Da ne bude nerazumijevanja i zabune, da se ponovim po ko zna koji put za mene Slobodan Milosevic je bio covjek koji nije donio nista dobro ovim prostorima.
Nesto mi nedade mira pa procita tekst sa gore datog linka.
Iz cijelog teksta gore linkovanog od Brane Dragasa ovaj dio je posebno dobar: Gospodin Boajer mu je rekao u oktobru 1993 da je postignut dogovor uvezi predaje Krajine izmedju Milosevica i Tudjmana i
pazi ovo: "Uz asistenciju Amerikanaca".
Sva nasa tragedija i sudbina se sastoji u toj "Asistenciji".
Kaze Dragas on je savjetovao da treba trazit pomoc i lobirat za Krajinu ne u Beogradu vec na osovini Berlin-London-Njujork.
A malo poslije toga navodi da je Krajina predata uz "asistenciju" te osovine tj "Asistenta". Znamo danas sta u stvari znaci to "asisitiranje".
Naravno on je ogorcen na Milosevica jer je po njemu vodio pogresne poteze, ali kako to da je Milosevic vuko lose poteze kad je imao takvog asistenta kojem se mogo obratiti kad je htio.
Tadasnja nesreca Srpskog naroda je slucajnost po Dragasu, jer se desio nesretan slucaj da se naso Milosevic u Srbiji a u Krajini doktor Raskovic u tom sudbonosnom trenutku za Srbiju i Srpski narod a da je tu bio neko drugi sve bi bilo drugacije.
Lijepo receno i ja skoro da povjerujem u to. Koja praznoca, koja neistina i koja plitkost.
I zavrsava analizu Dragas sa zakljuckom: Milosevic je sam kriv. Sve se zavrsava i pocinje sa Milosevicem naravno uz to ide i naivnost srpskog naroda.
Po njegovm tekstu, taj isti srpski narod iz Krajine a i drugdje je tu kao ovca slijedi predvodnika ovna, neupucen, povodljiv, naivan, pali se i sagorijeva.
Po Dragasu Srbi su naivni i razlikuju se od drugih ne naivnih, ne povodljivih i mudrih naroda kao sto su :Italijani,Francuzi,Grci,Poljaci,Rusi,Njemci i drugi koji se nedaju navuc u ratove i nikad nisu bili navuceni u bilo koji rat a Srbi eto jesu.
Tako prozivanjuci i narod pored ostali koji su krivi, Dragas nam otkriva ponovo nesto nepoznato, otkriva nam cinjenicu kako narod posjeduje i ima politicku pamet za koju je odgovoran.
Dalje slijedi da iz te politicke pameti narod upravlja i politicarima, vodjama koji ga bespogovorno slijede i slusaju. Ma lijepe fabule ubilo se.
Pazi molim te kriv narod. Najlakse je na njega svalit i oprat ruke.
Pa narod i jeste narod zato sto nasjeda i sto ga vode i vodaju, manipuliraju od vijeka vjekova kako, Atinski, Srpski tako i bilo koji drugi.
Otisli su mnogi ucesnici Krajinski dogadjaja neko u grob neko otjeran sa ognjista, neko u doboku fotelju ali "Asistent" je jos tu.
Nije lijepo nije preskakat i zaboravljat ucesnike dogadjaja.
A sta smo naucili.
Naravno da cemo sutra opet biti manipulisani i djecu na klaonicu cemo opet slati.Samo naivan moze mislit suprotno i da necemo.
Nazalost.