banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 03:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Sjecanja.......
PostPoslato: 30 Sep 2015, 19:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Sjedim maloprije dole u Milanovoj i mojoj kafani,cekam da Zorica donese koljenicu i vrijeme ubijam Sportskim Zurnalom....i tu saznajem da sutra jedan nas klub igra evropsku utakmicu sa njemackim predstavnikom :( :(

Zasto je sve otislo u q?

Jesam li toliko ostario?

Jesu li mi osjetila toliko otuipla?

Jesu li Platini i njegovi prethodnici,tv kuce i krupni kapital toliko to razvodnili sa ovim grupnim fazama i malim milionom meceva?

Zasto veceras ove utakmice ocekujem sa istim "zarom" kao neku seriju ili film?

Da nemam na tiketu CSKA-PSV GG,vjerovatno ne bih ni gledao uopste :( :(

Gdje je nestalo sve?

Odmah sam dole u kafani odlucio da napisem svoj najopsirniji post otkad sam na ovom forumu....smatram kao jedan od najstarijih na ovom forumu,maltene kao svoju obavezu da napisem ovo sto cu napisati...Nisam glup....Znam da od deset imaginarnih forumasa koji ce ovo vidjeti,da ce biti otprilike ovako....

-cetvorica ce reci "predugacak post,ko ce se jebat citajuc ovo..."

-jedan,koji uopste ne prati sport ce gledati da napise nesto smijesno i ispadne frajer ismijavajuci i mene i ovaj post

-dvojica koji i prate sport ce reci "slager posenilio,ostario,prica kao nase babe da je u njihovo vrijeme sve bilo bolje"

-dvojica ce reci "jebes ovu jugonostalgiju,mi smo SRBI!!!"

ali jedan od tih deset ce reci,"hvala ti Slageru sto si ovo napisao,neke od ovih stvari nisam znao"...

e zbog tog desetog,nece mi biti tesko da odvojim 20-30 minuta i napisem kako je to nekad bilo....pa nek svako izvlaci zakljucak za sebe....da li sam ja melanholican,ili su mega korporacije,multinacionalne kompanije ili mozda kladionice, ubile sve,ili jednostavno nemamo drzavu,osjecaj za pripadnost ...

znaci...ovako je to bilo.....nikakve grupe ni pizde materine...nikakvi dirigovani zrebovi.....sampioni drzava u kup sampiona...pobjednici drzavnih kupova u kup kupova.....iz slabijih liga po 1 ili 2 u kup uefa,iz najjacih po tri.....zreb....utakmica kuci i u gostima,ides dalje ili pusis kurac sto se tice Evrope za tu godinu...juventus i real se mozda sretnu jednom u trideset godina,kad se potrefi i da budu prvaci drzava i da ih zreb spoji....citave drzave staju ta dva sata!!!...zivi se za to.....nema ovo ko danas gdje mi se cini da sveke godine igraju porto-celzi,salke-real,bayern-barcelona,psz-celzi ili sta ja znam...Tad se znalo,izbacis dva kluba na jesen (U LS I KPK) ili tri (KUP UEFA) i ti si medju osam u Evropi...cetrvfinale!!!

a sad cu malo na primjerima klubova,docarati kako je to otprilike izgledalo u mom primjeru...

u uvodu je vazno naglasiti da sam ja i tad,isto kao i sad,istim zarom navijao samo za Borac,ali takvo je vrijeme bilo da se nikakva razlika nije pravila,ako igra neki nas klub protiv stranog,nebitno je ko za koga navija!!!....nije bilo ni navijackih grupa,delije osnovane 1989,svi ostali godinu-dvije prije ili poslije,nije bilo tog nekog rivaliteta da bi se navijalo po principu da komsiji "crkne krava" i da budes "frajer" radujuci se pobjedi hamburga nad nekim nasim klubom....takav bi u to vrijeme bio sazaljevan...

mozda cu najbolje docarati to po primjeru od kluba do kluba,i to ne slucajnim redoslijedom,vec bas kako su nas ti klubovi predstavljali....

ZVEZDA

Namjerno cu preskociti sezonu "Bari" jer o tome,em je sve receno,em sam i ja na Zvezdinoj temi dosta pisao....Ali evo par drugih primjera....Sezona 1978,1979 ili koje vec.,sa Brankom Stankovicem (Ambasador)....Sve nesto mrljavo na jesen 0-0,pa 1-1,1-0,ali prodje Zvezda na jesen i Sociedad,WBA ,ovo,ono...Na proljece,vec nema zajebancije....tu si medju osam....izvuces Arsenal....Zvezda tih decenija imala najciganjskiju politiku od svih klubova...nikad nije prenos na tv davala!! :angry4: :angry4: :angry4: ...Toliko im je bilo vazno da li ce biti 95 000 sa prenosom,ili 101 000 bez prenosa :angry4: :angry4: :angry4: ....Naravno,posto su svi drugi vec na jesen ispali,citava drzava uz Radio Beograd i Jordana Ivanovica uz tranzistore...niko nista drugo ne radi...A oni bili uigran voditeljski tandem,kad je Blagojevic na marakani dao taj gol,onda onaj njihov fazon gdje i ne kazu da je gol,vec dva minuta slusas onaj huk stadiona!!!!!!...pa tek kad se malo stisa,oni kazu "dragi slusaoci,culi ste sve" :D ....Dolazi revans na Hajberiju i to bas u ono vrijeme par-nepar za benzin,i iskljucenja struje po dijelovima grada zbog redukcije...Ne trebam ni reci da je ovaj moj dio grada,Paprikovac,Nova Varos,Petricevac bas te srijede dosao na red za mrak :angry4: :angry4: ...Stari mi radio u Cajavecu,a jedini od njegovih drugara to vece struju imao jedan na Starcevici,koja se tek gradila pa njih nisu ni iskljucivali...Dolazimo gore,samo njegova zgrada poluzavrsena,kablovi,mjesalice i pedeset ljudi iz Cajaveca u jednoj sobi,Hajdukovaca,Borcevaca,Dinamovaca,Partizanovaca...nikome ni na kraj pameti nije ko za koga navija...Isao sam na praksu u Cajavec,i to je svakog ponedjeljka bilo maximalno podjebavanje ko je koga pobjedio....ali u Evropi,to nikome ni na kraj pameti nije bilo......Igra nasa Zvezda u engleskoj za polufinale!!!!

Tesko je to rijecima i docarati...englezi odmah nadoknadise tih 1-0 iz Beogradaq,stvaraju sanse,gaze,meni doslo da crknem....Ali u drugom poluvremenu,Pizon i kompanija malo spustise loptu na zemlju,igra se ravnopravno,a kad ga Dule Savic zavuce pod precku u 87-oj minuti...ne zna se ko sta razbija,ko koga ljubi.....jbt,sad sam se najezio :oops: :oops:
Sa Hertom u polufinalu,slicna prica...opet Zvezda ne da prenos,ali ovaj put ni iz Berlina nije bio prenos tako da smo sve uz tranzistor prezivljavali....

I...finale....Zvezda-Borusia Menhengladbah...Opet Zvezdi ne pada na pamet da dadne prenos,kod nas puna kuca ljudi uz tranzistor,a na tv-u se vrti (BAPS)...isto ogromna manifestacija u to vrijeme,Boksersko amatersko prvenstvo svijeta u Beogradu....Boksuju nasi Ristic,Vujkovic,Ruseski,Perunovic,braca Kacar protiv Kubanaca,Rusa,ali dzaba,svima uho na tranzistoru....i ko za kurac,i tu se nesto pojeba,dodje do nekog prekida prenosa,muzicka pauza iz studija....i odjednom se u lijevom gornjem uglu ekrana gdje ide boks (pamtim ko danas),pojavljuje mali krug sa slikom sa Marakane gdje ga Sestic zavlaci svabama za 1-0 pred 100 000 gledalaca!!

tad kad nisam riknuo,necu nikad :lol: :lol:

Ili 8 mart 1987....kad jedva otvaram vrata u Banjaluci ujutro u 7 h od leda i snijega,da bih otputovao na cetvrtfinale KS Zvezda-Real 4-2,kao da idem na hokej....i tamo sve zaledjeno,jedva i za Jug nadjem ulaznicu,ali Zvezda u prvih pola sata vodi 3-0...Bosko Djurovski,Djurovic,Boro Cvetkovic.....trans....

Hajduk

Opet proljece...cetvrfinale Kupa Sampiona Hamburg-Hajduk..prvaci Njemacke i Jugoslavije....Hamburg,predvodjen Tomislavom Ivicem, nekako na guzove golom iz faula pobjedi u Njemackoj 1-0,i citava drzava odbrojava dane do revansa na tek izgradjenom Poljudu(izgradjen za Mediteranske Igre 1979)...Naravno,sve je bilo puno pet sati pred utakmicu je bilo 55 000 ljudi...I Hajduk cesto srao za te prenose,ali mi u skoli dobijali svaki dan Politiku....i pise u rasporedu programa 16 h (termin utakmice) na jedinom tada kanalu -REZERVISAN TERMIN!!!!!!!...Ludilo...svi smo znali sta to znaci i da ce biti na tv!

i umjesto moje price,pogledajte klip ...dan kad je jugoslavija plakala....:( ..niko ko odvoji 15 minuta svog zivota da pogleda ovo nece zazaliti....

https://www.youtube.com/watch?v=phS6UZI_WpA

Partizan

Srednja skola,Partizan fino gura u Evropi sa pokojnim Manceom,Milkom Djurovskim i kompanijom...i naleti na QPR....6-2 za engleze tamo,ali nikome ne pada na pamet dsa se nesto predaje...profesori nece da nas puste sa casa sa objasnjenjem da se to ne moze stici,ali tranzistori su u zadnjim klupama,i kad su vec u prvom poluvremenu pokojni Mance i Dragi Kalicanin donijeli Partizanu 2-0 i prepolovili prednost,naravno da na sestom casu vise nije bilo nikog!!!

O trecem golu danasnjeg trenera FK Sarajevo,Miodraga Jesica i pobjedosnom Zvonka Zivkovica,mislim da su vec usli u sve legende,pa da ne gnjavim...Nema tih rijeci i tih pridjeva kojima se ta sreca moze opisati...

Velez

Jbt,sve pamtim njihove meceve,i Dortmund cak,ali ono kad se pred 30 000 ljudi ganjala prednost bugara (Vitosa se zvao klub,nemam pojma da li je to danasnji CSKA ili LEvski,jer su oba bila rasformirana te godine odlukom komunisticke partije Bugarske zbog medjusobne tuce i na terenu i na tribinama,cak im i imena klubova zabranili....nije bilo zajebancije)....ali taj revans.,....i kad se skontalo da se i pored sto puta bolje igre,i hiljadu sansi Tucea,Kajtaza,nece proci dalje,i kad 30 000 ljudi pod Bijelim Brijegom pjeva zadnjih 20 minuta pjesmu od Halida Muslimovica "Gubio sam mnogo puta,nocas je najteze"...to necu zaboraviti dok sam ziv! :(

Radnicki

Kao kruske su pred mladim Pixijem i ostalim majstorima Reala sa Nisave jedan za drugim padali Grashopers,Dandi Junajted,Fejenord...Polufinale Kupa Uefa,kluba iz grada za kojeg niko u Evropi nije cuo!!

Ali,tu se naletilo na najjacu ekipu u Evropi tada,HSV,i remi u prvoj utakmici na Cairu je bio ipak maximum maximuma...

Nevjerovatan,nevjerovatan uspjeh!!!

Sarajevo....
Moze taj klub postojati jos sto godina,moze sto Vincent Tanova i Turksih Airlinesa doci,ali niti ce kad vise imati 53 000 ljudi na Kosevu,niti takvu utakmicu gdje im je gol falio protiv HSV u Kupu Sampiona,niti takvu genreraciju sa Safetom Susicem,Predragom Pasicem,Husrefom Musemicem,Merdanovicem,Jozicem,Hadzibegicem....Jesen 80 i neke....caffe Marving,radio prenos

Zeljeznicar

To je mozda i jedini put bio,kad niti smo morali bjezati sa casova,niti pitati da nas puste...skraceni casovi...polufinale Kupa Uefa...pobjednik u finalu ide na Real Madrid!!

..ako su pred Zeljom pali Bugari,Svajcarci,Rusi,pa Rumuni,nema sanse da se ne moze na Grbavici nadoknaditi 1-3 iz madjarske protiv Videotona...nema veze sto je prije 15 dana,u cetvrtfinalu isti taj Videoton demolirao Partizana 5-0....ovdje je trener Svabo Osim,majstori Haris Skoro,Mesa Bazdarevic,Nikola Nikic,Baljic,Capljic,Odovic,Fico Bahtic,Radmilo Mihajlovic...Sarajevo i citava Jugoslavija su drhtali uz plave te veceri....Zeljo je igrao kao u transu,tih potrebnih 2-0 je nadoknadjeno cak i bez nekih vecih problema...rapsodija....i kad je trebalo dotuci grogiranog protivnika,koji nije znao gdje se nalazi,igraci su poceli cekati kraj.....i cekajuci zadnji sudijski zvizduk,bek Chuhai daje Skrbi svoj jedini gol u karijeri za jedan od tri meni mozda najteza poraza u zivotu :( :( ...Drugi je onaj protiv mojih gaucosa u Firenzi u cetvrtfinalu SP 1990,na penale :( :( ...a mozda i najtezi Croatia-Partizan 5-0,ali iz nekih drugih razloga

Rijeka

Veliki Real Madrid kleca pod stijenama Kantride,3-0 za Damira Desnicu,Kustudica,Ravnica i ostale momke....smanje supci pred kraj na 3-1 i na Bernabeu ostvare potrebnu pobjedu jednom od najvecih kradja u istoriju fudbala u reziji belgijskog sudije :angry4: :angry4: :angry4:

Ili kad su na Juventusovom Komunaleu igrali revans protiv Juve-a,a nema nigdje prenosa,cak ni na FM radiju gdje mozes normalno slusat...i nadjemo MW talase,one koji samo hucu i zavijaju,slusajuci italijanski jezik,sinistro,reta,palo,fuori gioco,calcio di pozicione,calcio d angolo, i svrsavanje zabara kad su italijani dali taj gol :angry4:

Dinamo

Zao mi je sto o ovom klubu nemam nista napisati...kakve su sad picke u Evropi,takvi su bili i uvijek...ja jos nemam 50 godina da bih zapamtio to njihovo zadnje proljece u Evropi...Gledao sam,naravno i navijao stalno,ali uvijek je bila pusiona u prvom kolu,nebitno da li se protivnik zove Stutgart,Atalanta,Porto,Benfika...Picke...zato mi i jest toliko tesko pala 1997,i onakvo ponizavanje Partizana...to im je najveca sreca,uspjeh i radost u zivotu...Nikad ni prije te 1997 niti ikad poslije,niti je Partizan bio slabiji (otislo osam igraca) niti su oni bili jaci...drzavni projekat Franje Tudjmana i Canjuge,gdje je budzet bio "koliko treba"...8 reprezentativaca Hrvatske koja je bila treca na svijetu su imali,plus Viduka...Tu je bio Prosinecki,Cvitanovic,Silvio Maric,Dario Simic,Goran Juric....

Eto...najvise bih volio da ima neki tinejdzer,da mi objasni ima li vise u fudbalu uopste onog nekadasnjeg zara,strasti,mozda ste i vi koji citate ovo vec malo prerasli tu fazu zivljenja za fudbal...a mozda je stvarno sve otislo u qurac,i drzava i fudbal,mozda i nije do mene :(

PS Borceve meceve protiv Anderlehta i Metalista sam namjerno preskocio,jer biste rekli da sam lud kad bih opisivao kako sam ih dozivljavao :lol: :lol: :lol: ...Ovako mozda nekome ostane i dilema da sam samo polulud :lol: :lol:

A najvise bih volio kad tema ne bi zamrla,i da jos poneko napise neku za njega specificnu utakmicu i nacin na koji ju je prezivio,u kojem drustvu,kojem okruzenju i sa kakvim emocijama...I mladji,a pogotovo ovi koji su stariji i od mene ili negdje moja generacija...

Vrh

Tema posta: Re: Sjecanja.......
PostPoslato: 30 Sep 2015, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Pročitah. :salute:

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 20:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vNqoga8D4d4[/youtube]

Pun sećanja, krećem sa dna.
Gde je sve počelo, moram da znam.
Pun nemoći i prezira,
Tragam za istinom,
Pokušavam, pokušavam!

:D

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Ja samo onaj dio o mocnom Partizan Unitedu :)

Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Ja ovoliku lektiru nisam prositao u skoli mada se sjecam dosta meceva :) svaka cast na podsjecanju.Drago mi je sto si sponeuo Damira Desnicu iz Rijeke,kad sudija svira faul,a on bio gluhonjem pa vozi prema golu.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Nisi jedini, evo ja pored ovih svih silnih utakmica uzeo i čitam ovaj tvoj postić. Eto koliko mi je postala zanimljiva liga prvaka...
Jedino još ovaj naš napaćeni Borac budi emocije u meni dok ga gledam, a ovo ostalo mi je sve nekako plastično...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6vjTSa9PrS0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 20:43 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
viewtopic.php?f=9&t=65964&start=120

Nesto slicno...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 20:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Svaka tebi cast kad se svega tog sjecas. A jeste razvodnjeno, ono na sta se ja zalim je isto jedan od razloga, a ti podrzavas to (manji klubovi), ja i dalje stojim iza tog, iako je Bate sinoc izbubao Romu. :D Meni je LS bila sto puta zanimljivija prije 10 godina nego sad. Pa i kad je Zvezda redovno gubila u baksuznom trecem kolu kvalifikacija, manje vise uvijek od prejakih ekipa. Cak je i kup UEFA tad bio zanimljiv, dok je ova LE sprdnja, dobra za sirotinjske klubove i za ovu borbu oko koeficijenta. A sto se mene tice samo udri, kad god se sjetis ovako neceg napisi, nisam ni znao neke od ovih stvari. :)

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Прочитао! Ако се не варам, послије Шлагера ја сам најматорији овде, нисам баш ТОЛИКО матор да памтим 1979. :-) али јесам довољно да се сјећам СП у Мексику 1986, па ћу и ја да напишем нешто ових дана.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 21:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
veljo1981 je napisao:
Ja samo onaj dio o mocnom Partizan Unitedu :)

Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk

kad je partizan u pitanju,ova mi je jedna od najdrazih....dinamo prvak,ciro,ovo,ono,brani titulu i na kraju prvenstva dolazi u beograd,treba mu pobjeda da odbrani titulu..ona njihova najjebenija generacija,zajec,kranjcar,mlinaric,cerin..partizanu dosta i bod da postane novi prvak....mislim da nikad ni prije ni poslije toga partizan nit je igrao kao domacin pred 90 000 gledalaca niti je imao takvo navijanje...kad je pokojni Mance izjednacio,mislim da se culo do Sremske Mitrovice :D

.steta samo sto je u pozadini muzicka podloga pa se ne moze steci ni priblizan osjecaj....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bHdxejWMig8[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Cuj ovog mator a sjeca se meksika....sta smo mi koji se kroz maglu sjecamo kempesa ili dobro rosija u spaniji.sestica i hondurasa..ili evropskog i platinija kad nam trpa 2 komada ili oni danci 5.....

A ovo sad...e moj slageru prezasiceni smo...tad se dobra utakmica iscekivala a sad ih je po 5 odjednom......i ne pratim vise...iskreno

I rekao sam ja...zvezda i hajduk na jednu....dinamo i partizan na drugu stranu sto se tice evrope....plus imaju i rijeka radnicki i zeljo

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 21:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Harvester je napisao:
Прочитао! Ако се не варам, послије Шлагера ја сам најматорији овде, нисам баш ТОЛИКО матор да памтим 1979. :-) али јесам довољно да се сјећам СП у Мексику 1986, па ћу и ја да напишем нешто ових дана.

Ja kontao ti mozda godinu ili dvije stariji od mene :-? :angry4:

Slager, svaka cast :)

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka

Jel onaj az od neki dan isti onaj az67 sto je igrao sa radnickim.....

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Da, pošto je osnovan 67

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pretpostavio sam....tad im je trpao neki Panajotovic u Radnickom.....jebem ti al je sve propalo haha

A ti slageru bolje ti je jedi tu koljenicu nego sto me natjeras da skontam da su se te stvari desavale prije 30+ godina

Poslednji put menjao _Krol_ dana 30 Sep 2015, 22:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Jebiga, vrijedi pročitati, neko se potrudio, ja pročitao od riječi do riječi.
Svaka čast šlangere.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 22:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Itekako vrijedi procitati. Svaka cast Slageru na podsjecanje, ovaj post ti ide ruku pod ruku sa onim kad bi opisivao utakmicu Borac - Zvezda, kup.. :)

Neka davna, ljepsa, bolja vremena... razlike izmedju klubova su danas prevelike, izmedju liga takodje, tako da se nebi cudio da liga sampiona jednog dana postaje polu zatvorena, skup najboljih trenutnih klubova plus jos poneki Porto, Lion, Sahtar, Sevilja i slicno cisto da popune mjesta. Za nase klubove bi naravno bio daleki san.
Slusam strica skoro, veliki je ljubitelj fudbala, obisao sve moguce stadione u ex yu.. ubija ga to sve, to sto si i ti navodio.. on kaze prati samo kosarku.. jer mi koliko god bili ekonomski jadni tu koliko toliko mozemo parirati velikima.. manje se para vrti i sirotinja ima vece sanse za uspjehom...

Neki novi uspon ex jugoslovenskih klubova? Tesko vise ikada, kazu kad bude privatizacije.. ja kazem ni tada. Pogledaj Sahtar, Galatasaraj, CSKA i ostale drugorazredne klubove koji pretenduju da budu "veliki"... stotine miliona se tu guraju ali dzabe, nikako dospjeti u to drustvo.

Da bi se manji broj vecih uzdigao mnogo vise je klubova moralo da se sroza.. unistila ih moderna vremena.. vise manje ti je primjer kompletna holandska liga.. nekad odlicno prvenstvo, odlicni klubovi.. danas svedeni na ulogu fikusa..
Ajaks 4 puta prvak Evrope, 2 puta finalisti LS, 1 kup uefa, 1 KPK.. klub danas u evropskim okvirima sveden na ulogu fikusa, izivljava se ko stigne.. iz prostog razloga zato sto holandska liga hoce ciste racune na kraju svake sezone, dugovi se ne tolerisu vec odmah ide prebacivanje u nizi rang.. niko od klubova nece da rizikuje, malo se sta kupuje, vecinom se forsira omladinska skola tako da ti je citava holandska liga pretvorena u razvojnu ligu gdje bi igraci poslije isli u najjace lige...

Ali dzabe sve, dzabe godine neuspjeha.. Ajaks opet ima svojih standardnih 50 000 ljudi po mecu. Kako protiv Den Haaga tako i protiv Barselone...

To ti hocu reci. Nova vremena nisu ostavila samo trag na EXYU fudbalu...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2015, 02:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ne bi bilo lose da neko od starijih napise kako je bilo tad gledati reprezentaciju?

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2015, 08:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2013, 16:37
skeva je napisao:
Ne bi bilo lose da neko od starijih napise kako je bilo tad gledati reprezentaciju?

6 mjeseci i 25 dana kako sam ostavio cigare.Muka bila al taman kontam to je to sto se cigara tice.A onda Argentina i jebeni penali.I od muke zapalim nesvjesno......i tako se ja sa cigarama druzim do dana danasnjeg.

Shlager probudio si me sjecanja.Sjecam se svake te utakmice i mogu ti reci da sam ih dozivjeo isto kao ti.Eh neka druga vremena bila.......

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2015, 08:41 
Kod Jure vazda najbolja koljenica i tocena piva, pogotovo kad Zoki sluzi. 8)

Ne nalazim se medju ni jednim od ovih imaginarnih forumasa sto si nabrojao, ne pratim sport (osim sto pogledam 1-2 utakmicu tokom mjeseca), ali obozavam citati postove iskusnijih forumasa. Isto kao i tvoje, Krolove ili necije "during the war" postove. Mogu reci da je fino bilo ovo procitati i znati koliko su klubovi bili jaki, steta sto nema vise starijih forumasa koji mogu jos podijeliti slicna iskustva iz stare Juge.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]