Pogledao sam film i moram priznati da je samo jos vise potvrdio moje sumnje o namjestaljci tog cjelokupnog napada.
Gledao sam "direktan" prenos na CNN-u odmah nakon prvog udara i bas sam pazljivo gledao prikaz udara kod Pentagona. Iako su kamere bile podaleko (namjerno?), moglo se uociti da nije bilo nikakvih glomaznih dijelova jednog Boeinga.
Onu rupu moze po mom misljenju napraviti samo raketa, ali nisam vojni strucnjak da kazem koja - da li zemlja-zemlja, ili vazduh-zemlja (prije bih rekao ova druga).
E sad, istinu mi obicni smrtnici sigurno necemo nikad saznati, nego cemo moci samo nagadjati sta se zaista dogodilo.
Pitanje je - ako su ameri zaista sami sebi srokali Pentagon, kako bi namjestili islamskim teroristima - koji je povod svega toga?
1. veci budzet za vojsku
2. taj napad su uzeli kao povod za napad na Afganistan i Irak, kako bi svojim prisustvom ojacali svoju poziciju u tom regionu
3. zbog nafte
Zanimljivo je pogledati zbivanja u svijetu u zadnjih 15-ak godina.
- Raspala se SSSR
- ujedinila se Njemacka
- raspala se Jugoslavija
- borbe u Afganistanu i Iraku
Sve mi to nekako lici na eliminaciju potencijalnih saveznika Rusije s kojom Amerika izgleda vodi pritajeni "hladni rat". Jugoslavija je na strateskom polozaju na Balkanu i imala je dovoljno resursa, a njeni stanovnici su dokazani ratnici
Poznato je da su amerikanci potpomagali Afganistan u njihovom ranijem sukobu sa Rusijom, pa su sad stvaranjem svojih baza tamo, ojacali svoje prisustvo u toj regiji. Irak im je takodje bio trn u oku, jos od zaljevskog rata, koji se po meni vodio uglanom zbog nafte, a ne zbog sluzbenog razloga - terorizma i skrivenog atomskog oruzja.
Sve mi je to nekako mutno i sumnjivo ...
Gledao sam i neke teorije o americkom osvajanju mjeseca, u kojima su razni strucnjaci osporili taj njihov podvig.
A pitam se i ja, ako su oni te godine mogli sletiti na mjesec, zasto sa novijom i boljom tehnologijom nisu to ponovili u roku od 40-ak godina? Jer, da su oni to zaista ostvarili, zasto onda ne bi to ponovili i sada, sa boljom navigacijom, boljom kompjuterskom tehnologijom, sada kada imaju i vise podataka ... Ma bezveze, muljatori jedni ...