banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 21:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 229  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Sep 2015, 19:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
pilot babo je napisao:
Koliko treba vremena da paypal prebaci pare na racun? Prekjuce ujutro mi je stiglo na mail da je refund izvrsen, pa gatam nesto. Bas zbog ovog everbuyinga sam odlucio da za 10 dolara vise pazarim ovu jacu verziju note 2, ionako cu koristiti telefon duze pa neka bude sto bolji za manje para.

Mogu li ja npr. sad ta sredstva sto jos uvijek stoje kod njih iskoristiti za drugu kupovinu?

3 до 4 радна дана. И не, не можеш, то ти иде назад на картицу.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2015, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Dok sam pisao taj post legle mi pare :) Elem, sa EverBuyinga pazareno sa kuponom i sad cekamo kraj presale perioda da posiljka i krene. Ne vidim da trenutno nesto bolje ima za te pare, mada mi je misterija i dalje ovo za sd karticu - kod vecine recenzija pise da samo kineska verzija ima, a opet ovde kaze da ima i ova. Bez obzira na to, 32 gb je sasvim dovoljno. Al' volim imati to za neki backup, navikao...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2015, 01:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Sep 2015, 11:10
sylvx je napisao:
Nisam prelistao svih 86 stranica, ali sam procitao dosta postova i vidim da ste manje vise svi dobijali telefone prilicno brzo :D
Ja nisam bas te srece. Narucio sam Doogee nova y100x preko padawilla 13/8 i sada skoro mjesec dana poslije i dalje cekam.
Problem je bio sto taj model nisu imali na stanju i onda 2-3 nove ture koje su dobijali su bile vec rezervisane od ljudi koji su narucili prije mene (ili bar su mi tako rekli).Uglavnom staff support preko sajta je bas los. Odgovaraju oni brzo, ali sam uvjeren da koriste google translate pa je se prilicno tesko sporazumjeti sa njima. Ako imate neki problem, pisite na http://pandawillforum.com/ jer je tamo support daleko bolji. IcePW pored toga sto zna engleski jezik takodje daje i vise informacija o vasem paketu i dosta je lakse napraviti izmjenu narudzbe preko njega nego preko staffa koji odgovara preko glavnog PW sajta.Uglavnom nisam htio da mijenjam model jer sam nesto zapeo za ovaj model doogee-a pa je posiljka napokon poslata osmog septembra. E sad ako pratite posiljku preko singposta, necete imati bas nesto puno informacija o istoj sve dok ne stigne iz HK-a u Singapur i odatle ode dalje. Za pracenje posiljke preporucujem http://en.4px.com/ jer cete moci pratiti kretanje paketa po Kini sve do Singapura (na kraju krajeva nije to toliko bitno, ali sta ja znam mozda je nekom zanimljivo :D )
Uglavnom juce ( 10.9 ) sam dobio status "Despatched to overseas(Country code: BA)" pa se nadam da ce do kraja sl sedmice paket napokon stici.
Zanima me posto sam iz Prnjavora, da li cu morati ici u BL da preuzmem telefon ili cu jednostavno troskove carine moci platiti u Prnjavoru i preuzeti paket? Hvala

bump

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2015, 06:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Eto njega za jedno deset dana. Sad prati na sajtu BH poste kad ce se pojaviti da je stigao u Sarajevo. Logicno bi bilo da ti posiljka stigne kuci, ali pretpostavljam da ces u tom slucaju dobiti prvo uplatnice da platis sve troskove carine da bi dobio paket. Ako je tako (mozda neko drugi ima vise iskustva pa kaze drugacije), predlazem ti da zoves postu carinjenja u Banjaluci kad upratis da je telefon poslan iz Sarajeva u postu carinjenja Banjaluka, i da se dogoviris sa njima da dodjes u BL podici telefon i uraditi papirologiju, da prodjes jeftinije ako mislis da ti se isplati (iz razloga koje svi znamo ali eto ne pricamo valjda vise ovako javno o tome).

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2015, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
U pravu je blaf77, bolje je možda da dodješ u BL pošto si relativno blizu nego da ti donesu telefon na adresu.
Inače carinu plaćaš 10% + 17% PDV-a na cijenu telefona sa uračunatom carinom + 10KM takse + 3KM pregled na carini.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2015, 10:54 
Početnik
Početnik

Znaci jos 52 marke ako sve ide regularno :) Hvala na informacijama.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2015, 11:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2010, 12:46
Posto sam novi kolac u ovome bolje je pitati
Mene zanima ako recimo covjek hoce da bas sve ide regularno ( carina , PDV , taksa itd...) na osnovu cega se vrsi izracun to jeste koji je racun validan
Imam iskustvo sa autom gdje carinu ne zanima koliko, je placen nego oni imaju svoj katalog
Da li se prvo obracuna carina i one takse plus pregled na carini pa onda PDV ili kako?
Hvala unaprijed

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2015, 12:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2004, 15:34
Ne bih da ti solim pamet ali da si dva posta iznad svog procitao, nasao bi odgovor.

Racun sa paypal—a. Sa isprintanim racunom sa mail—a, ides kod njih tj na carinu.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2015, 15:47 
Pripravnik
Pripravnik

Vidim post ali nisam znao za isprintani racun i da li se tek na dodanu carinu dodaje PDV i one takse
Hvala na odgovoru u svakom slucaju

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2015, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Ima logike pitanje. Prvo se obracuna carina- 10% na vrijednost koju dokazes sa izvodom sa pp (nije kao sa autom,ne brini). Zatim se iznos carine doda na iznos osnovice pa se na to obracuna pdv. Taksa i carinski pregled ne ulaze u pdv osnovicu.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2015, 16:04 
Pripravnik
Pripravnik

Hvala jos jednom

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2015, 11:39 
Početnik
Početnik

Telefon stigao juce u Sarajevo i isti dan su ga poslali za BL. Niko me jos nije zvao i zivo me zanima da li ce postar donijeti na kucnu adresu ili cu morati ici da ga preuzmem.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2015, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
docekace te onaj papiric...ako prodje carinu..ako ne prodje..zvace te iz carine

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2015, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Doci ce ti poziv za carinu ako su zaustavili paket. Ako dobijes plavu kovertu, da znas sta je :-)

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2015, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Iko uzimao ista s everbuyinga? Za koliko prosjecno stigne posiljka? Salju li bez kutije?

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2015, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Evo ko hoce brzo da zaradi na istom, ili jednostavno uzme za sebe - prodavac je izuzetno pouzdan, nema lazi i prevare. LG G-Flex za 250$

http://m.ebay.com/itm/171838677560?_mwBanner=1

I epek, pitao sam i ja ovde, potvrdise da je pouzdan sajt. Prije par dana porucio sam redmi note 2, danas istice pre-sale period pa bidnem javio za koliko stigne ako me ne zajebu :P

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2015, 04:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
ja sam narucivao 5-6 stvari i ide dosta brzo. samo je jedan telefon putovao duze od mjesec dana. al bio je presale. uglavnom ok sajt

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2015, 15:35 
Početnik
Početnik

Radi li carina subotom? Stigao fon juce u BL, ali mi jos niko nista ne javlja pa kontam da odletim do carine sutra ako radi. Mada kontam mozda posto nisam iz BL. da oni obracunaju porez na procijenjenu vrijednost paketa i dostave na kucnu adresu sa racunom carine?!

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2015, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Rade od 9 do 15h. Možda je telefon prošao carinu tako da bolje možda da se strpiš.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2015, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Možda ti je telefon izbjegao carinu, a možda su ti poslali plavu kovertu sa pozivom za dostavljanje računa koja će ti doći za koji dan.
Pošto kažeš da si u mogućnosti da doletiš do BL, napisaću ti na PP kako se lako dogovoriti sa našom carinom.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 229  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]