banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 15:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 260  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Dec 2014, 15:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2014, 17:43
PKT je napisao:
agyemang je napisao:
Да није било госн Милета и идеје о ваучерима многи становници Републике Српске данас у кућама не би имали лед телевизоре. А да није било БН телевизије и њене хушкачке пропаганде која је људску трагедију искористила да се политички обрачунава она јадна поплављена сиротиња засигурно би имала веће користи. Међутим, у сваком житу има кукоља, па тако и у сваком човјеку доброте. Лијепо је било видјети солидарност и учешће грађанства у помагању поплављеним, а још љепше што смо бар на моменте постали људи свјесни да је солидарност кључ разбијања баријера. Оно што ипак оставља неку сјену јесте да се након поплава и стравичних призора народ у Српској није опаметио и наставља да уништава и загађује животну средину. Шетајући главним улицама на сваком 20-ом квадратном центиметру налетим на опушак, на сваком 10-ом на жвакаћу гуму, а на сваком 100-ом метру на кору од банане, да не говорим какво је стање када су ријеке и језера и одмаралилшта у питању.

Stvarno se slažem s tobom da je super što su ljudi iz nepoplavljenih gradova pomagali utopljenicima. Ali bilo bi lijepo da malo šire obrazložiš ostatak posta. Da sam mrvicu konzervativniji pomislio bih da si na heroinu, ali za početak praviću se da nisam baš najbolje razumio šta želiš da kažeš.

Просто је народ је крив за све што му се дешава и што ће му се дешавати... Краду нас у социјалном,болници, краду нас у полицију, на суду, краду нас на улици... а ми и даље не знамо гдје је мјесто кори од банане, опушку ижваканој жвакаћој гуми врсте орбит. Основну културу већина људи нема... да не говоримо елементарном принципу социјалдемократије који подразумијева да се не пишки у паркићу или код Дома културе. О свему осталом и минијатури новог доба у виду свођења приче на политику није потребно.

Кишурина ко из кабла лије, ко је био добар неће да га бије.
Мокри коловози, а зидови суви, мизерно грађанство.

Да се питам забранио бих некима и кишобране, јер не знају да их користе.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2014, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Samo da ostane zabilježeno...ovakve traktore,donaciju kineske vlade,koji su se trebali besplatno djeliti poplavljenom stanovništvu,dobijali su pojedinci koji su dali pet hiljada km na ruke odgovornim pojedincima koji su zaduženi za raspodjelu. Da li je potrebno napomenuti da su traktori i priključci djeljeni tamo gdje poplava nikad nije bila.Računica je jednostavna...daš 5 hiljada ..dobiješ traktor i priključke u vrijednosti 35 hiljada. :angry4:
http://novovrijeme.ba/uruceni-kljucevi- ... rettyPhoto
U Federaciji je podjela medijski dobro ispraćena dok kod nas malo ko .

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2015, 13:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Nove poplave - sada jug Srbije.

RTS - Iz minuta u minut

Citiraj:
Борба с последицама поплава на југу Србије, непроходан пут ка Македонији

субота, 24. јан 2015, 07:56 -> 13:07

Мештани у местима погођеним поплавама на југу Србије ојачавали су насипе како би спречили да вода даље продире. С водом су се борили у грделичком крају где је поплављено педесетак кућа. Почело испумпавање воде из дворишта и подрума. Нема угроженог становништва.

Ситуација у Пчињском округу се нормализује с обзиром на престанак падавина. Ватрогасци су добили спискове и почело је испумпавању воде из подрумских просторија угрожених домаћинстава.

Ноћас је у Корбевцу код Врањске бање ток реке преусмерен на другу страну као не би угрозио насеље.

На свим погођеним подручијима нема угроженог становништва, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

На територији Пчињског управног округа од 23. јануара пало је око 25 литара кише по квадратном метру, а у току претходних дана услед топљења снега земља је била натопљена те није могла бити прихваћена атмосферска вода, наводи се у саоштењу.

Канализација и испусти нису могли прихватити насталу количину падавина па се вода сливала кроз сеоске улице, наводи се у саопштењу.

На предлог Штаба за ванредне ситуације града Врања, градоначелник је донео Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије града Врања (десна страна тока Јужне Мораве), услед великих падавина и изливања водотокова другог реда и бујичних потока.

Највише је погођена Врањска Бања и то насеља Савинце, Бујковац и Корбелац.

У Врању и општини Владичин Хан стање се постепено смирује и враћа у нормалу, изјавио је начелник Сектора за ванредне ситуације МУП- Предраг Марић.

"Пумпање воде се врши данас током читавог дана и ствари се полако враћају у нормалу", рекао је Марић за агенцију Бета.

Како је објаснио, синоћ је ванредна ситуација проглашена на тим територијама због тога што је падало 25 литара кише по квадратном метру уз топљење снега.

Ситуација у Пчињском округу се нормализује с обзиром на престанак падавина. Ватрогасци су добили спискове и почело је испумпавању воде из подрумских просторија угрожених домаћинстава.

Ноћас је у Корбевцу код Врањске бање ток реке преусмерен на другу страну као не би угрозио насеље.

На свим погођеним подручијима нема угроженог становништва, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

На територији Пчињског управног округа од 23. јануара пало је око 25 литара кише по квадратном метру, а у току претходних дана услед топљења снега земља је била натопљена те није могла бити прихваћена атмосферска вода, наводи се у саоштењу.

Канализација и испусти нису могли прихватити насталу количину падавина па се вода сливала кроз сеоске улице, наводи се у саопштењу.

На предлог Штаба за ванредне ситуације града Врања, градоначелник је донео Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије града Врања (десна страна тока Јужне Мораве), услед великих падавина и изливања водотокова другог реда и бујичних потока.

Сектор за ванредне ситуације је примао дојаве и координирао ангажовање механизације локалне самоуправе за санирање инфраструктуре, саопштено је из МУП-а.

У Владичином Хану, припадници Сектора су евакуисали 22 људи који су смештени у прихватни центар у Основној школи. На предлог Штаба за ванредне ситуације општине Владичин Хан, председник општине донео је Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији те општине.

У селима Корбевац, Купининце, Златокоп, Тибужде, Бујковац и Горње Требешиње причињена је велика материјална штета, али није било људских жртава, констатовао је на седници градског Штаба за ванредне ситуације у Врању градоначелник и командант Штаба Зоран Антића.

Председница градске општине Врањска Бања Славица Сотировић је рекла да ће други мост у Корбевцу према селу Превалац издржати налете воде и навела да су одсечене поједине куће у селу Стари Глог.

Из Електродистрибуције су саопштили да је 300 домаћинстава у селима око Криве Феје било без струје, а десетак стубова је пало и у селу Горње Требешиње. У мешувремену је струја стигла у Криву Феју.

Представници ПЗП саопштили су да није проходан пут другог реда код Владичиног Хана.

Градски Штаб за ванредне ситуације наложио је дежурства свих повереника у месним заједницама и праћење водотокова, наводи се у саоштењу са седнице.

Такође, након повлачења воде биће спроведена акција чишћења кућа и дворишта, а предузеће "Висан" понудило је услугу дезинфекције угрожених подручја без накнаде.

Градски Завод за јавно здравље испитаће хигијенску и епидемиолошку ситуацију у поплављеним кућама, а биће и организована достава воде у селима која то затраже. Наложено је и уклањање остатака срушеног моста у Корбевцу и праћење стања у насељу Савинци у Врањској Бањи.

На предлог градоначелника, биће формирани тимови који ће данас обићи сва села на територији Града Врања.

Slika

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B8.html

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2015, 19:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Citiraj:
Упозорење Одсјека за цивилну заштиту Градске управе Бања Лука

Одсјек за цивилну заштиту Градске управе Града Бања Лука упутио је данас 4. марта саопштење у коме упозорава становништво на подручју Бање Луке на опрез и предузимање превентивних мјера заштите и спасавања од кишних падавина, посебно у насељима уз ријечне и бујичне водотокове.

Према данашњем ванредном хидролошком упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода у наредна три дана очекују се обилније кишне и сњежне падавине, усљед којих је могућ пораст водостаја ријека и бујичних водотокова, због чега позивамо становништво на опрез и предузимање неопходних превентивних мјера.
Такође, свим надлежним градским службама наложена је максимална приправност за дјеловање у случају потребе и евентуалног излијевања бујичних потока и већих сњежних падавина - наводи се у саопштењу Одсјека за цивилну заштиту.

http://banjaluka.rs.ba/front/article/10892/

Slika

http://www.foreca.com/Bosnia_and_Herzegovina/Banja_Luka

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2015, 15:00 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 97379.html

U saopštenju se navodi da se danas, tokom popodneva, usljed jačeg dotoka brdskih voda može očekivati da će doći i do djelimičnog izlivanja iz korita rijeke Janje, Gnjice, Lukavca i ostalih manjih vodotoka.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 13:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Prije godinu dana pocela je katastrofa koju je malo ko mogao zamisliti, za BL je kritican bio 17. maj, a danas vremena, ne mozes bilivit.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Nije još godina, tek sutra. 15.5. je otvorena ova tema.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 13:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Bosna je vec bila potopila Federalce, a Doboj sutra.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 14:10 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

A Obren baš u to doba lagano mislio da će Bosna magično skrenuti i zaobići Doboj. :tard:

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 14:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Напротив, кажу да је у та доба већ скоро био извезао сав намјештај из своје "кућице"...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 14:12 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Jel' bila radna akcija "Spašavajmo načelnika" ? :D

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 14:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Изгледа.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 08:32 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pečat - poplave: http://rtrs.tv/av/pusti.php?id=48798

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 12:58 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Grad pričinio znatnu štetu u Lijevču polju

A jest' nas neće... :( :(

http://www.nezavisne.com/novosti/gradov ... 05298.html

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2015, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 005&type=3

Haos.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2015, 09:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Baš vas strefilo :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2015, 09:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Otkrilo je jedno stovariste gradjevinskog materijala 50-60m od ove autobuske na prvoj slici...Jutros je po toj autobuskoj bilo materijala za omanju kucu, koliko je jak vjetar bio.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2015, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Uuuuu,jbtg!!! To je bilo sinoć oko 20h?
Ja bio kod ćaće u Stanarima i samo je lijepa i mirna kiša pala ali je crnilo otišlo prema vama.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2015, 16:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Mar 2007, 22:19
shakal je napisao:
Otkrilo je jedno stovariste gradjevinskog materijala 50-60m od ove autobuske na prvoj slici...Jutros je po toj autobuskoj bilo materijala za omanju kucu, koliko je jak vjetar bio.

i jeste pljackali?? :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2015, 16:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
Znaci sto su seljaci radili sve otislo u mp3
tuga,sad opet moraju ispocetka

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 260  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]