maybeElisha_maybe je napisao:
Nema potrebe da se bojiš psihologa. Možda da mu saspeš u lice i vidiš kako će reagovati? Ako vidiš da ne pije vode, poželiš mu ugodan dan i idemo dalje? To mi se čini kao fin filter.
Imaš problem sa kojim se vjerovatno baš u ovom momentu suočava ogroman broj ljudi. Nisi sam. Nisi freak.
Psiholog koji bi te gledao tako vjerovatno je uveliko omašio zanimanje. Ima osjećaj kao U mrtve kobile i ajd što je omašio nego što čini štetu okolo. Možeš se uzdići iznad toga i dati šansu ljudima? Jedno loše iskustvo ne definiše sve generalno.. privatnik ne znači dobar psiholog samo zato jer košta Boga oca, ni državni ne znači da ne valja jer je državni. Svi nešto tražimo čitav život, malo šta je na dlanu, nemoj zbog svoje predrasude zaobići pomoć možda nekoga ko te razumije i zna kako raditi na tom pitanju. Tako ujedno daješ šansu sebi.
Evo narucio sam se kod psihologice u Centru za mentalno zdravlje.Icu za par dana.Ne samo da se bojim da nece razumjeti i gledati me cudno nego
da nece znati dati savjeti,da ceme momentalno proslijditi psihijatru ili da ce pogresno procjeniti situaciju i reci da nesto debelo sa mnom nije u redu.Odnosno da ce biti dosta nestrucna.
Ali vjerujem da ce biti tesko se otvoriti.Mada neke stvari necu u detalje govoriti jer to zaista ne mogu..
Ja vjerujem da sw ona suocila sa dosta toga ali ne znam je li bas sa ovim u praksi..
Sve u svemu sto prije dobijem pomoc prije ce mi biti bolje