Na drugom forumu sam pronašao ovu zanimljivu temu pa je otvaram i ovde.
Radi se o onim skrivenim porukama koje se navodno nalaze u pjesmama kad se one puste unazad, o čemu ste vjerovatno čuli. Radi se uglavnom o satanističkim porukama, slavljenju đavola i slično. I to često u pjesmama jako poznatih i cijenjenih muzičkih grupa.
Ja sam svojevremeno čuo da je jedna takva poruka nalazi u pjesmi "Stairway to heaven" od Led Zeppelina, pa sam je sam okretao u nekom programu (mislim u Gold Waveu) i puštao, čuo sam u jednom dijelu "sejtn" ali tada nisam razabrao ništa posebno oko toga, mislio sam da je to sve i da se to moglo slučajno desiti, i da bismo to mogli pronaći u mnogim drugim pjesmama.
Ali koliko sad vidim neki su se studioznije time bavili.
Ovo prenosim sa drugog foruma
"backward masking" (tako se na engleskom zove):
Madonna
U njezinom svijetskom hitu "Like a Virgin" se unatrag pojavljuje poruka
"...Koračam u grijehu...Koračam u grijehu...Koračam u grijehu...da, ja sam jedna prevarantkinja" (prevedeno)
Cyndi Lauper
U njezinoj pjesmi "She Bob" se unatrag može cuti
"Ti si bespomoćan protiv zlih, protiv sviranja unatrag...hahaha". (prevedeno)
Police
U pjesmi "Every Little Thing She does is Magic" se može unatrag čuti poruka
"Zli imaju moć" (prevedeno)
Plasmatics
Album: Coup d'Etat. Pjesma: The damned
Ako se kraj pjesme pusti unatrag može se čuti poruka
"Oni ispranog mozga ne znaju da im se mozak ispire". 
(prevedeno)
Def Leppard
Album: Hysteria. Pjesma: Rocket
Umjesto unaprijed "...what a hopeless life it would be without thee...", unatrag se čuje
"...we were fighting with the god of war...".
Nine Inch Nails
Album: Broken. Pjesma: Gave up.
Unaprijed se pjeva"...wake up, wake up, wake up, wake up, wake up in flames...." . Unatrag bi se trebalo
"...fuck you, fuck you, fuck you, fuck you...." razumjeti.
Queen
Jedna od najpoznatijih poruka se može cuti u pjesmi "Another one bites the dust". Ako se presluša dio "...another one bites the dust....", unatrag, može se
"...start to smoke marijuana..." razumjeti.
Pink Floyd
Ako se sa albuma The Wall pusti pjesma Empth Spaces unatrag, može se čuti poruka "...(congratulations)..you have discovered the secret message..please send your answer to all (pink, care of the funny farm)...".
Prince
Album: Purple Rain. Pjesma: Darling Nikki.
Ova pjesma sadrži jednu vrlo dugu poruku koja se dobro čuje:
"...hello, how are you? I`m fine because I know that the lord is coming soon, coming, coming soon...." .
Styx
Album: Kilroy was here. Pjesma: Heavy Metal Poisonig.
Text ove pjesme pušten unatrag glasi:
"....Annuit Coeptis. Novus ordo seclorum...."
Spice Girls
Pjesma Wannabe nosi unatrag poruku
"....come on kill me...."