена, апелујући на градске власти да је успостављање саобраћаја унутар ове зоне веома опасно по пјешаке, као и за возаче аутомобила. Настоје да једино бањалучко излетиште остане незагађено аутомобилским гасовима како би излетници и рекреативци и даље уживали у њему.

С друге стране, удружење грађана "Бањалучанке и Бањалучани с обје стране Врбаса" покренуло је иницијативу да се рампа уклони и дозволи приступ аутомобилима, објашњавајући то потребом да се омогући приступ пензионерима и борцима НОБ-а, како би могли да дођу до споменика на Бањ брду.Дио градских власти такође сматра да се из градске касе више не може издвајати новац за чуварску службу на Бањ брду.

Средином октобра Бањалука је на путу према споменику на Бањ брду добила “Novak Café", по франшизи познатог српског тенисера Новака Ђоковића. На дан отварања рампа је била дигнута, а на путу према споменику могли су се видјети бројни луксузни аутомобили.

Одлука којом је забрањен пролаз аутомобилима на том излетишту на снази је од 2006. године.

Коначну ријеч треба дати градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, који потписује наредбе о регулацији саобраћаја на подручју града.

http://www.skupstina-banjaluka.info/ind ... -vijesti68

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja odvagah ovako odokativno. I to je to. Naplata ulaska, novac da ide za rekonstrukciju spomenika. Da se ulaze u dalje sirenje mreze staza, rekreativnih terena (mini golf, kosarka, nesto za djecu, odbojka...), dovesti pitku vodu, wc-ove, tuseve (plati!)...
Dostupan je ogroman prostor kako sve to ne bi licilo na vasariste.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Džaba ti vaganje kada je jedna strana isključiva - traži uklanjanje rampe.

A za rekonstrukciju spomenika grad ne može ništa učiniti. Nije u njegovoj nadležnosti, već je u nadležnosti jedne institucije na entitetskom nivou. A ta institucija je http://www.nasljedje.org/ Dok odvoje sredstva za plate radnika, nema para za obnovu.
Citiraj:
Načelnik Odjeljenja za kulturno-istorijsko nasljeđe u Zavodu za zaštitu spomenika kulture RS Milijana Okilj potvrdila je da je rađena projektna dokumentacija za obnovu spomenika i to još 2006. godine, ali da spomenik nikako nije renoviran od završetka posljednjeg rata.

- O planovima u vezi sa restauracijom ne možemo ništa reći. Trenutno imamo veoma skromna budžetska sredstva i projekat obnove nismo imali u planu u skorije vrijeme - kazala je Okiljeva.

http://www.glassrpske.com/banjaluka/gra ... 80334.html

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pazi ovaj momenat: Ja licno nemam neke ambicije da idem pjeske uzbrdo. Neka hvala, napjesacio sam se dovoljno. Sa druge strane vozim auto koje je vece i teze od vecine tih sluzbenih Audija. Ne pada mi na pamet da idem tamo ako izostane saobracajna regulacija. Ni meni, ni mnogima drugima poput mene.

Radije cu otici kod Kobilja da vidim da li je uspio nabaviti bakarne dzezve u zelenoj boji :D

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Vidim danas neradni dan u Austriji.

Nego, na temu, može gore rampa al' da se naplati dizanje rampe. Najbolje da se digne rampa da nekome ne propadne posao. Preduztnik je, što nije smislio kako će to funkcionisati bez sranja po građanima.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Probuđeni interes za kutak prirode prepušten dugo vremena sebi i vremenu, zbog ličnih interesa. Zbog toga što se mene tiče neka ništa ne diraju. Da oni u gradu rade svoj posao to bi trebalo da bude zbog interesa većeg kruga ljudi. Taj se mentalitet treba korigovati, a ne kritički, av av, ua ua... Jedan je benigan, a drugi lako postane maligan.

Škola u prirodi, likovna kolinija, prostor za sportske klubove...
One sprave kraj puta su odlična stvar koja je vodila u tom pravcu. Posebno što nisu ubrzo razvaljene.
Motivisati i stvarati naviku ljudima da gore odu barem jednom mjesečno. Ne autom. To bi bilo nešto. Da nedjeljom bude gužva gore, a ne ispred Boske. Ako dovodeš ljude gore, onda će i ovi koji gledaju kroz novac pronaći svoj mir i sreću.

Ali da restoran bude jezgro nečega što će preporoditi Šehove... nešto sumnjam. Možda ako i neki butik ubace. Komercijalizacija kod nas vuče na betonizaciju. Mada restoranu ne dajem neki duži životni vijek. Prije gore vidim privatnu kliniku. Banjalučka verzija klinika Švarcvald :)

Ali šta god da gore urade ili ne, meni je bliža i draža alternativa. Kroz Potok pa na brdo.
Nema ljudi, nema buke, nema auta, nema smeća... Nema mene, nema tebe :)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 12:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Choban je napisao:
Džaba ti vaganje kada je jedna strana isključiva - traži uklanjanje rampe.

po onome sto sam vidio i procitao zadnjih mjeseci, rekao bih da je iskljuciva ona druga strana, koja trazi ostanak rampe

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni je samo žao što nisam dočekao da postanem omladinac gore. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 13:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Deniboj, odakle ti zakljuci da je motel centar moje price allaha ti???

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Vidim danas neradni dan u Austriji.

Nego, na temu, može gore rampa al' da se naplati dizanje rampe. Najbolje da se digne rampa da nekome ne propadne posao. Preduztnik je, što nije smislio kako će to funkcionisati bez sranja po.

Radim decko. Ovo mi je tek treci cetvrti front ;-)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 13:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Deniboj, odakle ti zakljuci da je motel centar moje price allaha ti???

Odakle samo sebe pronalaziš u mojoj priči.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Multitasking nije dobar.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 13:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znam :D Bolje mi ide kada se fokusiram samo na jagnjece pecenje ;)

Deniboj :P

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 14:12 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
ono što se slažem je da bi se dizanjem rampe rješio problem parkiranih auta na trotorau kod alibabe
ja prvi više ne mislim ići gore ako moram tražiti mjesta glavi

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 14:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jutros sam pomenuo lezece policajce ili one poprecne trake na svakih deset metara... Htio ili ne htio, svako ce morati usporiti na ispod 20. Pa i biciklisti.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Samo da priupitam nekoga od vas koji se zalazete za potpuno ukidanje rampe koliko cesto idete na Sehove?
Evo ja jutros sa kolegom malo prosetao i u par navrata se desila slicna situacija, prvo metalik crni mercedes je projurio veoma velikom brzinom, nedugo potom i metalik sivi bmw.
Covjek koji je isao na biciklu ispred nas jedva se uspio skloniti pred bahatim vozacem, to je bilo negdje poslije 9 ujutru.
Ima nas koji stvarno uzivamo u toj setnji prema spomeniku ili Tresnjiku, koji zelimo da se na pola sata ili sat sklonimo od gradske guzve i opustimo se gore.
Lako je srati iz udobne fotelje u kući, povedite dijete, prošetajte pa kad pored vas projuri baja nenormalnom brzinom pitaću vas da li ste za ukidanje rampe.
I da naglasim da nisam ni član rekreativne zone niti se smatram rekreativcem ali uklanjanje rampe po meni nikako nije dobra ideja.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 15:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
ja bih rampu stavio još niže dole

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2015, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja nisam za potpuno ukidanje rampe. Naprotiv, moj stav je da se ulaz treba naplacivati, ali i da se MORA osigurati zona spore voznje. I to po svaku cijenu. Pa taman da nema ni jednog jedinog pjesaka. A nacina ima.

Zajebi ti i drzanje motela i Sehove kada se desi izgibija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 656 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]