banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 22:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbjeglicka kriza
PostPoslato: 22 Sep 2015, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
apokalipto je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Zanimljivo...
Mozes li nam malo do pribliziti na svakodnevnim primjerima... To spasonosno zbijanje... Ne kontam.

Kratko i jasno sagledavanje problematike i riješenja isključivo sa srpskog gledišta,Dverjanska škola. :)
Narodski rečeno gledanje svog posla i dvorišta. Ušutit se dok ovo ne prođe i pravit se mutav...ali trenutno nas vode najgori koje smo ikad imali u veoma komplikovanim vremenima,pa će ta taktika teško ići.

Skoro sam objasnjavao geopoliticku strategiju i politike glavnih sila u multipolarnom svijetu, doktrina kojih se drže i Rusi i Ameri, a koje sve više usvajaju Kina, nešto manje Indija i Brazil. Neću se ponavljati.
"Dverjani" i ti ste baš inteligentni i kreativni, čestitam. Ta politika koju predlazete je bila Brozov nedosanjani ideal a prilično je uspjesna u Sjevernoj Koreji. Potonji su autarhicnost doveli uz AB na jedan viši nivo.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2015, 23:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Avg 2015, 16:28
Vojno sposobno stanovnistvo -dezerteri iz Sirije treba to obucit u Srbiji i vratit nazad u Siriju na ratiste !!! :D : :) da se bore za svoju domovinu a EU da plati Srbiji obuku 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2015, 23:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
http://www.rt.com/news/316233-islamist- ... -refugees/

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2015, 05:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
apokalipto je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Zanimljivo...
Mozes li nam malo do pribliziti na svakodnevnim primjerima... To spasonosno zbijanje... Ne kontam.

Kratko i jasno sagledavanje problematike i riješenja isključivo sa srpskog gledišta,Dverjanska škola. :)
Narodski rečeno gledanje svog posla i dvorišta. Ušutit se dok ovo ne prođe i pravit se mutav...ali trenutno nas vode najgori koje smo ikad imali u veoma komplikovanim vremenima,pa će ta taktika teško ići.

Kakav precizan odgovor :D
Koje "ovo" da prodje? Poslije "ovog" ce da dodje "ono" koje je mozda i gore od "ovog". A vi ni za "ovo" nemate rjesenje :D

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2015, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VvrdddkC6k0[/youtube]

:confused2:

Slovenija joj siromasna. :oops:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2015, 11:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Zanimljivo je donošenje odluke o kvotama preglašavanjem. Rekao Švabo da će to uraditi ako se drugi budu bunili. I Švabo uradio :)

Ovaj put će Švabo da spasi Moskvu :)

Himna ISIL-a

First We Take Manhattan

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2015, 11:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Slovenija jeste siromašna i biće još siromašnija. Sve uspješne firme joj propadaju. Merkator, Pivovarna Laško, Aero....Samo se gase.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2015, 14:58 
Početnik
Početnik

Svi ti Arabljani imaju nenormalno puno djece-neki i vise od 10-toro u Zapadnim zemljama,citam bas o jednom Sirijcu koji je dosao u Svedsku,pa je za njim dosla zena i troje djece je vec imao u Siriji :D pa je uskoro u Svedskoj dobio i cetvrto dijete,pa je prica bila o tome kako mora zivjeti u dvosobnom stanu a posla nema :),zato njih ima toliko puno.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2015, 15:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
U Siriji je broj djece po porodici nešto malo veće nego u Evropi i već godinama je u padu. Sumnjam da će početi da štancaju djecu kad se dočepaju Švabije.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2015, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
_зока je napisao:
Slovenija jeste siromašna i biće još siromašnija. Sve uspješne firme joj propadaju. Merkator, Pivovarna Laško, Aero....Samo se gase.

Siromasna u odnosu na sta? Zapadnu Evropu? Vjerovatno i sasvim je prirodno da to tako bude uzimajuci u obzir preduslove za razvitak jednih i drugih. Ali to je jedan manji dio populacije u ukupnoj svjetskoj slagalici. U odnosu na ostalih jedno 90% svijeta? Slovenija nije siromasna.
Nezaposlenost 9%, 30 000$ dohodak po stanovniku, 25 po standardu zivota na svijetu..

Daleko srecnija buducnost od ostalih ex yu zemalja. Duzni jesu, ali imaju od cega taj dug da vrate... pa mi ni ne mozemo biti duzni :D , mi ni ne ispunjavamo uslove da dobijemo veci novac za poboljsanje infrastrukture, modernizovanje privrede... banke gledaju princip bolje dati 10$ zaposlenom radnom covjeku nego 1$ pijancu.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2015, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
fantom123 je napisao:
Vojno sposobno stanovnistvo -dezerteri iz Sirije treba to obucit u Srbiji i vratit nazad u Siriju na ratiste !!! :D : :) da se bore za svoju domovinu a EU da plati Srbiji obuku 8)

:D
Vidim da si nov ovdje pa te razumijem ali ipak mala primjedba da se ne zavaravas i da te neko ne sasjece ko macem.... :)

Koliko je meni poznato danas svi oni koji se bore bilo gdje okolo globusa i ovih nasih kontinenta u vecini su placeni i bore se za novac, meku ili tvrdu kesovinu(plijen).

Znaci to tvoje "Domovina" ili "Otadzbina" otpada.

U stvari kad si to vec spomenuo, ne znam da li ti je neko to vec rekao ili ne ali ti pojmovi vise ne postoje i ne koriste se.
U svijetu gdje nema zakona, pravila i suvereniteta to je arhaican pojam, nepozeljan gotovo primitivan tj prljav u politickom diskursu. U stvari u danasnjoj realnosti i globalnom stanju na svijeskoj pozornici ti pricas o necemu sto ne postoji za vecinu plebesa koji hoda uspravno na dve noge i urinira stojeci ili cuceci kako os.

I kad se vec spomenuo Srbiju, nista licno ali Srbija nije bas dobar primjer gdje se obucavuju ljudi da se bore, bune i dizu. Drzava gdje je velika masa mladih nezaposlenih tihi ljudi koji mirno obitavju i prezivljavaju nije dobar primjer.
Da si htio teren za pacifiranje, obuku u umrtvljavanju i ladjenju masa to bi islo i tu bi se moglo kesirat ne malo...ali ovo drugo za sad tesko vrlo ili nemoguce... utopija.

Ukratko malo si previse optimista...ali ne znaci da treba da odustanes i Leonardo nikad nije zagrlio zenu pa naslika jednu od najpoznatijih. :D
Pozdrav.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2015, 01:43 
Početnik
Početnik

Brale001 je napisao:
fantom123 je napisao:

:D
Vidim da si nov ovdje pa te razumijem ali ipak mala primjedba da se ne zavaravas i da te neko ne sasjece ko macem.... :)

Koliko je meni poznato danas svi oni koji se bore bilo gdje okolo globusa i ovih nasih kontinenta u vecini su placeni i bore se za novac, meku ili tvrdu kesovinu(plijen).

Znaci to tvoje "Domovina" ili "Otadzbina" otpada.

U stvari kad si to vec spomenuo, ne znam da li ti je neko to vec rekao ili ne ali ti pojmovi vise ne postoje i ne koriste se.
U svijetu gdje nema zakona, pravila i suvereniteta to je arhaican pojam, nepozeljan gotovo primitivan tj prljav u politickom diskursu. U stvari u danasnjoj realnosti i globalnom stanju na svijeskoj pozornici ti pricas o necemu sto ne postoji za vecinu plebesa koji hoda uspravno na dve noge i urinira stojeci ili cuceci kako os.

I kad se vec spomenuo Srbiju, nista licno ali Srbija nije bas dobar primjer gdje se obucavuju ljudi da se bore, bune i dizu. Drzava gdje je velika masa mladih nezaposlenih tihi ljudi koji mirno obitavju i prezivljavaju nije dobar primjer.
Da si htio teren za pacifiranje, obuku u umrtvljavanju i ladjenju masa to bi islo i tu bi se moglo kesirat ne malo...ali ovo drugo za sad tesko vrlo ili nemoguce... utopija.

Ukratko malo si previse optimista...ali ne znaci da treba da odustanes i Leonardo nikad nije zagrlio zenu pa naslika jednu od najpoznatijih. :D
Pozdrav.

Hvala na komentaru :) to je nako teoretski mislim i da pokusaju tako nesto malo ko bi od izbjeglica pristao i za dobre pare,da postoje placenici-profesionalci,nije iskljuceno da ih Rusi vec obucavaju ali stvarno je velika masa u Srbiji tih vojno sposobnih migranata :)

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2015, 01:52 
Početnik
Početnik

BeckaSkola je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VvrdddkC6k0[/youtube]

:confused2:

Slovenija joj siromasna. :oops:

Ma kakav siromasni to sto ih je neko kupio znaci da vrijede te firme a mogu propasti samo oni koji su kupili te firme jer su oni uzeli vec novac :),smatraju u Sloveniji velikim uspjehom sto je Panasonic kao svjetski proizvodjac kupio 10% akcija u Gorenju,koji zeli da Gorenje pod njihovim imenom proizvodi ves masine i ostalu bijelu tehniku jer oni nemaju tehnologiju za tu oblast pa je kupuju...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2015, 02:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
najavio je Milanović i dodao da mu smeta ponašanje Srbije jer "Srbi u Hrvatskoj nemaju puno prijatelja kao što sam ja, a kamoli kao što je Ranko Ostojić, koji je u Donjem Lapcu bio volonter Crvenog križa nakon Oluje", piše Večernji list.

A što bi se to ujedinjavali Mađari i Srbi da napakoste Hrvatima?

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2015, 03:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Srbija od ponoći zabranila uvoz hrvatskih proizvoda u Srbiju, a Hrvatska odgovorila zabranom ulaska svih putničkih vozila sa srbijanskim registracijama u HR.
Ko mala djeca su.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2015, 05:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Nisu svi ko mala djeca nego je Milanovic idiot.
Dali mu rok on nista. Sad kada su zatvorili njegova izjava je: E mislio sam otvoriti ujutro.
Klasican izduvali politicar. Hrvatskoj definitivno treba transport vise nego srb.
Cega se ja bojim....smisljeno sve. Sad za neko vrijeme todoric tuzi Srbiju i dobije ogromnu odstetu...te dio podijeli sa nekim u srb.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2015, 06:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne vjerujem da je postojao neki plan u tom pravcu mada ne sumnjam da ce biti tuzbi protiv Srbije i Hrvatske. Bas ce im Fiat preci preko ovakve zajebancije :D

Ali da se Milanovic preigrao kockajuci se na Vucica, jeste. Vucic je u daleko boljoj poziciji na domacem terenu nego sto je Milanovic. Vucic ima fore da jednostrano ukine zabranu uz neki srceparajuci sou.

Btw. Kako mi se cini, u Hr su pod kontrolom Milanovica sledeci mediji: Index, RTL, HRT, Vecernji.
Cini mi se da Jutarnji.hr jos nekako balansira.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2015, 07:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Turcine, sta je reci?

http://www.nezavisne.com/posao/privreda ... isa/327154

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2015, 07:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Sto Fiat...ja koliko znam oni sve obavljaju morskim putem....Bar Bari

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2015, 07:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Yugoplastika ili kako se vec sada zove.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]