Slager
Zanimljiva ti je prognoza, samo sto si sam sebe ukopao

. Kazes Srbi nemaju centra, tacnije nemaju dominantnog centra, a stavljas Litvance kao prve favorite koji su izgubili jedinog krstenog centra na pripremama (Valanciunasa)

. Sad su tanki na 5 kao onaj jeftini toalet papir.
Mnogo ce zavisiti od raspleta u grupama i stvarno se ne moze reci ko ce biti npr finalista, jer se nekom otvori put do polufinala, nekom se oteza, ali jasno je da imamo 3 ekipe koje su se izdvojile: Francuska, Spanija i Srbija. Iza njih jos dvije: Grcka i Hrvatska i neki treci rang: Litvanija i Italija (Litvance sam u treci rang stavio zbog gore navedenog nedostatka centra, a Italiju zbog toga sto je to Italija

) .
Takodje mogu probati prognozirati rasplet po grupama (ovo je nezahvalno, jer neki ce i kalkulisati, neki ce imati problema sa atmosferom, nekim ce se jednostavno podrepiti i sl):
A grupa- Sigurno je da ce osakacena BIH biti zadnja, mozda nekog i iznenadi mada je mala sansa, u glavnom, dalje nece proci. Redoslijed:
1. Francuska
2. Poljska
3. Izrael
4. Rusija
5. Finska
6. BIH
Dilema: Rusija-Finska, lako se moze desiti da Rusija ostane bez drugog kruga
B grupa- Sve je jasno ovdje manje vise osim prvog mjesta koje zavisi od duela prvog kola Spanija-Srbija
1. Srbija
2. Spanija
3. Italija
4. Turska
5. Njemacka
6. Island
Dilema: Srbija-Spanija, zavisi od direktnog duela, kao i Turska-Njemacka- Da je Cirbes zdrav, dao bih prednost Njemackoj koja igra dobro ali ovako cu dati prednost nikad goroj Turskoj sa Muhamedom Alijem na celu (koji ako se zatvori, Turska nema sanse da predje 60 poena po utakmici)
C grupa- Dosta nekvalitetna ali neizvjesnosti ce biti (nadam se da cemo se mi sa foruma dogovoriti da odemo jedan dan odgledati utakmice u Zagreb).
1. Hrvatska
2. Grcka
3. Gruzija
4. Slovenija
5. Makedonija
6. Holandija
Dilema: Mnogo ih je, ali bukvalno. Nekako je najjasnije da Holandija ne moze dalje i da su prva dva mjesta rezervisana ove dvije ekipe. Grcka-Hrvatska, dacu prednost Hrvatima zbog domaceg terena i zbog proslog prvenstva gdje je Grcka pocistila grupu i onda stala protiv nas u prvom nokaut krugu pa pretpostavljam da ce Grci pokusati tempirati formu za eliminacionu fazu. To naravno ne znaci da mislim da cu Grci losiji, cak naprotiv, smatram Grcku za kompaktniju u kvalitetniju ekipu koja ima najbolji pik tandem pored Spanaca (Spanulis-Kufos). Takodje ima 12 rvnopravnih igraca i veliku kompaktnost i cvrstinu u igri.
Druga dilema je Slovenija-Makedonija. Obije ekipu u problemima, nemaju rostere za turnirsko takmicenje. Dao sam blagu porednost Slovencima jer imaju vodju u Dragicu i solidn o su se poslozili uprkos ociglednom nedostatku kvaliteta.
D grupa- Ova grupa bi bila prikladnija za Evropsku B diviziju. Kada Latvia ima gotovo sigurno zacementiranu drugu poziciju u grupi (cast njima, mnogo napreduju iz godine u godinu) onda je sve jasno.
1. Litvanija
2. Latvija
3. Ceska
4. Ukrajina
5. Estonija
6. Belgija
Dilema: Ukrajina-Estonija-Belgija. Smatram da je Ukrajina za nijansu kvalitetnija ekipa zbog jacine u reketu. Ne bi me zacudilo da npr Belgija bude cetvrta jer imaju par dobrih igraca. I ovo je neizvjesna grupa i bice je zanimljivo ispratiti.
To je neko moje vidjenje ovog prvenstva