gipsy evo i mene u becu pa mogu da ti dam par savjeta
ovde sam tek 2-3 mjeseca i nisam imao vremena da obilazim pa cu ti reci ono sto znam i sto sam vidio...
kao sto su svi rekli grad je prelijep ima strava lijepih, velikih, velicanstvenih gradjevina.
grad se sastoji od 23 bezirka(kvarta, naselja), ovde se obiljezavaju brojevima a ne imenima

. od 1-9 to je kao uzi dio grada. od 10-23 su uglavnom sve novije gradjevine.
sta trebas da obidjes to je naravno najuzi centar grada u kojem je stephanova katedrala koja je velicanstvena i ogromna... ali istovremeno i zastrasujuca iznutra... zbog svih kipova zivotinja blabla... vidjet ces! oko katedrale su uglavnom setalista tj ulice zatvorene za saobracaj vozila ima dosta exluzivnih kafica i restorana... sa naravno exluzivnim cjenama. kao sto neko rece treba da posjetis muzeje... ja sam do sada bio samo u naturhistorische muzeju... originalan prevod na nas neznam jer mi u bl nemamo takav muzej...

btw odusevio me je... narocito skeleti dinosaurusa. ako uskoro dolazis, u feb. treba da posjetis rathaus ispred je postavljeno montazno klizaliste predivno je.
posjetio sam i zoo vrt... nije bash nesto u ovo doba godine jer su mnoge zivotinje unutra. ogroman je potrebno je 2-3 sata da se sve obidje i pogleda, a nalazi se odmah pored schonbruna.
takodje, ako te zanima mogla bi da pogledas vivarium, morski akvarijum. u njemu nisam bio ali cu sigurno i to pogledati. nalazi se nedaleko od mariahilfer str. neznam tacno adresu.
ako hoces nesto da kupujes ili mozda samo da gledas cijene ?

onda se prosetaj ulicom Mariahilfer str. takodje imas i SCS (shoping city süd), ogroman shoping centar gdje sa na jednom mjestu nalazi vise robnih kuca to je van grada ali se jednostavno i brzo dolazi gradskoprigradskim prevozom. to bi bilo sve cega mogu da se sjetim sada u 3h ujutro... ako mi josh nesto padne napamet javljam se
kad dolazis? mogli bi da se nadjemo ako hoces?;)
pozdrav
p.s.
nikako nemoj da zaboravis ISSEC karticu i index jer su ti na svakom mjestu cijene za studente 50% jeftinije! jedino je pitanje da li priznaju nash index ali to te nista ne kosta, zar ne?