Kod mene razlicito iskustvo. Na svom laptopu imao krekovan win7 i nisam imao onu ikonicu u donjem desnom dijelu da rezervisem win10 vec sam kad je izasao skinuo iso file sa njihovog sajta i odradio update na taj nacin. Sve proslo ok i kada se upalio prvi put nakon update-a bio je uzasno spor onda resetovao kompjuter i odjednom sve proradilo kako treba i sad pici kao lud

, bas je brz i super radi, malo mi je slabiji kompjuter i win7 je bas spor bio. Drugi slucaj je laptop od starog, koji je imao win7 originalni koji je bio instaliran na kompjuteru prilikom kupovine. On je imao onu ikonicu i pojavila se notifikacija da je stigao win10, skinuo instalirao medjutim na tom kompjuteru totalno drugacija situacija. Sporo se dize, kao sto neko ranije napisa prilikom paljenja u jednom momentu ekran samo pocrni i stoji tako nekad i preko minut i tek onda nastavi sa paljenjem. Radi dosta sporije nego na mom kompjuteru. Ima dosta suvisnih stvari na njemu pa vjerovatno je i do same masine, i mislio da odradim clean install medjutim explorer ne radi. Otvorim ga uredno medjutim svaki sledeci klik se ili ustopa pa moram otvoriti task manager i zatvoriti ga ili se sam odjednom zatvori. Ima nekih file-va na C disku koje moram presnimiti ako bi radio clean install medjutim ne mogu jer explorer ne radi. Cackao po netu, nasao par mogucih rijesenja radio medjutim nista. Cak sam upalio support i spoji se sa microsoft-ovim programerima i on se ulogovao na kompjuter i dva sata pokusavao da popravi explorer medjutim nije uspio nista napraviti. Na kraju kaze ima opsija u settings-u da se vratim na win7 ako zelim jer je na njemu prije update-a radilo sve kako treba. Ne znam sta uraditi sad, vidio sam tu u settings-u gdje je opcija za vracanje na win7 ima opcija pise Reset PC i ispod pise da ce mi ponuditi da li da sacuvam ili obririsem licne podatke i da ce onda instalirati win ponovo. Ima li iko slican problem, sta uraditi. Da li ce ova opcija ponuditi da sacuvam te file-ove sto su na C disku?