banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 00:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbjeglicka kriza
PostPoslato: 21 Sep 2015, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
The_new_Statesman je napisao:

:D

Cuj TNS...Mastriht, Osvajanje raja??!!
Od ovozemaljskih stradanja, muka i patnji u uzvisene rajske visine gdje ceka spas i radost za one koji trpe i vjeruju.
Ko bi reko da se u tebi krije pastoralna dusa. :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neda mi se pisat iole ozbiljno, kad procitam imena ovih nasi kvazi drzavnih "samostalnih" tvorevina i pored toga neko ubacuje pojmove kao sto su : izvoz, proizvodja, ekonomija.
Kao izbjeglice mogu to da ostete i dovedu u pitanje. :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Brale001 je napisao:
Neda mi se pisat iole ozbiljno, kad procitam imena ovih nasi kvazi drzavnih "samostalnih" tvorevina i pored toga neko ubacuje pojmove kao sto su : izvoz, proizvodja, ekonomija.
Kao izbjeglice mogu to da ostete i dovedu u pitanje. :roll: :roll:

Itekako postoji, kao i uvoz carine pdv od cega se pune budzeti i placa skolstvo zdravstvo penzije itd.
Poplave se pogodile dio RS pa jedva budzetlije prezivjese mjesec. Zamisli da zatvore granice na mjesec dana....

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ili ovo:

Ovaj naslov.
Zamisli: "Madjarska usvojila zakon o upotrebi vojne sile na Izbjeglice."
Zamisli vojska moze koristit "gumene" metke.Koja sramota.

Neko mi pricao(sigurno me slago a tesko mu mene izradit) da su u ex jugi vojnici na karaulama kad su isli na strazu na granicu dobijali "metalne" metke koje su mogli upotrijebit. Ja ne mogu to vjerovat.
Da su oni na granici pucali sa tim "metalnim" mecima na ljude. Pa to je strasno.
Jel to bila istina?

Poslednji put menjao Brale001 dana 21 Sep 2015, 19:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 19:50 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Jbg, nekad je bila drzava i bila granica, moj stari u bivsoj jugi bio granicar, 27 mjesci sluzio narodu na kamenu br 76, e to je bila granica...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Brale... Znas da moram malo zakuvati :D

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Jbg, nekad je bila drzava i bila granica, moj stari u bivsoj jugi bio granicar, 27 mjesci sluzio narodu na kamenu br 76, e to je bila granica...

Dobro svaka cast tvome starom 27 mjeseci, nista licno.

Ali ovaj jedan je meni prico kaze granicar je imao te "metalne" metke i ako ovaj sto ide preko granice nije htio da stane kad ga je ovaj upozoravo on je mogo da puca i da ga ubije.

Pa to je stvarno malo previse da bi bila istina. Misim ovo Madjari sa gumenim mecima nije uredu boli to, jedanput sam bjezo kad je bila utakmica pa su zujali ti gumeni i pogadjali neke,psi su bili i konji....auuu ali "metalni" meci..cccc.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 20:09 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Ko bi znao, mozda azilanti imaju metalne metke, ili gumene cakije...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Ko bi znao, mozda azilanti imaju metalne metke, ili gumene cakije...

:D :D
Dobro Dobro, necu te kritikovat samo zbog tvog starog.
Cijenim ja starije pogotove one koji su nesto dali i ucinili za nas, mada neki to ne priznaju.

Ovo sam pisao vise malo u sali i sarkazmu jer mi smeta kad neko pise clanke kao ovo o Madjarima i hoce da mi ispere ono sto je davno isprano. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Sad gledam polemiku na nekoj arapskoj emisiji,gdje iznose cifru da čak 80 % muslimana u Evropi živi od socijale ili nekog muljanja na crno.Na fontelu sam pa ne mogu okačiti link.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Baš 80?

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 22:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Vjerovatno su radili iscrpna istraživanja.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 22:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nadam se da će Sirijci popraviti tu sumornu statistiku.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Panzer je napisao:
Baš 80?

Imao sam tri minuta vremena za jedno istraživanje, pa da vidiš koliko sam besposlen kada uopšte ovakvoj inteligenciji poput Apea, komparativno veličine zdrave stabljike trske, dajem odgovor.
Naime, službeni broj muslimana u Fra je oko 4,8 miliona, u Njemackoj 4,2, što je ukupno 9 miliona. Udio radno sposobnog stanovništva iznad 15 godina je po demografskim prosjecima između 77 - 80%, muslimani imaju i preko toga ali ćemo mi velikodušno to srezati na 65% jer se možda većina muslimana školuje za doktore Ha ha ha..
Prema tome, radno sposobnih muslimana je cirka 5,9 miliona u te dve zemlje. Sada uključimo Apeove podatke o 20% zaposlenih i dodjemo do zaključka da 4,7 miliona muslimana u ovoj državi živi na socijali (pri tome velikodušno odbijamo djecu i porodilje).
Znači 4,7 miliona
U Njemačkoj i Francuskoj u ovom trenutku broj nezaposlenih je 2,7 miliona plus 3,5 miliona, što je ukupno 6,2 miliona nezaposlenih.
Dakle, iole inteligentnim se hoće objasniti, plus meni glupom dokazati, da od cirka 130 miliona izvornih etničkih Nijemaca i Francuza samo njih 1,5 milion nema posla (ili oko 1,14%), a da su ostali prijavljeni muslimani u sistemu nadopunili taj genijalno mali broj sa cirka 50% nezaposlenih iz svoje populacije.
Dakle, ta "arapska" istraživanja naručena od Obraza i Dveri mosh posrati i zagrnuti nogom.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 23:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Citiraj:
Zašto ne želite kod nas u BiH?
- Upoznali smo neke vaše koji su se borili kod nas u Siriji. Koji su to seljaci, pijesak te jeb'o...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2015, 00:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Najbliže što sam našao Apijovoj tvrdnji je ovaj homofobni magazin.

http://www.frontpagemag.com/point/18372 ... greenfield

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2015, 02:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sirijac, ljekar iz Tovarnika sa zemljacima: Moćnici uništavaju duše, mi ih liječimo

Slika
Sirijac, ljekar iz Tovarnika sa zemljacima: Moćnici uništavaju duše, mi ih liječimo
N.N.
21.09.2015 09:52
TOVARNIK - Sirijac dr. Nizar Šukri, koji je prije tri decenije došao u SFRJ, ovih dana vida rane migrantima u Tovarniku: Puno mi je srce što mogu da pomognem ovim ljudima i njihovim porodicama

Imaju Sirijci, navodno, izreku sličnu stihu pjesme grupe “Van Gog”: “Ne, nemoj plakati, život je krug, a vrijeme je voz”...
Ona nejverovatno istinito odslikava sudbinski krug u kojem se obreo dr Nizar Šukri, rodom iz Sirije. Prije 30 godina došao je na studije medicine u Jugoslaviju i ovdje ostao, a ovih dana je u hrvatskom mjestu Tovarnik svetionik migrantima koji ovamo prelaze iz Srbije u nadi da će vozom proći dalje, ka Njemačkoj.

“Gde je Nizar?”, pitanje je koje izbjeglice iz Sirije postave čim kroče na tovarničku željezničku stanicu.

Vijest da njihov sunarodnik na ovom peronu danonoćno dežura i dočekuje ih raširila se munjevito još u srijedu, kada su prvi migranti počeli da prelaze srpsko-hrvatsku granicu.

On ima megafon i ne ispušta ga iz ruke, kao da je srastao s njim. Njegov glas iz megafona na migrante djeluje kao sedativ, pa kordon hrvatskih policajaca sve vrijeme stoji besposlen.

“Promukao sam već prvog dana, što od izdavanja uputstava, što zbog nespavanja, ali mi je puno srce što mogu da pomognem ovim ljudima i njihovim porodicama”, kaže on.

Daleke 1984, kao 19-godišnjak u Siriji odabrao je da studira u SFRJ, koja je tada otvorila vrata studentima iz bliskoistočnih država.

Diplomirao je stomatologiju u Zagrebu, zaposlio se u Tovarniku, oženio se Draganom i s njom dobio kćerke Linu (11) i Rulu (4).

Sjenka tuge i strijepnje nad životom dr Šukrija i njegove porodice u Tovarniku nadvila se u proljeće 2011, kada je u njegovoj postojbini, po ugledu na “egipatsko proljeće”, buknuo rat između pristalica predsjednika Bašara al Asada i pobunjenika.

“Sve je u rukama političara i moćnih ljudi koji vladaju svijetom”, kaže dr Šukri.

“Ja, običan čovjek, mogu samo da ovim očajnim i izmorenim ljudima koji dolaze u talasima i u velikim grupama pružim lepu reč, savet ili neko uputstvo. Oni se dobro drže”.

Srbija je razumijela

Na kraju, kaže nam da je pažljivo pratio kako se Srbija toplo i ljudski ponijela prema migrantima.

“Vi ste prvi razumijeli tugu tih ljudi”, dobacuje dr Šukri.

“Oni se zadržavaju ovde po dva-tri dana, a ne bi ostali ni toliko da im je dozvoljeno da nastave dalje. A kakvi bismo mi bili ljudi ako im ne bismo ukazali gostoprimstvo na tom njihovom putu za bolji život?”, kaže dr Šukri.

(novosti.rs)

[video]http://www.youtube.com/watch?v=nkMpsh5nw44[/video]

Grčki šverceri, arapski studenti...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2015, 07:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
manitu uci da svira je napisao:
Panzer je napisao:
Baš 80?

Imao sam tri minuta vremena za jedno istraživanje, pa da vidiš koliko sam besposlen kada uopšte ovakvoj inteligenciji poput Apea, komparativno veličine zdrave stabljike trske, dajem odgovor.
Naime, službeni broj muslimana u Fra je oko 4,8 miliona, u Njemackoj 4,2, što je ukupno 9 miliona. Udio radno sposobnog stanovništva iznad 15 godina je po demografskim prosjecima između 77 - 80%, muslimani imaju i preko toga ali ćemo mi velikodušno to srezati na 65% jer se možda većina muslimana školuje za doktore Ha ha ha..
Prema tome, radno sposobnih muslimana je cirka 5,9 miliona u te dve zemlje. Sada uključimo Apeove podatke o 20% zaposlenih i dodjemo do zaključka da 4,7 miliona muslimana u ovoj državi živi na socijali (pri tome velikodušno odbijamo djecu i porodilje).
Znači 4,7 miliona
U Njemačkoj i Francuskoj u ovom trenutku broj nezaposlenih je 2,7 miliona plus 3,5 miliona, što je ukupno 6,2 miliona nezaposlenih.
Dakle, iole inteligentnim se hoće objasniti, plus meni glupom dokazati, da od cirka 130 miliona izvornih etničkih Nijemaca i Francuza samo njih 1,5 milion nema posla (ili oko 1,14%), a da su ostali prijavljeni muslimani u sistemu nadopunili taj genijalno mali broj sa cirka 50% nezaposlenih iz svoje populacije.
Dakle, ta "arapska" istraživanja naručena od Obraza i Dveri mosh posrati i zagrnuti nogom.

Mislis da ce se nesto desiti u njegovoj glavi? Nece, samo ce cekati neku sledecu "istinu".

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2015, 07:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ova apokaliptova izjava me podsjeća na jednog mog člana porodice koji samo gleda ili K3 ili BN i onda sve zaključke i znanja o politici izvlači odatle sa sve stavom kao da je to apsolutna istina.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2015, 07:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ja mislim da treba banovati Manitua. Ne samo da kaže da Apu lupa gluposti, već jasno poručuje da gleda emisije istog tipa, ili još gore, da izmišlja emisije i da izmišlja statistiku iz izmišljenih emisija...
Mislim da se Manitu treba početi ponašati u skladu sa svojim godinama...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]