banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 16:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1253 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Avg 2015, 10:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa jbt ne idu u grupe sve levati, uvek imas dva dobra i dva losija tima, pa sebi do februara izaberes sta ces gledati. Sigurno ne pratis sve utakmice odjednom

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2015, 10:54 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Dane, koji ne gleda fudbal kako rece, uvijek ima zanimljiva misljenja.
Slazem se i ja da je bolje gledati jace timove, ali ne smiju pretovoriti da LS bude kao npr. Evroliga pa da se gleda ko koliko para ima, budzet i slicno. Ovim manjim klibovima je omoguceno da lakse udju u grupe, tu je sebi Platini nakupio budova kod tih saveza, ali dobro. Realno, dosadno je gledati svake godine iste timove, a i ovi drugi ne mogu napredovati drugacije. Gledam godinama Salke i Liverkuzen iz jake Njemacke lige, provuku se nekako do osmine i tamo ih nalupaju ovi najjaci kao sto bi i neke jos slabije.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2015, 11:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2015, 08:35
Pojedinci lupaju ko maksim po diviziji....

Ne mogu skontati da je fudbal i razvojna kategorija, ne samo konzumentska. Ali, kako bi oni i došli do logičkog zaključka da se jedan Luka Modrić ne može razviti u vrhunskog igrača ako tamo neki Dinamo Zagreb ne dođe do love iz LŠ, koju mu obezbjeđuje samo nastup u grupnoj fazi takmičenja?

Da bi jedan sirotinjski klub mogao napraviti jednog ili više igrača koje će posle prodati superbogatima, mora neko vrijeme isti zaraditi veće pare. A to ne može iz Lige Evrope ili sopstvene lige. Mora taj igrač povremeno osjetiti duel sa jačim od sebe. Kako će ako ne igra LŠ? Mora taj neki klinac iz kraja, bar to bio udaljeni kraj poput Dervente, povremeno vidjeti nekog od vrhunskih igrača tu „u komšiluku“ protiv njegovog kluba, da bi se uopšte mogao zainteresovati za fudbal.

Na kraju krajeva, mora i taj Maribor doći do nekih para da bi sagradio stadion po evropskim standardima, kako bi uopšte nekada mogao igrati protiv jakih klubova Evrope. A to ne može bez učešća u LŠ. A ne može se učešće u LŠ osvojiti svake godine protiv Leverkuzena, Njukasla ili Liona. Povremeno mora i protiv onih koji su šampioni svojih zemalja. Takmičenje se ne zove Liga četvrtoplasiranih u prvenstvu, već Liga Šampiona (neki su zaboravili).

Ili je jedina logika da lik iz Dervente "navija" za Mančester Junajted, iz Banje Luke za Fejenord Roterdam ili Modriče Vest Hem?

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2015, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Teorija ti je blago receno glupa. Razvoj i talenat igraca zavisi od tog da li klub ima love? Vazi :D

Kao prvo,taj primjer Dinama. Koliko me sjecanje sluzi Dinamo nije igrao LS sve do 2011. a tad je Lukica bio daleko vec. Igrali su samo jednom grupnu fazu Kupa uefa dok je on bio tu.

Drugo, pogledaj srbijanske klubove i koliko su prodali talenata u zadnjih 10-ak godina, vrhunskih igraca a klubovi su go kurac i pucaju od dugova.

Trece, fudbal uopste ne bi bio to sto jest da se popularizuje na taj nacin cekajuci da dodje neki veliki klub u udaljeni kraj.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2015, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Еразмо, ја не гледам фудбал, тј. врло ријетко гледам саме утакмице, што не значи да га не пратим, као врло интересантан феномен који превазилази границе спорта. Такође ми је занимљив и као једно од најмоћнијих поробљивачких средстава звијери новог свјетског поретка. Фудбал ме занима са структурног и филозофског аспекта, а за то није потребно гледати пар стотина утакмица годишње.

Ко што рече ни-пас-ни-вук, аутсајдер је потпуно промашио фудбал што се тиче корелације паре-развој талената, а доказ за то нису само таленти које производе нпр. клубови са наших простора, него и врло мало талената које производе најбогатији клубови.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2015, 12:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Meni je ovaj sistem LŠ više nego dobar.
Vjerovatno je kup šampiona bio daleko zanimljivi, ali i ovo je spektakularno, nemojmo se lagati.
Svaka ekipa danas ulaže, i svaka ekipa ima sepet stranaca, svojih nekih talentovanih igrača, pa APoel je do 1/4 došao. I velika šansa da i klubovi sa ovih prostora igraju velike utakmice, a samim tim da i mi sirotinja nekog vidimo od vrhunskih ekipa.
Po meni je dobro PlatiMi uradio ovim sistemom, šampiona na šampiona.
Bio sam prije skeptičan prema tom patentu, ali više je nego dobar.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2015, 21:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vidim našla se dva filozofa izuzetno visokih kapaciteta da komentarišu koliko sam ja promašio. Posebno kada se uhvate jednog ili dva primjera oko svog sela....

A prije 10ak g. jedan Apoel je samo sanjao da će biti dio LŠ, da ne pominjem Anortozis.

Kada pogledamo koje su sve ekipe došle u fazu da igraju ili su blizu LŠ, to se sigurno ne bi desilo da je ostao sistem u kojem samo bogati imaju mogućnost pristupa, a neka pepeljuga ako uleti - uleti. A to se može izračunati prostom matematikom: koliko je malih igralo i bilo konkrentno za LŠ onda, a koliko sada.

Ali jbg, bitno je da filozofi imaju svoj stav. Svejedno što je ogromna većina navijača i ljubitelja fudbala pozdravila ovaj sistem (a tako Francuz i dobija sve izbore za precjednika UEFA-e), neka se snobovi gnušaju zločestog Platinija....

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2015, 21:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hvala sto me uporedjujes sa Popom <3

Ja ne znam kojim jezikom pricam, imam osjecaj da ljudi citaju samo ono sto njih zanima. Niko ne spori da je dobro kada udje manji klub u LS, al' to treba da se desi na osnovu kvaliteta i onda kad udje u LS da pokaze isti, a ne da bude vreca za nabijanje kao sto je slucaj zadnjih godina. A to se desava jer su kvalifikacije ovakve.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2015, 21:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

To se ne dešava redovno, nego povremeno. I ne dešava se u ništa manjem obimu nego ranije. Živi primjer je meč Liverpul - Bešiktaš 8-0, a nijedni ni drugi ne spadaju u top ili dno evropskog fudbala. To je još period prije sadašnjeg sistema. Iako je tada Liverpul bio jači nego što je zadnjih par sezona.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2015, 11:21 
Bič božji
Bič božji

Sitni Klub Briz, moze. Dinamo sa Albancima, moze.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2015, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
ljudi odoše ladno u LŠ preko Fole, Moldea i šiptara.... ko ima sreće ni u wc nije gladan...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2015, 11:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Encore upravo to htjedoh napisati...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2015, 11:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
enc0re je napisao:
ljudi odoše ladno u LŠ preko Fole, Moldea i šiptara.... ko ima sreće ni u wc nije gladan...

Sve zahvaljujuci Platiniju. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2015, 11:31 
Bič božji
Bič božji

enc0re je napisao:

Mozda i Siptari odu u LS. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2015, 11:33 
Bič božji
Bič božji

Seltik-Malme, jao jao. Zao mi sto Rapid dobi Sahtjora.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2015, 11:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
zerocool je napisao:
enc0re je napisao:

Jbt sta da je nasem klubu tako zreb olaksao, da li bi pljuvao po Platiniju

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2015, 11:46 
Bič božji
Bič božji

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... id=1024499
Sto se tice Partizana, Bate je nista posebno, ali opet imaju kontinuitet igranja u Evropi.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2015, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Hertzog je napisao:
zerocool je napisao:
enc0re je napisao:

Jbt sta da je nasem klubu tako zreb olaksao, da li bi pljuvao po Platiniju

Da mi je dozivjeti jednom da nas klub ima tako lagan zrijeb..

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2015, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Apoel-Astana vs Lazio-Bayer

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2015, 12:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Apoel igrao četvrtfinale LŠ, šta hoćeš 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1253 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]